Tushlikdan va kechki ovqatdan ortib qolgan makarondan mazali kotletlarni tayyorlash mumkin. Makaronli kotletlarga pishloq qo‘shsangiz, yanada xushta’m bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- qattiq pishloq — 50-70 g
- tuxum — 2 dona
- qaymoq — 2 osh qoshiq
- tuz — 1 chimdim
- qaynatilgan makaron — 250-300 g
- non bo‘laklari — 2 osh qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 3 osh qoshiq
- ziravorlar — ta’bga ko‘ra.
Tayyorlanishi:
- Pishloqni maydalang. Tuxumni qaymoq, tuz va ziravorlar bilan aralashtirib oling.
- Makaronga tuxum, pishloq va non bo‘laklarini qo‘shib, aralashtiring.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdirib oling. Makaronga tuz qo‘shib massa bilan aralashtirib, ikkala tomonini qizarguncha qovuring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)