Ko‘plab uy bekalarining oshxonasida bor bo‘lgan mahsulotlardan tayyorlanadigan salat ishtahani ochadi. Uni tushlikda taom bilan iste’mol qilishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- kartoshka — 3-4 dona
- tuxum — 3-4 dona
- qaynatilgan kolbasa yoki go‘sht — 300–350 g
- mayonez — ta’bga ko‘ra
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
Tayyorlanishi:
- Kartoshkani 20-25 daqiqa, tuxumni esa 10 daqiqa davomida qaynatib oling. Mahsulotlarni salqin joyga qo‘ying va sovigandan keyin tozalang.
- Kartoshka, tuxumning oqi va kolbasani kub shaklida to‘g‘rab oling. Tuxumning sarig‘ini esa mayda qirg‘ichdan o‘tkazing.
- Kolbasa, kartoshka, tuxumni navbat bilan likopchaga qolip yordamida soling yoki salat idishidan fotdalaning. Har bir mahsulotni likopchaga solganingizdan keyin unga ozgina mayonez qo‘shing.
- Tayyor bo‘lgan salatning ustiga tuxum sarig‘ini seping yoki ko‘katlar bilan bezating.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)