• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12653.48
    • RUB159.75
    • EUR14871.64
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +36°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan mazali tvorogli pechenye, yong‘oqli keks, “qush tili” pishiriqlari retsepti

    Bolaligimizda ota-onamiz uyda tayyorlab bergan shirinliklar ta’mi va hidi bilan yodimizda qolgan. Tvorogli pechenyelar, uyda tayyorlanadigan kekslar, “qush tili” pishiriqlari — bu shirinliklar bolalikdagi xotiralarni yodga soladi. Marie Claire nashri mazali shirinliklar retseptlarini taqdim etdi.

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    “Qush tili” pishirig‘i 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • tuxum — 1 dona
    • smetana 20 foizli — 100 g
    • un — 250 g
    • shakar — 1 qoshiq
    • o‘simlik yog‘i — 250 g
    • shakar kukuni —
    Tayyorlanishi:

    Tuxum va shakarni ko‘pirtirgich yoki mikser yordamida aralashtirib oling. Aralashmaga smetana qo‘shing. Un qo‘shing va xamir qoring. Keyin xamirni yupqa qatlamga (taxminan 2-3 santimetr) yoyib, uzun chiziq shaklida kesib oling.

    Olingan lentalarni tugun shaklida bog‘lang. Ichi chuqur bo‘lgan idishda yog‘ni qizdiring va xamir bo‘laklarini solib 3-4 daqiqa davomida qovuring. Ortiqcha yog‘lardan xalos bo‘lish uchun “qush tili” pishiriqlarini qog‘oz sochiq ustiga qo‘ying. Pishiriqlarni likopchaga soling va ustiga shakar kukunini seping.

    Tvorogli pechenye

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • tvorog 9 foizli — 200 g
    • un — 250 g
    • pishiriq kukuni — 0,5 g
    • shakar  — 1 stakan
    • sariyog‘ — 110 g
    • vanilinli shakar —  1,5 qoshiq
    Tayyorlanishi: 

    Idishga tvorog va sariyog‘ni solib aralashtiring. Keyin aralashmaga un, pishirish kukuni va vanilinli shakar qo‘shing, yaxshilab aralashtirib oling va xamir qoring. Xamirni dumaloq shaklga keltirib oling. Uni oziq-ovqat plyonkasiga o‘rang va bir yarim soatdan ikki soatgacha muzlatkichga qo‘ying.

    Shundan so‘ng muzlatkichdan xamirni oling va uni yupqa qilib yoying. Keyin stakan bilan kichik doiralar hosil qiling, ularning ikki yarmiga ham yana shakar sepish kerak. Shirinlikni taxminan o‘ttiz daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda pishiring.

    Shirin “kolbasa” 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • pechenye uchun qumoq xamir — 150 g
    • sariyog‘ — 100 g
    • kakao kukuni — 3 qoshiq
    • yong‘oq — 150 g
    • quyultirilgan sut — 100 g
    Tayyorlanishi:

    Pechenyelarni maydalagichda maydalang, sariyog‘ qo‘shing, aralashtiring. Keyin xamirga kakao kukuni, maydalangan yong‘oq qo‘shing va yana yaxshilab aralashtirib oling. Hosil bo‘lgan aralashmaga quyultirilgan sutni qo‘shing, kolbasa shaklida o‘rang, oziq-ovqat plyonkasiga soling va bir kecha muzlatkichga qo‘ying. Shundan so‘ng, pishiriqni kichik bo‘laklarga bo‘lib iste’mol qilish mumkin.

    Uyda tayyorlanadigan “Mazurka” keksi 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • un — 1 stakan
    • tuxum — 4 dona
    • smetana 20 foizli — 1 stakan
    • yong‘oq — 1 stakan
    • mayiz — 1 stakan
    • shakar — 1 stakan
    Tayyorlanishi: 

    Chuqur idishda tuxum, smetana va shakarni aralashtiring. Aralashmaga un soling, aralashtiring va keyin maydalangan yong‘oq, mayiz qo‘shing. Yana yaxshilab aralashtirib oling. Olingan aralashmani issiqqa chidamli idishga quying va 40-45 daqiqa davomida 180 darajaga oldindan qizdirilgan pechda pishiring — keks pishganini yog‘och tayoqcha bilan tekshiring, aks holda u kuyishi mumkin. Ta’bga ko‘ra keksga shakar kukuni sepilishi yoki vanilinli muzqaymoq to‘pchalarini solib iste’mol qilish mumkin.

