Yegulikni bir necha daqiqada tayyorlash mumkin. Lavash xamiriga qo‘shilgan pishloq yegulikni yanada mazali qiladi. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni ham qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- qattiq pishloq — 140 g;
- kolbasa — 70 g;
- yupqa lavash xamiri —1 dona;
- tuxum — 1 dona;
- tuz — 1 chimdim;
- o‘simlik yog‘i — 1 qoshiq.
Tayyorlanishi:
- Kolbasa va pishloqni yupqa qilib to‘g‘rab oling. Pishloq bo‘laklari kolbasaga qaraganda ikki barobar ko‘p bo‘lishi kerak;
- Lavash xamirini uncha katta bo‘lmagan bir nechta bo‘laklarga bo‘ling;
- Har bir xamir bo‘lagiga biroz pishloq, so‘ngra kolbasa va yana pishloq soling;
- Xamir bo‘laklarini uchburchak shaklida qatlab oling. Mahsulotlar solingan qismi yopiq bo‘lishi kerak;
- Tuxumga biroz tuz qo‘shib, sanchqi yordamida aralashtiring;
- Konvert shaklidagi xamirni tuxum aralashmasiga botirib, 3-5 daqiqa davomida qizargunga qadar qovuring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)