• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12581.97
    • RUB157.75
    • EUR14698.26
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +26°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    15 daqiqada tayyor bo‘ladigan mazali va to‘yimli 4 xil taom

    Ba’zan ovqat pishirishga ko‘p vaqt sarflashni xohlamaysiz va yetkazib berish xizmatidan foydalanasiz, bu esa ortiqcha mablag‘ sarflashga sabab bo‘ladi. Britaniyalik oshpaz va The Telegraph sharhlovchisi Keti Beskou dunyo bo‘ylab to‘rtta original, oson tayyorlanadigan va eng muhimi, kechki ovqat yoki tushlikda iste’mol qilsa bo‘ladigan retseptlarni taqdim etdi.

    Qo‘ziqorin qo‘shib tayyorlanadigan quymoqlar

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    To‘rt kishilik porsiya uchun kerakli masalliqlar: 

    • qo‘ziqorin — 500 g
    • 1 osh qoshiq Xitoy ziravorlar aralashmasi (Xitoy dolchini, qizilmiya, Sichuan qalampiri, chinnigullar va arpabodiyon urug‘lari)
    • katta chimdim quritilgan va mayda to‘g‘ralgan chili qalampiri;
    • bir chimdim dengiz tuzi;
    • 1 qoshiq soya sousi;
    • bug‘doy unidan tayyorlangan bir nechta tayyor (yoki muzlatilgan) quymoqlar;
    • 5 qoshiq Xoysin sousi;
    • biroz to‘g‘ralgan ko‘kpiyoz;
    • 1 ta bodring.
    Tayyorlanishi:
    1. Pechni 180 daraja haroratda oldindan qizdiring;
    2. Barcha qo‘ziqorinlarni listga qo‘ying;
    3. Ularga Xitoy ziravorlari aralashmasi, chili va dengiz tuzi, soya sousini seping.
    4. Qo‘ziqorinlarni 10-12 daqiqa davomida pechda pishirib oling.
    5. Bu orada quymoqlarni bug‘da yoki qizdirilgan idishda qizdiring.
    6. Pishgan qo‘ziqorinlarni ko‘kpiyoz, bodring va Xoysin sousi bilan aralashtiring.
    7. Quymoqlarning ichiga qo‘ziqorinlarni solib dasturxonga tortishingiz mumkin.
    Yasmiq va baqlajondan tayyorlanadigan musaka

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    To‘rt kishilik porsiya uchun kerakli masalliqlar:

    • 2 qoshiq zaytun yog‘i
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan piyoz;
    • 1 bosh maydalangan sarimsoq;
    • yarim choy qoshiq maydalangan dolchin;
    • yarim choy qoshiq dudlangan paprika;
    • yarim choy qoshiq quritilgan oregano;
    • 400 g konservalangan pomidor;
    • yarmidan kesilgan 4 ta katta pomidor;
    • 400 g konservalangan yashil yasmiq (suvini bankadan to‘kib tashlang va yuving);
    • 1 qoshiq xamirturush ekstrakti;
    • bo‘laklarga bo‘lingan 2 ta baqlajon;
    • 8 qoshiq shakarsiz yogurt;
    • bir chimdim muskat yong‘og‘i;
    • bir chimdim dengiz tuzi;
    • biroz mayda to‘g‘ralgan petrushka.
    Tayyorlanishi:
    1. Katta idishda 1 qoshiq zaytun moyini o‘rtacha olovda qizdiring va piyozni solib ikki-uch daqiqa davomida qovuring.
    2. Unga sarimsoq, dolchin, qizil qalampir va oregano qo‘shing va aralashtirib, yana bir daqiqa pishiring.
    3. Idishga konservalangan pomidor, yasmiq, xamirturush ekstrakti qo‘shing va 10 daqiqa davomida pishiring.
    4. Gril idishini qizdiring, baqlajon bo‘laklariga qolgan zaytun yog‘ini surting va ularni tovaga soling. Baqlajonlarni ikki-uch daqiqa davomida har tomonidan qovuring.
    5. Tovaga pomidorlarni soling va uni ham bir daqiqaga yaqin vaqt davomida qovuring.
    6. Pishirilgan yasmiqlarni baqlajon bo‘laklari va pomidorning yarmi bilan birga tarelkalarga joylashtiring.
    7. Taomning ustiga yogurt solib, muskat yong‘og‘i, dengiz tuzi va petrushka sepib dasturxonga torting.
    Sabzavotli faxita retsepti 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar: 

