Tovuq go‘shti va qizartirib qovurilgan kartoshkadan tayyorlanadigan salat mazali ta’mga ega va sizga ham aniq yoqadi. “Chumoli uyasi” ko‘rinishidagi salatni bezatishda o‘zingizga yoqqan ko‘katlardan foydalanishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- tovuq oyoqchalari — 2 dona
- pomidor — 2 dona
- bodring — 1-2 dona
- pishloq — 100 g
- ukrop — ta’bga ko‘ra
- sarimsoq — 1 donacha
- kartoshka — 3 dona
- o‘simlik yog‘i — 150 ml
- tuz — ta’bga ko‘ra
- mayonez — ta’bga ko‘ra
- Tovuq go‘shtini 25 daqiqa qaynatib, sovutib oling. Fileni suyaklardan ajrating va unchalik katta bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘lib to‘g‘rang.
- Pomidorlarni mayda bo‘laklarga, bodringni uzunasiga kesib oling. Pishloqni katta tishli, sarimsoqni esa mayda tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Ukropni to‘g‘rang.
- Kartoshkani qirg‘ichdan o‘tkazing yoki mayda qilib uzunasiga to‘g‘rab oling.
- Yog‘ni o‘rtacha olovda tovada qizdirib oling. Kartoshkani qizargunga qadar qovurib oling. Uni qog‘oz sochiq ustiga qo‘ying ustiga biroz tuz seping.
- Mayda to‘g‘ralgan pomidor, bodring va tovuq go‘shtini sarimsoq bilan aralashtiring. Hamma mahsulotlarni qo‘shib bo‘lganingizdan keyin ularning ustiga mayonez soling.
- Salatning ustiga pishloq va qovurilgan kartoshkani soling. “Chumoli uyasi”ni ukrop bilan bezatib dasturxonga torting.
Mavzuga doir:
Izoh (0)