Qo‘y go‘shtidan tayyorlanadigan taomga sarimsoq va o‘zingizga yoqqan sabazavotlarni qo‘shing. Ushbu taomni bayram dasturxoniga qo‘ysa bo‘ladi. Taomni turli xil ko‘katlar bilan bezatishingiz mumkin.
Marinadlash uchun kerakli masalliqlar:
- sarimsoq — 15 donacha
- limon — 2 dona
- zaytun yog‘i — 125 ml
- quritilgan oregano — 1 qoshiq
- quritilgan yalpiz — 2 qoshiq
- paprika — 1 qoshiq
- maydalangan muskat yong‘og‘i — yarim qoshiq
- suyakli qo‘y oyog‘i — 1 800-2 200 gr
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- zaytun yog‘i — 1 qoshiq
- sarimsoq — 5 donacha
- kartoshka — 1 300 gr
- piyoz — 1 dona
- paprika — 1 qoshiq
- quritilgan sarimsoq — 1 qoshiq
- suv — 500 ml
- Marinadni tayyorlang. Sarimsoqni tozalang va maydalab oling. Limonning sharbatini siqib oling. Blenderdan foydalanib, sarimsoq, limon sharbati, zaytun yog‘i, oregano, yalpiz, paprika va muskat yong‘og‘ini aralashtiring.
- Pechni 250 daraja haroratda oldindan qizdiring yoki gril rejimini yoqing. Qo‘zichoq go‘shtining ortiqcha yog‘ini kesib oling va unda 7-10 chuqur teshik oching. Go‘shtga tuz va murch qo‘shing. Go‘shtni pishirishdan 1-2 soat oldin muzlatgichdan oling, shunda u bir tekis pishadi.
- Qo‘y go‘shtini panjarali pishirish varag‘iga qo‘ying. So‘ngra qizarguncha 5-7 daqiqa davomida pishiring, keyin aylantiring va boshqa tomonlarini ham pishirib oling.
- Go‘shtni pechdan oling va haroratni 160 darajaga tushiring.
- Sarimsoqni tozalang va maydalang. Kartoshka va piyozni ham tozalang, katta bo‘laklarga bo‘ling va tuz, paprika va quritilgan sarimsoq bilan aralashtiring.
- Biroz sovutilgan go‘shtni to‘g‘ralgan sarimsoq va tuz bilan aralashtiring. Xuddi shu pishirish varag‘ini pechning o‘rtasiga qo‘ying va panjara ustiga qo‘zichoqning bir oyog‘ini qo‘ying, kartoshka va piyozni yon tomonlarga yoying. Har bir mahsulotni folga bilan yoping.
- Idishga suv quying. Qo‘y go‘shtini 1 soat davomida pishiring, so‘ngra folgani olib tashlang va qizargunga qadar yana 15-20 daqiqa pishiring.
- Qo‘y go‘shtini dasturxonga tortishdan oldin 10-15 daqiqa sovutib oling.
Mavzuga doir:
Izoh (0)