Vermishel qo‘shib tayyorlanadigan tovuqli sho‘rva to‘yimli va mazali ta’mga ega bo‘ladi. Qaymoq sho‘rvaga yanada mazali ta’m beradi.
4 kishilik portsiya uchun kerakli masalliqlar:
- tovuq go‘shtining son qismi — 2-3 dona
- suv — 1800 ml
- sabzi — 1 dona
- piyoz — 1 dona
- o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq
- vermishel — ta’bga ko‘ra
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- sariyog‘ — 2 osh qoshiq
- un — 1 osh qoshiq
- qaymoq — 150 ml
Tayyorlanishi:
- Tovuq go‘shtining son qismlarini sovuq suvga soling va 30 daqiqa qaynatib oling. Pishirilgan go‘shtni tarelkaga solib salqin joyga qo‘ying.
- Fileni suyaklardan ajratib oling va o‘rtacha bo‘laklarga bo‘lib oling. Ustiga sho‘rvani soling.
- Sabzini katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Piyozni mayda bo‘laklarga bo‘ling.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdiring. Sabzavotlarni yumshoq bo‘lgunga qadar, qizartirmasdan qovuring.
- Ustiga tovuqli sho‘rvani, tuz va murchni qo‘shing. Qaynab chiqqanidan so‘ng, vermishelni soling va tayyor bo‘lgunga qadar taxminan 5-6 daqiqa davomida pishiring.
- Sariyog‘ni o‘rtacha olovda qizdirilgan idishda eritib oling. Ustiga unni soling va aralashtirib, bir yarim daqiqa qovuring.
- Idishdagi 100-150 ml sho‘rvani tovaga soling va hech qanday bo‘lak qolmasligi uchun yaxshilab aralashtiring. Qaymoq qo‘shing va yana aralashtiring.
- Sho‘rvani idishga quying va aralashtiring. Yana 1-2 daqiqa pishirib oling.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)