• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12965.34
    • RUB161.34
    • EUR14525.07
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +28°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    15 daqiqada tayyor bo‘ladigan mazali va to‘yimli 4 xil taom

    Ba’zan ovqat pishirishga ko‘p vaqt sarflashni xohlamaysiz va yetkazib berish xizmatidan foydalanasiz, bu esa ortiqcha mablag‘ sarflashga sabab bo‘ladi. Britaniyalik oshpaz va The Telegraph sharhlovchisi Keti Beskou dunyo bo‘ylab to‘rtta original, oson tayyorlanadigan va eng muhimi, kechki ovqat yoki tushlikda iste’mol qilsa bo‘ladigan retseptlarni taqdim etdi.

    Qo‘ziqorin qo‘shib tayyorlanadigan quymoqlar

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    To‘rt kishilik porsiya uchun kerakli masalliqlar: 

    • qo‘ziqorin — 500 g
    • 1 osh qoshiq Xitoy ziravorlar aralashmasi (Xitoy dolchini, qizilmiya, Sichuan qalampiri, chinnigullar va arpabodiyon urug‘lari)
    • katta chimdim quritilgan va mayda to‘g‘ralgan chili qalampiri;
    • bir chimdim dengiz tuzi;
    • 1 qoshiq soya sousi;
    • bug‘doy unidan tayyorlangan bir nechta tayyor (yoki muzlatilgan) quymoqlar;
    • 5 qoshiq Xoysin sousi;
    • biroz to‘g‘ralgan ko‘kpiyoz;
    • 1 ta bodring.
    Tayyorlanishi:
    1. Pechni 180 daraja haroratda oldindan qizdiring;
    2. Barcha qo‘ziqorinlarni listga qo‘ying;
    3. Ularga Xitoy ziravorlari aralashmasi, chili va dengiz tuzi, soya sousini seping.
    4. Qo‘ziqorinlarni 10-12 daqiqa davomida pechda pishirib oling.
    5. Bu orada quymoqlarni bug‘da yoki qizdirilgan idishda qizdiring.
    6. Pishgan qo‘ziqorinlarni ko‘kpiyoz, bodring va Xoysin sousi bilan aralashtiring.
    7. Quymoqlarning ichiga qo‘ziqorinlarni solib dasturxonga tortishingiz mumkin.
    Yasmiq va baqlajondan tayyorlanadigan musaka

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    To‘rt kishilik porsiya uchun kerakli masalliqlar:

    • 2 qoshiq zaytun yog‘i
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan piyoz;
    • 1 bosh maydalangan sarimsoq;
    • yarim choy qoshiq maydalangan dolchin;
    • yarim choy qoshiq dudlangan paprika;
    • yarim choy qoshiq quritilgan oregano;
    • 400 g konservalangan pomidor;
    • yarmidan kesilgan 4 ta katta pomidor;
    • 400 g konservalangan yashil yasmiq (suvini bankadan to‘kib tashlang va yuving);
    • 1 qoshiq xamirturush ekstrakti;
    • bo‘laklarga bo‘lingan 2 ta baqlajon;
    • 8 qoshiq shakarsiz yogurt;
    • bir chimdim muskat yong‘og‘i;
    • bir chimdim dengiz tuzi;
    • biroz mayda to‘g‘ralgan petrushka.
    Tayyorlanishi:
    1. Katta idishda 1 qoshiq zaytun moyini o‘rtacha olovda qizdiring va piyozni solib ikki-uch daqiqa davomida qovuring.
    2. Unga sarimsoq, dolchin, qizil qalampir va oregano qo‘shing va aralashtirib, yana bir daqiqa pishiring.
    3. Idishga konservalangan pomidor, yasmiq, xamirturush ekstrakti qo‘shing va 10 daqiqa davomida pishiring.
    4. Gril idishini qizdiring, baqlajon bo‘laklariga qolgan zaytun yog‘ini surting va ularni tovaga soling. Baqlajonlarni ikki-uch daqiqa davomida har tomonidan qovuring.
    5. Tovaga pomidorlarni soling va uni ham bir daqiqaga yaqin vaqt davomida qovuring.
    6. Pishirilgan yasmiqlarni baqlajon bo‘laklari va pomidorning yarmi bilan birga tarelkalarga joylashtiring.
    7. Taomning ustiga yogurt solib, muskat yong‘og‘i, dengiz tuzi va petrushka sepib dasturxonga torting.
    Sabzavotli faxita retsepti 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar: 

