• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12778.12
    • RUB164.01
    • EUR14931.23
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +24°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Kartoshkadan pechda tayyorlanadigan mazali va tezpishar 5 xil retsept

    Pishirilgan sabzavotlar juda foydali — ular vitamin va boshqa foydali moddalarni o‘zida saqlab qoladi. Katoshkani pechda pishirish ko‘p vaqt talab etmaydi, uning yoqimli isi ishtahani ochadi va mazasi esa og‘izda qoladi. Wday nashri pechda pishiriladigan kartoshkaning 5 xil retsepti bilan bo‘lishdi.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Qobig‘i qizarib pishiriladigan kartoshka

    Ushbu taomni turli retseptlar bo‘yicha pishirish mumkin. Kartoshkadan kundalik yoki bayramona dasturxon uchun taom tayyorlash mumkin, alohida taom yoki garnir sifatida iste’mol qilinadi.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Kerakli mahsulotlar:

    • tozalangan kartoshka;
    • ziravorlar;
    • tuz;
    • zira;
    • o‘simlik yog‘i.
    Xom kartoshka 1 santimetr qalinlikda kesib olinadi. Undan ortiqcha namlikni olib tashlash uchun qog‘oz salfetka bilan quritiladi. Bir idish ichiga ozgina o‘simlik yog‘ quyiladi, so‘ngra to‘g‘ralgan kartoshka solinadi. Tabga ko‘ra, tuz, zira va boshqa ziravorlar qo‘shilib, barchasi yaxshilab aralashtiriladi.

    Yog‘langan yoki pergament bilan qoplangan list ustiga bir qatlamda kartoshkalar solinadi. 100-180 haroratda 10 daqiqa davomida pechda pishiriladi. Kartoshka qobig‘i oltin jigarrang bo‘lishi uchun pishirish jarayoni oxirida pechning haroratini oshiriladi.

    Pishloq qo‘shib pishiriladigan kartoshka

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Kerakli mahsulotlar:

    • kartoshka — 1 kilogramm;
    • sarimsoq — 5 bo‘lak;
    • smetana  — 100 gramm;
    • gauda pishlog‘i — 100 gramm ;
    • muskat yong‘og‘i, tuz, murch, ko‘katlar.
    Kartoshka qaynatib olingach, po‘chog‘idan tozalanadi. Pishirish varag‘iga avval maydalangan sarimsoq solinadi. Ustidan to‘g‘ralgan kartoshka va tuz, ziravor hamda muskat yong‘og‘i sepiladi. Smetana qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq bilan aralashtirilib, kartoshkaning ustiga bir xilda quyiladi. Pechda taxminan 100 daraja haroratda qizarguncha pishiriladi. Tayyor bo‘lgach ustiga ko‘katlar sepiladi.

    Folga ichida pishirilgan kartoshka

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Kerakli mahsulotlar:

    • kartoshka — 8-10 dona;
    • piyoz — 1 dona;
    • smetana — 100 gramm;
    • sarimsoq — 3 bo‘lak;
    • ukrop.
    Kartoshka yaxshilab yuvib tashlanadi, har birini folga bilan o‘rab, pechda pishiriladi. Tayyor bo‘lgan kartoshkalar folga ichida kesiladi. Keyin sanchqi yordamida ichida pyure hosil qilinadi. To‘g‘ralgan sarimsoq smetana bilan aralashtiriladi. Piyoz mayda to‘g‘ralib, o‘simlik yog‘iga qovuriladi. Folga biroz ochilib, har bir kartoshkaning o‘rta qismiga ozgina qovurilgan piyoz solinadi, so‘ngra smetana sousi quyiladi. Ustidan mayda to‘g‘ralgan ukrop sepiladi.

    Oddiy pishiriladigan kartoshka

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Kerakli mahsulotlar:

    • kartoshka — 10 dona;
    • o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
    • tuz, sarimsoq, quritilgan ko‘katlar.
    Tozalangan kartoshkalr sovuq suvli idishga solinadi. Biroz vaqt o‘tgach, kartoshka uzunligi bo‘yicha 4 qismga bo‘ling. Ularni paket ichiga solib, ichiga o‘simlik yog‘i quyiladi, quritilgan ko‘kat va tuz qo‘shiladi. Ta’bga ko‘ra, maydalangan sarimsoq qo‘shish ham mumkin. Barcha mahsulotlar yaxshi aralashishi uchun paket qattiq silkitiladi. Pishirish varag‘i folga bilan yopiladi va ustiga kartoshka bo‘laklari qo‘yiladi. Bularning barchasini 100-110 darajada pechda pishiriladi.

    Parhezbop kartoshka retsepti

    Foto: Pinterest

    Foto: Pinterest

    Pechda pishiriladigan parhezbop kartoshka retsepti hech qanday qo‘shimchalarni talab qilmaydi. Pishirilgan kartoshka oshqozon-ichak trakti kasalliklari davrida yoki oddiygina vazn yo‘qotish uchun foydali bo‘lgan parhez taom hisoblanadi.

