• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12653.48
    • RUB159.75
    • EUR14871.64
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +36°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Mazasi aniq sizga yoqadigan, uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan piroglar retsepti

    Uyda taom tayyorlash qiziqarli jarayon, shu bilan birga pishiriqni yanada mazali qilib tayyorlash imkoni bo‘ladi. Marie Claire nashri uyda tayyorlash mumkin bo‘lgan xushta’m piroglar retseptini taqdim etdi. Piroglarni o‘zingizga yoqqan ko‘katlar bilan bezatishingiz mumkin.

    Qo‘ziqorinli tart retsepti 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • xamirturushsiz tayyorlangan xamir — 250 gr
    • qo‘ziqorin — 300 g
    • sarimsoq — 2 donacha
    • qizil piyoz — 2 dona
    • tuxum — 2 dona (xamir ustiga surtish uchun 1 dona tuxum sarig‘i)
    • pishloq — 150 gr
    • smetana — 15 foizlikligidan 100 gr
    • sariyog‘ — 20 g
    • zaytun yog‘i — 20 ml
    • tuz, maydalangan murch — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:

    Qo‘ziqorinlarni yaxshilab yuving, quriting va kattalarini mayda bo‘laklarga bo‘ling. Qizdirilgan tovaga ozgina zaytun yog‘ini quying, sariyog‘ni qo‘shing. Ustiga to‘g‘ralgan piyoz va maydalangan sarimsoqni solib qovuring. Keyin qo‘ziqorinlarni tovaga soling va 3-4 daqiqa davomida qovuring. Mahsulotlarga tog‘ jambil, tuz, murch qo‘shing.

    Pishloqni maydalang, uni smetana va tuxum bilan suyuq holatga kelguncha aralashtiring. Un bilan to‘ldirilgan yuzada, xamirni list kattaligidagi kichik qatlamga yoyib, oldindan sariyog‘ surtilgan idishga soling va qirralarini kesib oling. Xamirning ustiga tuxum sarig‘ini surting va uni vilkalar bilan teshing. Pishiriqni 200 daraja haroratda 5-7 daqiqa davomida pishiring.

    Tart uchun tayyorlangan xamirga pishloq-tuxum aralashmasini soling, ustiga piyoz bilan qovurilgan qo‘ziqorinni qo‘shing. Uni yana 200 darajada haroratda qizdirilgan pechga 10-12 daqiqaga qo‘ying. Tartni dasturxonga tortishdan oldin biroz sovutib oling.

    Kartoshka va qo‘ziqorinli shtrudel retsepti

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • xamirturush qo‘shilmagan xamir — 500 gr
    • kartoshka — 450 gr
    • dudlangan pishloq — 150 g
    • qo‘ziqorin — 250 g
    • qizil piyoz — 1 dona.
    • zaytun yog‘i — 4 qoshiq
    • tuz, murch — ta’bga ko‘ra
    • tog‘ jambil barglari — 2 qoshiq
    Tayyorlanishi:

    Kartoshkani yuvib tozalang va uni o‘rtacha kattalikdagi to‘rtburchak shaklida maydalang. Kartoshkani pergament qog‘oz bilan qoplangan listga qo‘ying. Uni zaytun yog‘i, tuz bilan aralashtiring. Taxminan 10-15 daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda pishiring (kartoshkani qizarguncha pishirish kerak).

    Dudlangan pishloqni ham to‘g‘rab oling va zaytun yog‘ida qizarguncha qovuring. To‘g‘ralgan qo‘ziqorinlarni piyoz bilan qo‘shib tovada qovuring. Ustiga tuz, murch, kartoshka va tog‘ jambil barglarini solib aralashtiring. Qat-qat xamirni listga yoyib, ustiga tovadagi mahsulotlarni yoyib chiqing. Ruletning chetlarini bukib chiqing va pergament qog‘ozi bilan qoplangan listga soling. Ustki qismiga aralashtirilgan tuxumni surting va 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda 25-30 daqiqa davomida pishiring.

    Qovoq, pomidor va burrata pishlog‘i qo‘shib tayyorlanadigan tart retsepti 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli masalliqlar:

    • xamirturush qo‘shib tayyorlanadigan xamir — 250 gr
    • pomidor — 500 g (turli xil va ranglarni tanlash maqsadga muvofiq)
    • qizil piyoz — 1 dona.
    • qovoq — 2 dona.
    • sarimsoq — 2 donacha
    • quritilgan oregano — 1 qoshiq
    • quritilgan rozmarin — 1 qoshiq
    • zaytun yog‘i — 50 ml
    • qovoq urug‘i, kunjut, zig‘ir — 50 g
    • rukola — 50 g
    • tuxum — 1 dona.
    • burrata pishlog‘i — 150 gr
    • qarag‘ay yong‘oqlari — 30 g
    • tuz, murch — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:

