Fransuzcha uslubda tayyorlanadigan tovuq sonlarini bayram dasturxonini bezatish uchun pishirish mumkin. Pishloq va pomidor tovuq oyoqchalarini yanada mazali qiladi.
Kerakli masalliqlar:
- sarimsoq — 2-3 donacha
- smetana — 3 qoshiq
- mayonez — 2-3 qoshiq
- tovuq soni — 6 dona
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- o‘simlik yog‘i — 1 qoshiq
- pishloq — 200 g
- pomidor — 2 dona
- Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing va unga smetana, mayonez qo‘shing.
- Tovuq sonlarini murch, tuz, smetana, mayonezli sous bilan aralashtiring va yog‘langan qolipga qo‘ying.
- Pishloqni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Uni qolgan sous bilan aralashtiring. Pomidorlarni bo‘laklarga bo‘lib oling.
- Har bir tovuq soniga bir parrak pomidor va pishloq qo‘ying. Yegulikni 40-45 daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)