Pishirilgan sabzavotlar juda foydali — ular vitamin va boshqa foydali moddalarni o‘zida saqlab qoladi. Katoshkani pechda pishirish ko‘p vaqt talab etmaydi, uning yoqimli isi ishtahani ochadi va mazasi esa og‘izda qoladi. Wday nashri pechda pishiriladigan kartoshkaning 5 xil retsepti bilan bo‘lishdi.
Qobig‘i qizarib pishiriladigan kartoshka
Ushbu taomni turli retseptlar bo‘yicha pishirish mumkin. Kartoshkadan kundalik yoki bayramona dasturxon uchun taom tayyorlash mumkin, alohida taom yoki garnir sifatida iste’mol qilinadi.
Kerakli mahsulotlar:
- tozalangan kartoshka;
- ziravorlar;
- tuz;
- zira;
- o‘simlik yog‘i.
Yog‘langan yoki pergament bilan qoplangan list ustiga bir qatlamda kartoshkalar solinadi. 100-180 haroratda 10 daqiqa davomida pechda pishiriladi. Kartoshka qobig‘i oltin jigarrang bo‘lishi uchun pishirish jarayoni oxirida pechning haroratini oshiriladi.
Pishloq qo‘shib pishiriladigan kartoshka
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 1 kilogramm;
- sarimsoq — 5 bo‘lak;
- smetana — 100 gramm;
- gauda pishlog‘i — 100 gramm ;
- muskat yong‘og‘i, tuz, murch, ko‘katlar.
Folga ichida pishirilgan kartoshka
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 8-10 dona;
- piyoz — 1 dona;
- smetana — 100 gramm;
- sarimsoq — 3 bo‘lak;
- ukrop.
Oddiy pishiriladigan kartoshka
Kerakli mahsulotlar:
- kartoshka — 10 dona;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- tuz, sarimsoq, quritilgan ko‘katlar.
Parhezbop kartoshka retsepti
Pechda pishiriladigan parhezbop kartoshka retsepti hech qanday qo‘shimchalarni talab qilmaydi. Pishirilgan kartoshka oshqozon-ichak trakti kasalliklari davrida yoki oddiygina vazn yo‘qotish uchun foydali bo‘lgan parhez taom hisoblanadi.
Kartoshka tozalanib, quruq pishirish varag‘iga qo‘yiladi va uni 220 darajaga qadar qizdirilgan pechning pastki qismida taxminan bir soat davomida pishiriladi. Tayyor bo‘lgan kartoshkani zaytun moyi, tuz va ko‘katlar bilan iste’mol qilish mumkin.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)