    Qovoqni tozalab 1 mm qalinlikda doira shaklidagi bo‘laklarga bo‘ling. Piyozni tozalab maydalang, sarimsoqni ham mayda qilib to‘g‘rang. Pomidorlarni yuving va doira shaklida kesib oling. Xamirni muzlatkichdan oling va to‘rtburchaklar hosil bo‘lishi uchun un bilan qoplangan yuzaga rulon bilan yoyib, pergament qog‘oz bilan qoplangan listga soling. Keyin xamirning ustiga pomidor, qovoq va piyozni ustma-ust tering. (bo‘sh joylarni yopish uchun kichik pomidorlardan foydalanish kerak). Mahsulotlarning ustiga tuz, murch seping va biroz zaytun yog‘i quying.

    Xamirning chetlarini buklab, aralashtirilgan tuxumni surting, ustiga urug‘lar aralashmasini soling. Uni 15-18 daqiqa davomida 200 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda pishirib oling. Tartni yog‘och taxtaga qo‘ying va u issiq turgan paytda, 8-10 qismga bo‘lingandan so‘ng, burrata pishlog‘ini ustiga qo‘ying. Pishiriqning ustiga rukola, qarag‘ay yong‘oqlarini seping va unga zaytun yog‘ini qo‘shing.

    Mavzuga doir:

    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    04.11.2022, 17:21   Izoh (0)   7865
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Murabbo va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan mazali pirog retsepti

    03.11.2022, 10:41

    Tvorogli mazali ekler shirinligini tayyorlaymiz

    02.11.2022, 11:52

    Qovoq qo‘shib mazali tovuqli kotlet tayyorlaymiz

    01.11.2022, 11:40

    Tvorogdan mazali ta’mga ega pryaniklar tayyorlaymiz

    27.10.2022, 11:34

    Ishdan keyin tez tayyorlanadigan kechki ovqat: mazali qiymali grechka tayyorlaymiz

    26.10.2022, 17:06

    Faqat nonushta uchun emas: Tuxumdan qanday yeguliklar tayyorlash mumkin?

    26.10.2022, 17:04
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “O‘zbekinvest” sug‘urta kompaniyasi 2025-yilning I yarim yilligi yakunlarini eʼlon qildi


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 


    “Euromoney” talqinida “O‘zsanoatqurilishbank” O‘zbekistonning eng yaxshi banki deb e’tirof etildi


    OKMKda yangi sulfat kislota sexi qurilmoqda


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi


    O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta nima uchun zarur: shifokor qarashi va Neo Insurance tajribasi


    Yandex Music’da jazirama kayfiyat uchun maxsus “Chilla” bo‘limi paydo bo‘ldi


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    Biznes va tadbirkorlik oliy maktabi magistratura dasturlariga qabul jarayonlari davom etayotganini ma’lum qiladi


    Mirzo Ulug‘bek tumanida joylashgan yirik ko‘chmas mulk auksionga qo‘yildi


    Kia Sonet va ADM Global: O‘zbekiston avtomobil klasterini mahalliylashtirilishiga qariyb 260 mln AQSH dollari miqdorida sarmoya


    Mobiuz — 8 milliondan ortiq abonentlar tanlovi 


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    Navoiy innovatsiyalar universiteti 2 milliard so‘mlik grant dasturini e’lon qildi 

     

    Tavsiya etamiz

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15

    Nildan Frot daryosigacha: maxfiylikdan tobora reallikka aylanib borayotgan “Katta Isroil” konsepsiyasi

    22 iyul, 12:22
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    O‘zbekistonning qaysi hududida ichimlik suvi bilan ta’minlanganlik darajasi eng pastligi ma’lum qilindi

    O‘zbekiston | 27 iyul, 16:38

    “Qo‘shni davlatlar bilan aloqalarni mustahkamlash lozim” — Eron prezidenti

    Dunyo | 27 iyul, 15:48

    Levandovski kelajagi borasida gapirdi

    Sport | 27 iyul, 15:25

    Islom Maxachev navbatdagi jangi sanasini e’lon qildi

    Sport | 27 iyul, 15:18

    Buyuk Britaniya G‘azoga gumanitar yordam yuboradi

    Dunyo | 27 iyul, 14:40

    “An-Nassr” Feliksni o‘z safiga qo‘shib olishga yaqin turibdi

    Sport | 27 iyul, 14:00

    Oliy ta’limni bitirganlar nega og‘ir ahvolda qolmoqda? O‘zi diplom kerakmi?

    O‘zbekiston | 27 iyul, 13:50
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.