    Mavzuga doir: 

    • Tovuq go‘shti, ismaloq va pishloq qo’shib tayyorlanadigan yegulik retsepti.
    • Mol go‘shti, no‘xat va sabzi qo‘shib tayyorlanadigan mazali salat retsepti.
    • Tovuq go‘shtli, olmali: Olivye salatining 4 xil noodatiy retsepti.
    • Yasmiq qo‘shib turkcha qovoqli sho‘rva tayyorlaymiz.

    06.01.2023, 13:41   Izoh (0)   9320
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Hammaga birdek yoqadigan “shuba” salatining batafsil retsepti

    05.01.2023, 19:32

    Qo‘y go‘shtini kartoshka bilan pechda pishiramiz

    04.01.2023, 17:36

    Mazasi og‘izda qoladigan “xolodes” retseptlari

    01.01.2023, 20:49

    Yangi yil dasturxoni uchun atirgul shaklidagi yegulik tayyorlaymiz

    31.12.2022, 11:49

    Qiyma va qo‘ziqorindan mazali rulet tayyorlaymiz

    25.12.2022, 11:45

    Tovuq va qo‘ziqorindan tayyorlanadigan pishloqli sharchalar retsepti

    23.12.2022, 15:47
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Kia Sonet va ADM Global: O‘zbekiston avtomobil klasterini mahalliylashtirilishiga qariyb 260 mln AQSH dollari miqdorida sarmoya


    Mobiuz — 8 milliondan ortiq abonentlar tanlovi 


    O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta nima uchun zarur: shifokor qarashi va Neo Insurance tajribasi


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    Mirzo Ulug‘bek tumanida joylashgan yirik ko‘chmas mulk auksionga qo‘yildi


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    Navoiy innovatsiyalar universiteti 2 milliard so‘mlik grant dasturini e’lon qildi 


    “Euromoney” talqinida “O‘zsanoatqurilishbank” O‘zbekistonning eng yaxshi banki deb e’tirof etildi


    Yandex Music’da jazirama kayfiyat uchun maxsus “Chilla” bo‘limi paydo bo‘ldi


    “O‘zbekinvest” sug‘urta kompaniyasi 2025-yilning I yarim yilligi yakunlarini eʼlon qildi


    OKMKda yangi sulfat kislota sexi qurilmoqda


    Biznes va tadbirkorlik oliy maktabi magistratura dasturlariga qabul jarayonlari davom etayotganini ma’lum qiladi


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi

     

    Tavsiya etamiz

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15

    Nildan Frot daryosigacha: maxfiylikdan tobora reallikka aylanib borayotgan “Katta Isroil” konsepsiyasi

    22 iyul, 12:22
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Tailand va Kamboja o‘rtasidagi to‘qnashuvlar Tramp vositachiligiga qaramay davom etmoqda

    Dunyo | 27 iyul, 17:06

    O‘zbekistonning qaysi hududida ichimlik suvi bilan ta’minlanganlik darajasi eng pastligi ma’lum qilindi

    O‘zbekiston | 27 iyul, 16:38

    “Qo‘shni davlatlar bilan aloqalarni mustahkamlash lozim” — Eron prezidenti

    Dunyo | 27 iyul, 15:48

    Levandovski kelajagi borasida gapirdi

    Sport | 27 iyul, 15:25

    Islom Maxachev navbatdagi jangi sanasini e’lon qildi

    Sport | 27 iyul, 15:18

    Buyuk Britaniya G‘azoga gumanitar yordam yuboradi

    Dunyo | 27 iyul, 14:40

    “An-Nassr” Feliksni o‘z safiga qo‘shib olishga yaqin turibdi

    Sport | 27 iyul, 14:00
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.