Qiyma va pomidor qaylasi spagetti bilan klassik kombinatsiyani hosil qiladi. Taomga qo‘ziqorin qo‘shsangiz yanada mazali bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- piyoz — 1 dona
- sarimsoq — 2 donacha
- qo‘ziqorin — 400 g
- pomidor qaylasi — 800 g
- o‘simlik yog‘i — 2-3 qoshiq
- tomat pastasi — 2 qoshiq
- qiyma — 400 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- spagetti yoki boshqacha makaron turi — 400 g
Tayyorlanishi:
- Piyoz va sarimsoqni mayda, qo‘ziqorin va pomidorni esa o‘rtacha shaklda to‘g‘rab oling.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdiring. Piyoz va sarimsoqni 4-5 daqiqa davomida qovuring. Tomat pastasi bilan aralashtiring va yana bir daqiqa qovurib oling.
- Qovurilayotgan masalliqlarga qiyma qo‘shing, aralashtiring va yana 3-4 daqiqa pishiring. Aralashtiring va qoshiq bilan katta bo‘laklarni maydalang.
- Qo‘ziqorinlarni soling va hamma narsani 3-4 daqiqa davomida qovuring.
- Pomidor qaylasini qo‘shing. Qaynatgandan keyin olovni o‘rtacha darajaga tushiring, idish qopqog‘ini yoping va 25-30 daqiqa davomida qaynatib oling. Ta’bingizga moslab tuz va murch qo‘shing.
- Makaronni 8-10 daqiqa qaynatib oling, qancha vaqt qaynatilishini bilish uchun o‘ramga qarang. Makaronning suvini to‘kib tashlang.
- Makaronni qayla pishirilgan tovaga soling va aralashtiring. Bir-ikki daqiqadan so‘ng taomni likopchalarga solib, dasturxonga torting.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)