Tovuq go‘shti va pishloqdan tayyorlanadigan salat mazali ta’mga ega. Uni o‘zingizga yoqqan uslubda bezatib dasturxonga tortishingiz mumkin. Qayla salatning ta’mini yanada uyg‘unlashtiradi.
Salat uchun kerakli masalliqlar:
- baton — 3-4 bo‘lak
- o‘simlik yog‘i — 2-3 qoshiq
- tuz — ta’bga ko‘ra
- tovuq filesi — 2 dona
- murch — ta’bga ko‘ra
- parmezan pishlog‘i — ta’bga ko‘ra
- salat bargi — ta’bga ko‘ra
- limon — 1 dona
- sarimsoq — 2 donacha
- parmezan pishlog‘i — 50 g
- mayonez — 2 qoshiq
- xantal — 2 qoshiq
- tuz — yarim qoshiq
- murch — yarim qoshiq
- zaytun yog‘i — 240 ml
- Batonni kichik kubik shaklida to‘g‘rab oling va pishirish varag‘iga qo‘ying. Unga 1-2 osh qoshiq o‘simlik yog‘i va tuz qo‘shing.
- Baton bo‘laklarini 8-10 daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechga qo‘ying. Bu vaqt ichida baton bo‘laklarini bir necha marta aralashtiring.
- Tovuq filesiga yog‘, tuz va murch qo‘shing. Gril pishiriladigan tovada o‘rtacha olovda har tomondan taxminan 4 daqiqa davomida pishirib oling.
- Tovuq go‘shtini katta bo‘laklarga, pishloqni esa ingichka bo‘laklarga bo‘ling. Salat bargini qo‘shib aralashtiring.
- Bir dona limonning 60 ml sharbatini siqib oling. Sarimsoq va parmezan pishlog‘ini kichik tishli qirg‘ichdan o‘tkazib oling.
- Mayonez, limon sharbati, sarimsoq, xantal, tuz va murchni blender yordamida aralashtiring.
- Sekin-asta yog‘ni massaga qo‘shing va qaymoqli massa olinmaguncha aralashtirishda davom eting.
- Unga parmezanli qaylani qo‘shing va yana blender yordamida hamma mahsulotlarni aralashtiring.
- Salatni idishlarga soling va ustiga qaylani quying.
Mavzuga doir:
Izoh (0)