    • 2 ta bug‘doy unidan tayyorlangan tortilla
    • 1 qoshiq zaytun moyi;
    • 1 o‘simlik yog‘i;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan oq piyoz;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan qizil qalampir;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan sariq qalampir;
    • ta’bga ko‘ra yashil loviya;
    • 1 qoshiq chili qalampiri kukuni;
    • 1 qoshiq dudlangan paprika;
    • yarim choy qoshiq sarimsoq kukuni;
    • yarim choy qoshiq maydalangan zira;
    • 1 choy qoshiq xamirturush ekstrakti;
    • 1 banka (400 g) konservalangan qizil loviya (suvini to‘kib tashlang va loviyani yuving);
    • yarmidan kesilgan 6 dona cherri pomidori
    • 1 ta mayda to‘g‘ralgan avokado;
    • 1 kichik mayda to‘g‘ralgan yashil chili qalampiri;
    • 1 ta laym sharbati;
    • biroz to‘g‘ralgan kinza;
    • bir chimdim dengiz tuzi.
    Tayyorlanishi:
    1. Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdiring.
    2. Tortillalarni kichik uchburchak shaklida kesib oling va listga joylashtiring (agar siz mahsulotlarni dasturxonga tortayotgan paytda solsangiz, ularni kesmang). Unga zaytun yog‘ini soling va qizargunga qadar 8-10 daqiqa davomida pishiring.
    3. Shuningdek, bu vaqt oralig‘ida o‘simlik yog‘ini katta idishlarda o‘rtacha olovda qizdiring va piyoz, qalampirni (qizil va sariq) ikki-uch daqiqa davomida qovuring.
    4. Keyin tovaga yashil loviya, chili kukuni, dudlangan paprika, sarimsoq kukuni va zirani soling. Ularni taxminan bir daqiqa davomida pishiring.
    5. Mahsulotlarga xamirturush ekstrakti, qizil loviya qo‘shing va yana 10 daqiqa qaynatib oling.
    6. Tovani olovdan oling va taomga cherri pomidorlari, avokado va yashil qalampir soling. Ustidan laym sharbatini quying.
    7. Taomni tarelkalarga soling va chetiga uchburchak shaklidagi tortillalarni qo‘ying (agar tortillalar butun bo‘lsa, unga sabzavot aralashmasini solib o‘rang).
    8. Ta’bingizga qarab har bir mahsulotga kinza va dengiz tuzini qo‘shing.
    Marokash pitssasi 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • 1 qoshiq zaytun yog‘i;
    • 1 dona mayda to‘g‘ralgan oq piyoz;
    • 1 osh qoshiq tomat pastasi;
    • 2 choy qoshiq xarissa (chili qalampiri, sarimsoq va ziravorlardan tayyorlangan achchiq xamir);
    • 1 dona yopilgan non;
    • bir hovuch ismaloq barglari;
    • 1 osh qoshiq qarag‘ay yong‘oqlari;
    • 1 osh qoshiq anor urug‘i;
    • bir hovuch to‘g‘ralgan petrushka;
    • ta’bga ko‘ra limon sharbati.
    Tayyorlanishi:
    1. Qizdirilgan idishda zaytun moyini o‘rta olovda qizdiring va piyozni qizargunga qadar sakkiz daqiqa davomida qovuring.
    2. Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdiring.
    3. Tomat pastasi va xarissani aralashtiring. Ushbu aralashmani nonning ustiga yoyib, listga qo‘ying.
    4. Ustiga ismaloq barglarini solib, qolgan qismiga zaytun moyini soling.
    5. Qovurilgan piyoz va qarag‘ay yong‘oqlarini keyingi qatlamga yoying.
    6. Pitssani besh-olti daqiqa davomida pishiring, so‘ng uni pechdan oling va ustiga anor urug‘i, petrushkani seping.
    7. Taomni dasturxonga tortishdan oldin ustiga limon sharbatini seping.
    Mavzuga doir: 
    • Tovuq go‘shti, ismaloq va pishloq qo’shib tayyorlanadigan yegulik retsepti.
    • Mol go‘shti, no‘xat va sabzi qo‘shib tayyorlanadigan mazali salat retsepti.
    • Tovuq go‘shtli, olmali: Olivye salatining 4 xil noodatiy retsepti.
    • Yasmiq qo‘shib turkcha qovoqli sho‘rva tayyorlaymiz.

