Ismaloq va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan tovuq go‘shtli yegulik mazali ta’mga ega. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shsangiz ham bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- o‘simlik yog‘i — 1 qoshiq va moylash uchun
- sariyog‘ — 1 qoshiq
- muzlatilgan ismaloq — 200 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- rikotta — 2-3 qoshiq
- qattiq pishloq — 70-80 g
- tovuq filesi — 2 dona
- murch — ta’bga ko‘ra
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdirilgan idishga soling. Ismaloq qo‘shing va namlik bug‘lanib ketguncha pishiring.
- Biroz tuz qo‘shing va sovutib rikkota bilan aralashtiring.
- Qattiq pishloqni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing.
- Tovuq filesida bir nechta chuqur ko‘ndalang kesmalar hosil qiling. Unga tuz va murch seping. Ichini ismaloq va rikotta bilan to‘ldiring.
- Tovuq filesini moylangan idishga joylashtiring. Ustiga maydalangan pishloq seping.
- Yegulikni pechda taxminan 25-30 daqiqa davomida 190 daraja haroratda pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)