Qaymoqli krem va yumshoq xamirdan tayyorlanadigan desert shokoladni yaxshi ko‘ruvchilar uchun yaxshi variant bo‘la oladi. Kremning o‘rniga o‘zingizga yoqqan murabbodan ham foydalanishingiz mumkin.
Kremiga solinadigan mahsulotlar:
- qora yoki sutli shokolad — 170 g
- tuxum sarig‘i — 4 dona
- shakar — 100 g
- un — 30 g
- sut — 480 ml
- sariyog‘ — 1 osh qoshiq
Xamiri uchun kerakli masalliqlar:
- sut — 120 ml
- suv — 120 ml
- sariyog‘ — 100 g
- shakar — 1 choy qoshiq
- tuz — bir chimdim
- un — 120 g
- tuxum — 4 dona
Glazur tayyorlash uchun ishlatiladigan mahsulotlar:
- qora shokolad — 180
- 33 foizli qaymoq — 80 ml
- vanilin — yarim choy qoshiq
- tuz — 1 chimdim
Tayyorlanishi:
- Shokoladni maydalab, suv hammomida yoki mikroto‘lqinli pechda eritib oling. Idishga tuxum sarig‘i, shakar va unni qo‘shib yaxshilab aralashtiring.
- Sutni qaynatib oling. Tuxum sarig‘ini qo‘shib aralashtirib oling.
- Aralashmani qaynatib oling. Aralashtirib, qalinlashguncha 1-2 daqiqa davomida pishiring.
- Eritilgan shokoladni soling, yaxshilab aralashtiring. Krem solingan konteynerni muzli idishga joylashtiring. Massani sovitish uchun 2-3 daqiqa davomida aralashtiring.
- Kremga eritilgan sariyog‘ni qo‘shib, aralashtirib oling. Uni yopishtiruvchi plyonka bilan o‘rang, 3-4 soat davomida muzlatkichga qo‘ying.
- Kastryulka yoki boshqa idishga sut, suv, sariyog‘, shakar va tuzni qo‘shib aralashtiring. Massani qaynatib oling.
- Massani olib, un soling va yaxshilab aralashtiring. Xamirni pechkaga qaytaring. 2-3 daqiqa pishirib, qattiqroq holatga kelguncha aralashtirib oling.
- Massani idishga soling va ozgina sovitib oling. Tuxumlarni birma-bir qo‘shing, yaxshilab aralashtiring.
- Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdirib oling. Listni pergament qog‘oz bilan o‘rang.
- Xamirni qandolat paketiga soling. Listga 10 sm uzunlikda xamirlarni quyib chiqing va ularning orasida biroz masofa qoldiring.
- Eklerlarni 25-30 daqiqa davomida qizargunga qadar pishirib oling. Bug‘ni chiqarish uchun pechni bir necha soniya oching va yana 3-5 daqiqa pishiring. Eklerlarni pechdan olib, sovitishga qo‘ying.
- Sovitilgan kremni uchli qolipga soling. Eklerlarning pastki qismida kichik bir teshik oching va u orqali eklerlarning ichini qaymoq bilan to‘ldiring.
- Shokoladni mayda qilib to‘g‘rab oling va idishga soling, krem, vanilin va bir chimdim tuz qo‘shing.
- Massani aralashtiring, suv hammomida eritib oling. Eklerlarning yuqori qismini shokoladga botirib oling. Eklerlarni muzlatkichga 15-20 daqiqaga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)