• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12654.13
    • RUB161.18
    • EUR14817.99
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +26°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    20 daqiqada tayyor bo‘ladigan 5 xil kechki ovqat retsepti

    Ish bilan bog‘liq vaziyatlarda, mehmonga borganda yoki boshqa bir sabab bilan uyga kechikib kelgan ko‘plab ayollar kechki taomni tayyorlashda tez tayyor bo‘ladigan retseptlarga murojaat qiladi. “Goryashaya izba” nashri uy bekalari uchun 20 daqiqada oson tayyorlanadigan 5 xil taom retseptini taqdim etdi.

    Tovuqli faxitas retsepti 

    Ko‘p miqdorda taom iste’mol qiluvchilar uchun yaxshi retsept. Tortillaning barcha mahsulotlarini alohida idishlarga qo‘yish mumkin, bunday holatda har kim o‘z yeguligiga kerakli bo‘lgan mahsulotlarni soladi. solmoqchi bo‘lgan mahsulotlarni yig‘adi. Masalan, pomidor, bodring, piyozni alohida ajratib boshqa idishlarga solish mumkin.

    Foto: “Goryashaya izba”

    Foto: “Goryashaya izba”

    Kerakli masalliqlar:

    • tovuq filesi — 400 g
    • bulg‘or qalampiri — 1 dona
    • pomidor — 1-2 dona
    • bodring — 1-2 dona
    • salat bargi — 1 bog‘
    • qizil piyoz — 2 dona
    • tortilya xamiri — 4 dona
    • limon — yarimta
    • maydalangan chili qalampiri — yarim qoshiq
    • tuz — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:
    1. Tovuq filesi, bulg‘or qalampiri va bir dona piyozni kub shaklida to‘g‘rab oling. Unga tuz va qalampir qo‘shib aralashtiring. Mahsulotlarni pishirish varag‘iga qo‘ying va 20 daqiqa davomida pechga pishirib oling. Bunday holatda “gril” rejimidan foydalangan ma’qul.
    2. Tovuq pishayotgan paytda, salsa tayyorlang. Buning uchun pomidor, bodring va piyozni mayda kubik shaklida to‘g‘rang va tuz bilan aralashtiring.
    3. Salat barglarini yuving va bo‘laklarga bo‘ling.
    4. Pishloqni maydalang.
    5. Tortilyalarni mikroto‘lqinli pechda yoki quruq qovurilgan idishda qizdiring. Ularning har birini mahsulotlar bilan to‘ldiring va ustiga limon sharbatini quying. Shundan keyin yegulikni dasturxonga tortishingiz mumkin.
    Tovada pishiriladigan jyulen retsepti 

    Ushbu jyulenni qaymoqli sousga non bo‘laklarini solib tovada tayyorlash mumkin. Agar taomni pechda pishirib, ustiga pishloq solsangiz yanada mazali bo‘ladi.

    Foto: “Goryashaya izba”

    Foto: “Goryashaya izba”

    Kerakli masalliqlar: 

    • tovuq filesi — 300 g
    • qo‘ziqorin — 200 g
    • piyoz — 1 dona
    • qaymoq — 200 ml
    • pishloq — 100 g
    • tuz — ta’bga ko‘ra
    • qalampir — ta’bga ko‘ra
    • o‘simlik yog‘i — qovurish uchun yetarlicha
    Tayyorlanishi:
    1. Piyozni mayda qilib to‘g‘rang.
    2. Qo‘ziqorinlar va tovuq go‘shtini kattaroq bo‘laklarga bo‘lib oling.
    3. Tovaga biroz o‘simlik yog‘i solib piyozni qovuring. Unga tovuq go‘shtini qo‘shib pishiring.
    4. Tovaga qo‘ziqorinlarni soling va yana besh-o‘n daqiqa qovurib oling. Masalliqlarga tuz va qalampir qo‘shib aralashtiring.
    5. Qaymoqni tovaga soling. Mahsulotlarning pishishini kuting.
    6. Taomning ustiga pishloq seping va u eriguncha masalliqlarni qopqoq ostida pishiring.
    Mol go‘shti va cherri pomidori qo‘shib tayyorlanadigan makaronli taom retsepti 

    Taomni tayyorlashda unga o‘zingizga yoqqan sabzavotlarni qo‘shishingiz mumkin. Sabzavotlar shaklini yo‘qotmasligi uchun ularni taomga pishishidan biroz oldin soling.

    Foto: “Yandeks.ru”

    Foto: “Yandeks.ru”

    Kerakli masalliqlar:

    • makaron — 300 g
    • mol go‘shti — 200 g
    • cherri pomidori — 10 dona
    • rayhon — yarim qoshiq
    • tuz — ta’bga ko‘ra
    • o‘simlik yog‘i — qovurish uchun 
    Tayyorlanishi:
    1. Makaronni pishguniga qadar qaynatib oling.
    2. Mol go‘shtini uncha katta bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘ling va tovaga o‘simlik yog‘ini quyib uni qovurib oling. Unga yarim bo‘laklarga bo‘lingan cherri pomidorlarini qo‘shing va bir-ikki davomida pishirib oling.
    3. Tovaga makaron, rayhonni qo‘shib aralashtiring. Ta’bingizga ko‘ra tuz qo‘shing va dasturxonga torting.
    Tovada pishiriladigan pitssa 

    Kechki ovqat uchun oson tayyorlanadigan taomlardan biri pitssadir. Ushbu pitssaga uyingizda bor bo‘lgan masalliqlarni solishingiz mumkin. Pitssaning yanada mazali bo‘lishi uchun turli xil pishloqlardan foydalaning.

