Tuzli feta pishlog‘i qo‘shib tayyorlanadigan omlet mazali ta’mga ega. Achchiq pomidor sousi yegulikka o‘ziga xos ta’m beradi, shuningdek unga o‘zingizga yoqqa ko‘katlarni qo‘shsangiz bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- piyoz — ta’bga ko‘ra
- sarimsoq — 2 donacha
- qizil bulg‘or qalampiri — 1 dona
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq
- dudlangan paprika — 1 choy qoshiq
- zira — 1 choy qoshiq
- chili bo‘lakchalari — 1 choy qoshiq
- o‘z sharbatida to‘g‘ralgan pomidor — 400 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- tuxum — 2-3 dona
- feta pishlog‘i — 50 g
- kinza — ta’bga ko‘ra
Tayyorlanishi:
- Piyoz, sarimsoq va bulg‘or qalampirini mayda bo‘laklarga bo‘lib oling. O‘simlik yog‘ini qizdiring.
- Piyozni yumshoq bo‘lgunga qadar 1-2 daqiqa davomida qovuring. Sarimsoq va bulg‘or qalampirini qo‘shing, hamma mahsulotlarni aralashtirib, yana 4-5 daqiqa davomida pishirib oling.
- Qovurilgan mahsulotlarning ustiga ziravorlar qo‘shing, aralashtiring va yana bir daqiqa qovuring. Pomidorlarni soling va katta bo‘laklarni vilkalar bilan maydalang. Yegulikni idishning qopqog‘ini yopmasdan 10-15 daqiqa qalinlashguncha qovuring.
- Sousni ta’bga ko‘ra tuz qo‘shing. Qoshiq bilan kichik teshiklar paydo qiling. Ehtiyotkorlik bilan tuxumni ularga chaqing, shakshukani tuxum oqi pishguncha 5-6 daqiqa davomida qovuring.
- Tayyor shakshukaning ustiga maydalangan feta pishlog‘i va kinzani seping.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)