    18.01.2023, 13:31   Izoh (0)   9782
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Hamyonbop va mazali: qaymoq qo‘shib tayyorlanadigan pirog retsepti

    12.01.2023, 19:54

    Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan mazali tvorogli pechenye, yong‘oqli keks, “qush tili” pishiriqlari retsepti

    06.01.2023, 13:41

    Hammaga birdek yoqadigan “shuba” salatining batafsil retsepti

    05.01.2023, 19:32

    Qo‘y go‘shtini kartoshka bilan pechda pishiramiz

    04.01.2023, 17:36

    Mazasi og‘izda qoladigan “xolodes” retseptlari

    01.01.2023, 20:49

    Yangi yil dasturxoni uchun atirgul shaklidagi yegulik tayyorlaymiz

    31.12.2022, 11:49
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Uzbekistan Airways Islomobodga parvozlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    Biznesni rivojlantirish banki Londonda kelishuvlarga erishdi


    “A.M. Best Company” xalqaro reyting agentligi “O‘zbekinvest” kompaniyasi reytinglarini “Barqaror” prognoz bilan “b”/“bb” darajasida tasdiqladi


    BI Group Toshkent BI Botanika Saroyi turar-joy majmuasini belgilangan muddatdan oldin foydalanishga topshirdi va sifat hamda muddatga sodiqligini tasdiqladi


    “Trastbank”dan kichik biznes egalari uchun 500 mln so‘mgacha kredit!


    M-Clinic’da UZD bo‘yicha yetakchi mutaxassislar ishtirokida birinchi telemeditsina maslahati o‘tkazildi 


    O‘zbekistonda token chiqarish bo‘yicha pilot loyihani amalga oshirish rejalashtirilgan


    TENET: Sodiq Azimov ko‘chasidagi Stellar Residence premium rezidensiyalari galereyasi


    Central Asian University ta’lim va tibbiyot yangi ekotizimiga 350 million dollarlik sarmoya kiritmoqda


    Hyundai Uzbekistan sizni Before Service tadbiriga taklif etadi


    Nega aynan bugun farzandingizga sarmoya kiritish muhim ahamiyatga ega?


    “Otang bozor, onang bozor”, qurilish do‘koni ochmoqchi bo‘lsang, Tashkent INDEX’ga bor


    Toshkent mineral suvi: Iskandar Zulqarnayndan hozirgi kungacha


    Silk Avia kattalarsiz sayohat qilayotgan bolalarga hamrohlik qilish xizmatini taklif etadi 


    Jahon banki O‘zbekistonda elektr taʼminotini yaxshilash uchun 100 mln dollar ajratdi

     

    Tavsiya etamiz

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30

    Si va Putin tandemi: Rossiya va Xitoyning “chegarasiz do‘stligi” Markaziy Osiyodagi muvozanatga qanday ta’sir qiladi?

    12 may, 19:00

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Manchester Siti” ikkita futbolchi uchun salkam 185 mln yevro sarflashga tayyor

    Sport | 18 may, 16:56

    Rianna uch yil deganda yangi qo‘shiq chiqardi

    Layfstayl | 18 may, 16:56

    G’azoda HAMAS rahbarining jasadi topildi — OAV

    Dunyo | 18 may, 16:26

    Makiyajni yanada chiroyli va uzoq turishiga yordam beradigan 10 ta go‘zallik sirlari

    Layfstayl | 18 may, 15:55
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.