• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12694.97
    • RUB161.6
    • EUR14878.5
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +24°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Makaron, qiyma va pishloqdan mazali zapekanka tayyorlaymiz

    Agar o‘zgacha va mazali ta’mga ega kechki ovqat tayyorlamoqchi bo‘lsangiz qiyma, pishloqli va makaronli mazali zapekanka eng yaxshi tanlovdir. Bu taom juda mazali ta’mga ega, unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni ham qo‘shishingiz mumkin.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Italyancha makaronli ovqat nima va u qanday iste’mol qilinadi?

    Bu makaronli taom Italiyaning janubiy hududlarida juda mashhur. Taom pishirishdan oldin bir necha bo‘laklarga bo‘linadi, chunki uning uzunligi taxminan 25 sm bo‘ladi. Odatda, italiyaliklar bayramlarda ushbu makaronli taomni  pishiradi: yegulik kechki ovqat va oilaviy kechki ovqatlarda makaron dasturxonga tortiladi.

    Makaronli taomni tayyorlash uchun qanday pishloqlarni tanlash kerak?

    Agar provolonye pishlog‘ini birinchi marta ishlatayotgan bo‘lsangiz va uni do‘kondan topa olmasangiz, pishloqni odatdagi yarim qattiq pishloq bilan almashtiring. Provolonye yog‘li sigir sutidan tayyorlanadi va qatlamli tuzilishga ega. Makaronli taom uchun motsarella pishog‘ini tanlasa ham bo‘ladi.

    Qiymali va makaronli taom uchun pomidor qaylasi

    Makaronli taom uchun pomidor qaylasi sifatida maydalangan pomidor yoki tomat ishlatgan ma’qul.

    Makaronli taomning xilma-xilligi

    Ixtiyoriy ravishda, makaronli taomning vegetariancha variantini yoqtirsangiz unga baqlajon qo‘shishingiz, go‘sht solmasligingiz yoki uni sosiska bilan almashtirishingiz mumkin.

    Kerakli masalliqlar:

    • makaron — 450 gr
    • piyoz — 1 dona
    • qiyma — 450 gr
    • pomidor qaylasi — 700 ml
    • provolonye pishlog‘i — 180 gr
    • smetana — 360 gr
    • motsarella — 180 gr
    • parmezan pishlog‘i — 60 gr
    Tayyorlanishi:

    Makaron taomni tayyorlash uchun katta idishda tuzli suvni qaynatib oling. Unga makaronni soling va pishganicha taxminan 8 daqiqa davomida pishiring.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Katta tovada piyoz va qiymani o‘rta olovda qovurib oling. Pomidor qaylasini soling va 15 daqiqa qaynating.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Pechni 175 daraja haroratda isitib oling. Listni moy bilan yog‘lang. Mahsulotlarni birma-bir tering: makaronning yarmi, provolonye pishlog‘i, smetana, qiymaning yarmini soling. Keyin makaronning qolgan yarmini, motsarella va qolgan qiymani qo‘shing. Ustiga maydalangan parmezan pishlog‘ini seping.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Hamma pishloq eriguncha, yarim soat davomida makaronli taomni pishirib oling.

    Foto: “Noviy ochag”

    Foto: “Noviy ochag”

    Qiyma va makaronli taom lazanyadan qanday farq qiladi?

    Bu makaronli taomni tayyorlash juda oson. Qatlamlari va tayyorlash usuli bilan u boshqa mashhur italyan taomi — lazanyaga o‘xshaydi. Faqat bu taomda lazanyaga qaraganda ko‘proq pishloq va pomidor qaylasi mavjud bo‘ladi.

    Makaron va pishloqli taomni qanday va qancha vaqt saqlash kerak?

    Qiymali va makaronli taomni havo o‘tkazmaydigan idishda 3 kundan 5 kungacha saqlash mumkin.

    Mavzuga doir:

    • Tanadagi yog‘larni eritishga yordam beradigan 4 xil mazali sho‘rva retsepti.
    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.

    11.11.2022, 14:58   Izoh (0)   6631
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Banan, pechenye va quyultirilgan sutli krem qo‘shib mazali trayfl shirinligini tayyorlaymiz

    10.11.2022, 09:41

    Butun dunyoda ommalashayotgan Janubiy Koreya deserti — Bento tortini tayyorlaymiz

    09.11.2022, 10:35

    Xushta’m “Chumoli uyasi” salatini tayyorlab ko‘ring

    08.11.2022, 17:35

    Tanadagi yog‘larni eritishga yordam beradigan 4 xil mazali sho‘rva retsepti

    05.11.2022, 15:25

    Mazasi aniq sizga yoqadigan, uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan piroglar retsepti

    04.11.2022, 17:21

    Murabbo va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan mazali pirog retsepti

    03.11.2022, 10:41
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    “AloqaBank” yoshlar bilan ishlashga oid dasturlarni kengaytirmoqda


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Faqat tekshirilgan foydalanuvchilar: nima uchun to‘lov ilovalari  shaxsni tasdiqlashni so‘raydi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 


    Kapitalbank investitsiyalari – O‘zbekiston yoshlari kelajagiga sarmoya

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Daryo” videoreportaji: Ozodbek Nazarbekov Namanganda katta sahnaga qaytdi

    O‘zbekiston | 1 iyul, 00:10

    Tailandda budda rohibi o‘z hamkasbini otib o‘ldirdi

    Dunyo | 30 iyun, 23:55

    Shahrisabzda ikkita do‘kon yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:40

    Britaniyada ChatGPT tufayli ish o‘rinlari bilan bog‘liq muammolar paydo bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 23:25

    Yaponiyada qora ayiq tufayli aeroport faoliyati to‘xtab qoldi (video)

    Dunyo | 30 iyun, 23:10

    “Daryo” dayjesti: 30-iyunning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:00

    “Operachi bo‘lish oson emas” — Aqlbek Piyazov italyan tilini o‘rgangani, musofirchilikdagi hayoti va eng ko‘p olgan gonorari haqida gapirdi (foto, video)

    Shou-biznes | 30 iyun, 22:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.