Ushbu desert uchun ikki xil shokolad, pishloq va qaymoq kerak bo‘ladi, deb yozadi Lifehacker.
Kerakli mahsulotlar:
- achchiq shokolad — 250 gramm;
- krem pishloq — 500 gramm;
- sutli shokolad — 90 gramm;
- yog‘li qaymoq — 80 ml.
- Qora shokolad bo‘laklarga bo‘linib, issiqqa chidamli idishga solinadi va bug‘ yordamida eritib olinadi. Buning o‘rniga mikroto‘lqinli pechdan foydalanish mumkin. Shokolad taxminan 10 soniya davomida qizdiriladi.
- Xona haroratidagi pishloqqa shokolad qo‘shiladi. Blender bilan yaxshilab aralashtiriladi.
- 16-18 santimetr diametrli qolipga aralashma quyiladi.
- 2 soat davomida muzlatkichga qo‘yiladi.
- Sutli shokolad mayda bo‘laklarga bo‘linadi va ustiga issiq qaymoq quyiladi. Yaxshilab aralashtiriladi.
- Chizkeyk ustiga qaymoqli aralashma quyiladi va yana 10 daqiqa muzlatkichga qo‘yiladi.
Izoh (0)