Kolbasa qo‘shib tayyorlanadigan yumshoq xamirli mini-pitssa italyan klassikasiga umuman o‘xshamaydi, biroq u juda mazali ta’mga ega. Pitssaga oshxonangizda bor bo‘lgan boshqa mahsulotlarni ham qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- sut — 150 ml
- suv — 150 ml
- shakar — 2 osh qoshiq
- quruq xamirturush — 2 choy qoshiq
- un — 500-550 g
- sariyog‘ — 3 osh qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- tuz — 1 choy qoshiq
- kolbasa — 300 g
- qattiq pishloq — 250 g
- pomidor qaylasi yoki ketchup — 70 ml
- piyoz – ta’bga ko‘ra
- qo‘ziqorin — ta’bga ko‘ra
- tuzlangan bodring — ta’bga ko‘ra
Tayyorlanishi:
- Iliq sut, suv, shakar, xamirturush va 4 osh qoshiq unni aralashtiring. Aralashmani sochiq bilan yoping va ko‘pik paydo bo‘lguncha 10-15 daqiqa davomida iliq joyda qoldiring.
- Xamirga eritilgan sariyog‘, o‘simlik yog‘i va tuz qo‘shing. Sekin-asta un qo‘shib, yumshoq va ozgina yopishqoq xamir holatiga keltiring.
- Xamirni dumaloq shaklga aylantiring, idishga soling va oziq-ovqat plyonkasi yoki sochiq bilan yoping. Xamirni 60-90 daqiqa davomida ko‘tarilishi uchun iliq joyda qoldiring.
- Xamir ikki baravar kattalashganda, uni 8-10 ta teng bo‘laklarga bo‘ling. To‘plarga aylantiring, yopishqoq plyonka yoki sochiq bilan yoping va 20-30 daqiqaga qoldiring.
- Kolbasani kichik kub shaklida kesib oling. Pishloqni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Pechni 190 daraja haroratda oldindan qizdiring. Listni pishiriq qog‘ozi bilan yoping.
- To‘p shaklidagi xamir bo‘laklarini tekislang. Diametri 12-15 sm bo‘lgan dumaloq pitssa xamirlarni tayyorlash uchun xamirni qo‘llaringiz bilan cho‘zing va keyin uni listga joylashtiring.
- Pitssa xamirining ustiga pomidor qaylasini quying, kolbasa va pishloqni soling. Uni oldindan qizdirilgan pechda 17-20 daqiqa davomida qizarguncha pishiring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)