    Kartoshka tozalanib, quruq pishirish varag‘iga qo‘yiladi va uni 220 darajaga qadar qizdirilgan pechning pastki qismida taxminan bir soat davomida pishiriladi. Tayyor bo‘lgan kartoshkani zaytun moyi, tuz va ko‘katlar bilan iste’mol qilish mumkin.

    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Tovuq go‘shti va qovurilgan kartoshkadan tayyorlanadigan mazali salat retsepti
    • Yasmiq qo‘shib turkcha qovoqli sho‘rva tayyorlaymiz
    • Dasturxonga ko‘rk bag‘ishlaydigan “Qush uyasi” salatini tayyorlaymiz

    04.12.2022, 09:54   Izoh (0)   11328
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Oq shokolad va qaymoqdan xushta’m muss tayyorlaymiz

    03.12.2022, 13:53

    Tovuq go‘shti va qovurilgan kartoshkadan tayyorlanadigan mazali salat retsepti

    02.12.2022, 17:59

    Oddiy va oson tayyorlanadigan shokoladli “Kashtan” shirinligi retsepti

    02.12.2022, 09:49

    Bir zumda tayyor bo‘ladigan olmali pirog retsepti

    01.12.2022, 09:19

    Yasmiq qo‘shib turkcha qovoqli sho‘rva tayyorlaymiz

    30.11.2022, 17:04

    Dasturxonga ko‘rk bag‘ishlaydigan “Qush uyasi” salatini tayyorlaymiz

    28.11.2022, 19:51
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Sun’iy intellekt bo‘yicha ikki diplomli ta’lim — UMFT & FAR EAST University hamkorligida


    Turizmdagi trendlar 2025: Xitoyda Markaziy Osiyoga – Qozog‘iston, O‘zbekiston, Qirg‘izistonga qiziqish o‘smoqda


    Beeline Uzbekistan hududlarda raqamli rivojlanishni jadallashtirmoqda


    Mikrokreditbankda omonat karta joriy qilindi


    “InfinBANK” AJ Toshkentda yangi Bank xizmatlari markazini ochdi  


    Ipotekaga xonadon, sovg‘a sifatida esa — omborxona!


    “Tadbirkorlikni rivojlantirish kompaniyasi” ISO 9001 va ISO 37001 xalqaro sertifikatlarini qo‘lga kiritdi 


    Neo Insurance — sug‘urta bozoridagi raqamli o‘zgarishlarning 2 yillik natijasi 


    SQB dan “TEZKOR+” krediti —  biznesingizni rivojlantirish uchun qulay yechim 


    Ipak Yo‘li Bankdan Tradeloan: xalqaro bitimlarni moliyalashtirish


    Kia O‘zbekiston bozorini egallamoqda: 2025-yilning birinchi yarmida rekord darajadagi sotuvlar


    Osteosarkoma: tashxislash, davolash va fanlararo yondashuv


    Centrum Air 25-iyuldan Toshkent — Seul to‘g‘ridan-to‘g‘ri reyslarini boshlaydi 


    Ipoteka Bank OTP Group: “Quyosh” — parkentliklar uchun yangi mahalla markazi ishga tushirildi


    Chiqim va kirim: nazorat sari ilk qadam

     

    Tavsiya etamiz

    Matriarxat davri qaytadimi: nima uchun qiz farzand tarbiyalash trendga aylanmoqda?

    14 iyul, 13:07

    Oilasini qashshoqlik va ochlikdan qutqargan jangchi yigit: Arda Gyulerning kurashga to‘la hayot maktubi

    13 iyul, 22:15

    Kreml soyasidagi jumboqlar: sirli ravishda vafot etgan rossiyalik tadbirkor va amaldorlar

    10 iyul, 20:40

    Isroilning G‘azodagi qirg‘ini yagona emas: Insoniyat tarixidagi eng yirik genotsidlar qanday sodir bo‘lgandi?

    10 iyul, 19:12
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Trampning Moskva va Sankt-Peterburgga hujum qilishga undagani haqidagi xabarlar rad etildi

    Dunyo | 15 iyul, 23:35

    O‘qishni davlat oliygohlariga ko‘chirish uchun o‘tish ballari tasdiqlandi

    O‘zbekiston | 15 iyul, 23:25

    Dunyoning eng keksa marafonchisi YTH oqibatida vafot etdi

    Dunyo | 15 iyul, 23:10

    Ukrainada ko‘p fuqarolik qonuniylashtirildi

    Dunyo | 15 iyul, 22:55

    Banklarda so‘mdagi kredit foizlari ko‘tarildi

    O‘zbekiston | 15 iyul, 22:45

    AQSHda ofitser tanishuv ilovasi orqali Ukrainaga oid maxfiy ma’lumotlarni uzatgani aniqlandi

    Dunyo | 15 iyul, 22:35

    Safarda bolani nima bilan band qilish mumkin? Xotirjam sayohat qilish uchun 10 ta layfhak

    Farzand | 15 iyul, 22:23

    O‘zbekistonga eng ko‘p sayyohlar qaysi davlatlardan kelayotgani ochiqlandi

    O‘zbekiston | 15 iyul, 22:11
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.