    Foto: “Goryashaya izba”

    Foto: “Goryashaya izba”

    Kerakli masalliqlar:

    • un — 1 stakan
    • smetana — yarim stakan
    • mayonez — 3 qoshiq
    • tuxum — 2 dona
    • pomidor — 1 dona
    • bulg‘or qalampiri — 2 dona
    • mol go‘shti — 100 g
    • pishloq — 100 g
    • ketchup — 2 qoshiq
    • rayhon — yarim qoshiq
    • o‘simlik yog‘i — qovurish uchun 
    Tayyorlanishi:
    1. Xamir qoring. Buning uchun tuxum, smetana, un va ikki osh qoshiq mayonezni aralashtiring.
    2. Xamirni yog‘langan tovaga yoyib, o‘rtacha olovda qopqoq ostida pishiring.
    3. Ustiga ketchup, mayonez va rayhon soling.
    4. Mol go‘shti va sabzavotlarni ingichka qilib to‘g‘rab oling va pishloqni qirg‘ichdan o‘tkazing.
    5. Yarim tayyor xamirning ustiga sous soling. Barcha mahsulotlarni teng ravishda taqsimlang va pishloq seping. Yegulikni yaxshi pishguniga qadar tovada qoldiring.
    Kayzershmarn 

    Ushbu desertga kunjut urug‘i, mayiz, bodom barglari, olma yoki boshqa har qanday mahsulotni qo‘shishingiz mumkin. Tez tayyor bo‘ladigan yegulik mazali ta’mga ega.

    Foto: “Goryashaya izba”

    Foto: “Goryashaya izba”

    Kerakli masalliqlar:

    • tuxum — 3 dona
    • un — 1 stakan
    • sut — 1 stakan
    • shakar — 2 qoshiq
    • shakar kukuni — 1 qoshiq
    • sariyog‘ —  20 g
    • tuz — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:
    1. Tuxumning oqini sarig‘idan ajrating. Sariqlarini shakar, sut va un bilan aralashtiring. Oq qismini mayin bo‘lgunga qadar ko‘pirtiring va sarig‘iga asta-sekin qo‘shing.
    2. Qizdirilgan idishda sariyog‘ni eritib oling. Xamirni soling va bir tekis qilib taqsimlang.
    3. Yegulikni qizargunga qadar qovuring. Ehtiyotkorlik bilan bir necha qismlarga bo‘lib, aylantiring. Boshqa tomonlarini qovuring. Dasturxonga tortishdan oldin ustiga shakar va uning kukunini seping.
    Mavzuga doir:
    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    21.11.2022, 19:20   Izoh (0)   34139
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Sut va banan qo‘shib tayyorlanadigan pankeyk retsepti

    21.11.2022, 12:25

    Xushta’m “xolodes” tayyorlashning 3 ta siri

    16.11.2022, 17:05

    Yalpiz ta’miga ega mazali pryanik tayyorlaymiz

    15.11.2022, 18:34

    Ismaloqdan tayyorlanadigan 4 xil yegulik retsepti

    15.11.2022, 13:50

    Ichiga tovuq go‘shti va sabzavotlar solib pishiriladigan qovoq retsepti

    14.11.2022, 18:22

    Makaron, qiyma va pishloqdan mazali zapekanka tayyorlaymiz

    11.11.2022, 14:58
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “S&P” O‘zbekiston Milliy Bankining rеyting prognozini “ijobiy”ga ko‘tardi 


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    BYD Astana Motors rasmiy dilerlik tarmog‘i Toshkentdagi barcha beshta dilerlik markazida "Best Buy Day" tadbirini o‘tkazadi


    American University of Technology (AUT) 28-iyun - Ochiq eshiklar kuniga taklif etadi


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 


    “Wyndham Garden Charvak” kurort majmuasi qurilishi qanday kechayotganini ko‘rsatdi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Ramzan Qodirovning voyaga yetmagan o‘g‘li uylandi

    Dunyo | 29 iyun, 23:40

    Klublar o‘rtasidagi JCH. “PSJ” Messi boshchiligidagi “Inter Mayami” darvozasiga javobsiz 4 ta gol urdi

    Sport | 29 iyun, 23:09

    “Uy oldi-sotdisini naqdsiz shaklga o‘tkazmoqchimiz” — Mubin Mirzayev

    O‘zbekiston | 29 iyun, 23:05

    Ozarbayjon Rossiya bosh vaziri o‘rinbosari tashrifini bekor qildi

    Dunyo | 29 iyun, 23:00

    “Nasiya bozorini davlat tomonidan tartibga solish rejalashtirilgan” — Timur Ishmetov

    Iqtisodiyot | 29 iyun, 22:30

    Superliga. “Buxoro” “Sho‘rtan”ni ishonchli hisobda mag‘lub etdi

    Sport | 29 iyun, 22:15

    Eron MAGATE rahbari uchun yadroviy obyektlarga kirishni yopdi

    Dunyo | 29 iyun, 22:00
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.