    • 2 ta bug‘doy unidan tayyorlangan tortilla
    • 1 qoshiq zaytun moyi;
    • 1 o‘simlik yog‘i;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan oq piyoz;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan qizil qalampir;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan sariq qalampir;
    • ta’bga ko‘ra yashil loviya;
    • 1 qoshiq chili qalampiri kukuni;
    • 1 qoshiq dudlangan paprika;
    • yarim choy qoshiq sarimsoq kukuni;
    • yarim choy qoshiq maydalangan zira;
    • 1 choy qoshiq xamirturush ekstrakti;
    • 1 banka (400 g) konservalangan qizil loviya (suvini to‘kib tashlang va loviyani yuving);
    • yarmidan kesilgan 6 dona cherri pomidori
    • 1 ta mayda to‘g‘ralgan avokado;
    • 1 kichik mayda to‘g‘ralgan yashil chili qalampiri;
    • 1 ta laym sharbati;
    • biroz to‘g‘ralgan kinza;
    • bir chimdim dengiz tuzi.
    Tayyorlanishi:
    1. Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdiring.
    2. Tortillalarni kichik uchburchak shaklida kesib oling va listga joylashtiring (agar siz mahsulotlarni dasturxonga tortayotgan paytda solsangiz, ularni kesmang). Unga zaytun yog‘ini soling va qizargunga qadar 8-10 daqiqa davomida pishiring.
    3. Shuningdek, bu vaqt oralig‘ida o‘simlik yog‘ini katta idishlarda o‘rtacha olovda qizdiring va piyoz, qalampirni (qizil va sariq) ikki-uch daqiqa davomida qovuring.
    4. Keyin tovaga yashil loviya, chili kukuni, dudlangan paprika, sarimsoq kukuni va zirani soling. Ularni taxminan bir daqiqa davomida pishiring.
    5. Mahsulotlarga xamirturush ekstrakti, qizil loviya qo‘shing va yana 10 daqiqa qaynatib oling.
    6. Tovani olovdan oling va taomga cherri pomidorlari, avokado va yashil qalampir soling. Ustidan laym sharbatini quying.
    7. Taomni tarelkalarga soling va chetiga uchburchak shaklidagi tortillalarni qo‘ying (agar tortillalar butun bo‘lsa, unga sabzavot aralashmasini solib o‘rang).
    8. Ta’bingizga qarab har bir mahsulotga kinza va dengiz tuzini qo‘shing.
    Marokash pitssasi 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • 1 qoshiq zaytun yog‘i;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan oq piyoz;
    • 1 osh qoshiq tomat pastasi;
    • 2 choy qoshiq xarissa (chili qalampiri, sarimsoq va ziravorlardan tayyorlangan achchiq xamir);
    • 1 dona yopilgan non;
    • bir hovuch ismaloq barglari;
    • 1 osh qoshiq qarag‘ay yong‘oqlari;
    • 1 osh qoshiq anor urug‘i;
    • bir hovuch to‘g‘ralgan petrushka;
    • ta’bga ko‘ra limon sharbati.
    Tayyorlanishi:
    1. Qizdirilgan idishda zaytun moyini o‘rta olovda qizdiring va piyozni qizargunga qadar sakkiz daqiqa davomida qovuring.
    2. Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdiring.
    3. Tomat pastasi va xarissani aralashtiring. Ushbu aralashmani nonning ustiga yoyib, listga qo‘ying.
    4. Ustiga ismaloq barglarini solib, qolgan qismiga zaytun moyini soling.
    5. Qovurilgan piyoz va qarag‘ay yong‘oqlarini keyingi qatlamga yoying.
    6. Pitssani besh-olti daqiqa davomida pishiring, so‘ng uni pechdan oling va ustiga anor urug‘i, petrushkani seping.
    7. Taomni dasturxonga tortishdan oldin ustiga limon sharbatini seping.
    Mavzuga doir: 
    • Tovuq go‘shti, ismaloq va pishloq qo’shib tayyorlanadigan yegulik retsepti.
    • Mol go‘shti, no‘xat va sabzi qo‘shib tayyorlanadigan mazali salat retsepti.
    • Tovuq go‘shtli, olmali: Olivye salatining 4 xil noodatiy retsepti.
    • Yasmiq qo‘shib turkcha qovoqli sho‘rva tayyorlaymiz.

    18.01.2023, 13:31   Izoh (0)   10169
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Hamyonbop va mazali: qaymoq qo‘shib tayyorlanadigan pirog retsepti

    12.01.2023, 19:54

    Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan mazali tvorogli pechenye, yong‘oqli keks, “qush tili” pishiriqlari retsepti

    06.01.2023, 13:41

    Hammaga birdek yoqadigan “shuba” salatining batafsil retsepti

    05.01.2023, 19:32

    Qo‘y go‘shtini kartoshka bilan pechda pishiramiz

    04.01.2023, 17:36

    Mazasi og‘izda qoladigan “xolodes” retseptlari

    01.01.2023, 20:49

    Yangi yil dasturxoni uchun atirgul shaklidagi yegulik tayyorlaymiz

    31.12.2022, 11:49
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    “Omad mavsumi” UZCARD bilan: uch bosqich, uchta sayohat va bosh sovrin — elektromobil 


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!

     

    Tavsiya etamiz

    O‘zbekistonda non narxi nega qimmatlashayotgani o‘rganildi

    16 avgust, 23:46
    Audio Icon

    Qutblar tutashuvi – AQSH prezidentlari sovet va Rossiya rahbarlari bilan necha marta uchrashgan?

    16 avgust, 21:27
    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Kuvaytda alkogoldan 23 kishi vafot etdi

    Dunyo | 17 avgust, 22:15

    “Rossiya Ukrainaning 5 ta viloyati bo‘yicha yon berdi” — Uitkoff

    Dunyo | 17 avgust, 21:10

    Afg‘oniston va O‘zbekiston 243 mln dollarlik energetika shartnomasini imzoladi

    O‘zbekiston | 17 avgust, 20:15

    Xitoyda qizning qornidan 2 kg soch to‘plami olib tashlandi

    Dunyo | 17 avgust, 19:30

    Tramp Putinning butun Donbassni egallash talabini qo‘llab-quvvatladi — OAV

    Dunyo | 17 avgust, 18:40

    Putin Shavkat Mirziyoyevga Alyaskadagi sammit haqida ma‘lumot berdi

    O‘zbekiston | 17 avgust, 18:08
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.