“Shuba” salatini turli usullarda tayyorlash mumkin, unga o‘zingizga yoqqan sabzavotlarni qo‘shsangiz ham bo‘ladi. Salat yanada mazali ta’mga ega bo‘lishi uchun piyozni tuzlangan mahsulotlar bilan almashtirish tavsiya etiladi.
Kerakli masalliqlar:- seld balig‘i — 1 dona
- piyoz — 1 dona
- sirka — 1 qoshiq
- shakar — 1 osh qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 1 qoshiq
- qaynatilgan lavlagi — 2 dona (250-300 g)
- qaynatilgan kartoshka — 2 dona (200 g)
- qaynatilgan sabzi — 1 dona (150-170 g)
- mayonez — ta’bga ko‘ra
- Piyozni maydalab, birinchi sirka, so‘ngra shakar va o‘simlik moyi bilan aralashtiring va 10 daqiqaga qoldiring.
- Birinchi qatlam: qaynatilgan kartoshkani katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing va idishga soling, ustidan mayonez surting.
- Ikkinchi qatlam: seld balig‘ini kub shaklida kesib oling.
- Uchinchi qatlam: tuzlangan piyozni ham idishga solib ustiga mayonez surting.
- To‘rtinchi qatlam: qaynatilgan sabzini ham katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing va ustiga mayonez soling.
- Beshinchi qatlam: qaynatilgan lavlagini qirg‘ichdan o‘tkazing va uning ham ustiga mayonezni surtib chiqing. Salatning ustiga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shib dasturxonga torting.
Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
Izoh (0)