Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Agar o‘zgacha va mazali ta’mga ega kechki ovqat tayyorlamoqchi bo‘lsangiz qiyma, pishloqli va makaronli mazali zapekanka eng yaxshi tanlovdir. Bu taom juda mazali ta’mga ega, unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni ham qo‘shishingiz mumkin.

Foto: “Noviy ochag”

Foto: “Noviy ochag”

Italyancha makaronli ovqat nima va u qanday iste’mol qilinadi?

Bu makaronli taom Italiyaning janubiy hududlarida juda mashhur. Taom pishirishdan oldin bir necha bo‘laklarga bo‘linadi, chunki uning uzunligi taxminan 25 sm bo‘ladi. Odatda, italiyaliklar bayramlarda ushbu makaronli taomni  pishiradi: yegulik kechki ovqat va oilaviy kechki ovqatlarda makaron dasturxonga tortiladi.

Makaronli taomni tayyorlash uchun qanday pishloqlarni tanlash kerak?

Agar provolonye pishlog‘ini birinchi marta ishlatayotgan bo‘lsangiz va uni do‘kondan topa olmasangiz, pishloqni odatdagi yarim qattiq pishloq bilan almashtiring. Provolonye yog‘li sigir sutidan tayyorlanadi va qatlamli tuzilishga ega. Makaronli taom uchun motsarella pishog‘ini tanlasa ham bo‘ladi.

Qiymali va makaronli taom uchun pomidor qaylasi

Makaronli taom uchun pomidor qaylasi sifatida maydalangan pomidor yoki tomat ishlatgan ma’qul.

Makaronli taomning xilma-xilligi

Ixtiyoriy ravishda, makaronli taomning vegetariancha variantini yoqtirsangiz unga baqlajon qo‘shishingiz, go‘sht solmasligingiz yoki uni sosiska bilan almashtirishingiz mumkin.

Kerakli masalliqlar:

  • makaron — 450 gr
  • piyoz — 1 dona
  • qiyma — 450 gr
  • pomidor qaylasi — 700 ml
  • provolonye pishlog‘i — 180 gr
  • smetana — 360 gr
  • motsarella — 180 gr
  • parmezan pishlog‘i — 60 gr
Tayyorlanishi:

Makaron taomni tayyorlash uchun katta idishda tuzli suvni qaynatib oling. Unga makaronni soling va pishganicha taxminan 8 daqiqa davomida pishiring.

Foto: “Noviy ochag”

Foto: “Noviy ochag”

Katta tovada piyoz va qiymani o‘rta olovda qovurib oling. Pomidor qaylasini soling va 15 daqiqa qaynating.

Foto: “Noviy ochag”

Foto: “Noviy ochag”

Pechni 175 daraja haroratda isitib oling. Listni moy bilan yog‘lang. Mahsulotlarni birma-bir tering: makaronning yarmi, provolonye pishlog‘i, smetana, qiymaning yarmini soling. Keyin makaronning qolgan yarmini, motsarella va qolgan qiymani qo‘shing. Ustiga maydalangan parmezan pishlog‘ini seping.

Foto: “Noviy ochag”

Foto: “Noviy ochag”

Hamma pishloq eriguncha, yarim soat davomida makaronli taomni pishirib oling.

Foto: “Noviy ochag”

Foto: “Noviy ochag”

Qiyma va makaronli taom lazanyadan qanday farq qiladi?

Bu makaronli taomni tayyorlash juda oson. Qatlamlari va tayyorlash usuli bilan u boshqa mashhur italyan taomi — lazanyaga o‘xshaydi. Faqat bu taomda lazanyaga qaraganda ko‘proq pishloq va pomidor qaylasi mavjud bo‘ladi.

Makaron va pishloqli taomni qanday va qancha vaqt saqlash kerak?

Qiymali va makaronli taomni havo o‘tkazmaydigan idishda 3 kundan 5 kungacha saqlash mumkin.

Mavzuga doir:

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
Erdo‘g‘onning hokimiyatda qolishi Markaziy Osiyo davlatlariga qanday taʼsir qiladi? Ekspertlar fikri
Mahalliy
O‘zbekistonda dollar kursi oshdi
Dunyo
Erdo‘g‘on tarafdorlari uning saylovdagi g‘alabasini qanday kutib oldi? (fotoreportaj)