• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12654.13
    • RUB161.18
    • EUR14817.99
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +32°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Faqat nonushta uchun emas: Tuxumdan qanday yeguliklar tayyorlash mumkin?

    Ko‘plab insonlar nonushta uchun tuxumni iste’mol qilishni o‘rgangan va aminokislotalar, vitaminlarga boy ushbu mahsulotdan tez-tez foydalanish kerakligini bilmaydi. Desertlar, kokteyllar, makaron va uyda tayyorlanadigan pirojkalar — tuxumsiz bularning hech qaysini tayyorlab bo‘lmaydi. “Elle” nashri tuxumdan tayyorlanadigan taomlar retseptini taqdim etdi.

    Tuxumli pirojka retsepti 

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Nachinkasiga kerakli masalliqlar: 

    • qaynatilgan tuxum — 400 g
    • ko‘k piyoz — 125 g
    • tuz — 5 g
    • mayonez — 100 g
    Xamir uchun kerakli masalliqlar:
    • smetana — 300 g
    • sariyog‘ — 180 g
    • tuz — 10 g
    • un — 700 g
    Tayyorlanishi:

    Yumshoq sariyog‘, smetana, tuz, unni qo‘shib xamir qiling.  Tayyor bo‘lgan xamirni 20 g bo‘laklarga kesib olib, yoyib chiqing.  Qaynatilgan tuxumni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing va unga mayda to‘g‘ralgan yashil piyoz, mayonez, tuz, qora murch qo‘shib aralashtiring. Tayyor xamirga 30 g nachinkani yoyib soling. Pirojkalarni o‘zingiznga yoqqan shaklga keltirib ustiga tuxum aralashmasini surting. Pirojkalarni 180 daraja haroratda 10-12 daqiqa davomida pishiring.

    Okroshka

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • kvas — 1 l
    • qaynatilgan tuxumning sarig‘i — 4 dona
    • issiq xantal — 50 g
    • tuz, qalampir —  ta’bga ko‘ra
    • ukrop barglari — 40 g
    Okroshka uchun: 
    • tozalangan bodring — 40 g
    • rediska — 30 g
    • tuxum oqi — 30 g
    • qaynatilgan til — 50 g
    • qaynatilgan kartoshka — 40 g
    • ko‘k piyoz — 10 g
    • ukrop — 5 g
    • tuz, qalampir — ta’bga ko‘ra
    • uyda tayyorlangan smetana — 30 g
    Tayyorlanishi:

    Birinchi navbatda kvasga qaynatilgan tuxum sarig‘ini, xantalni bilan maydalab qo‘shing, so‘ngra bir xil massaga kelguncha aralashtirib oling. Kvasga ta’bingizga qarab tuz va qalampir qo‘shing.

    Barcha mahsulotlarni uzunligi bo‘ylab kesing va aralashtirib, ustidan kvasni quying. Dasturxonga tortishdan oldin okoroshka ustiga yashil piyoz va ukrop seping.

    Karbanora spaggetisi

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • spagetti — 120 g
    • 33 foizli qaymoq — 50 ml
    • zaytun moyi — 10 ml
    • tovuq bulyoni — 100 ml
    • pishloq — 15 g
    • tuxumi — 2 dona.
    • dudlangan mol go‘shti — 30 g
    • tuz, qalampir — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:

    Spagettini yarmi pishganicha qaynatib oling. Dudlangan mol go‘shtini zaytun moyida qovuring, so‘ngra unga tovuq bulyoni, spagettini qo‘shing va sousni biroz kamaytiring. Ustiga tuxumning xom sarig‘i va maydalangan pishloq, tuz, qalampir va qaymoq qo‘shing. Tayyor makaronni idishga soling. Ustiga ozgina qovurilgan tuxum, maydalangan pishloq seping va zaytun moyi bilan soling.

    Krem-bryule

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • sut (3,2-3,5 foizlik) — 70 ml
    • qaymoq (33-35 foizlik) — 70 ml
    • shakar — 25-30 g
    • tuxum sarig‘i — 2 dona.
    • vanillin — 1-2 g
    • jigarrang shakar — 20 g
    • qulupnay — 1-2 dona.
    • qorag‘at — 3-5 ta dona
    • qizil smorodina — 1 dona
    • yalpiz - 1-2 ta barg
    Tayyorlanishi:

    Sut va qaymoqni 80 daraja haroratda qizdiring. Birinchi tuxum sarig‘i va shakarni, keyin esa qaymoqni sut bilan aralashtiring. Unga vanillin qo‘shing va yaxshilab aralashtiring. Olingan massani qolipga quying va 120-130 daraja haroratda 15-25 daqiqa davomida pishiring. So‘ngra pishiriqni sovutib oling.

    Tayyorlangan krem-bryulening ustiga jigarrang shakar seping, keyin esa karamel qobig‘i va jigarrang hosil bo‘lguncha pishiring. Pishiriqning ustini yangi rezavorlar (oldindan shakar bilan smorodina seping) va yalpiz bilan bezang.

    Mavzuga doir:

    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    26.10.2022, 17:04   Izoh (0)   8335
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Mol go‘shti va bulgurdan mazali sho‘rva tayyorlaymiz

    25.10.2022, 15:54

    Quyultirilgan sut qo‘shib mazali “shaftoli” pechenyesini tayyorlaymiz

    24.10.2022, 12:52

    Go‘sht va pishloq qo‘shib mazali bulochka tayyorlaymiz

    22.10.2022, 09:51

    Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz

    21.10.2022, 10:56

    Foydali va mazali suli yormasi: nonushta uchun mukammal ta’mga ega 4 xil bo‘tqa retsepti

    19.10.2022, 09:51

    Bulochka ichiga solib tayyorlanadigan julyen retsepti

    17.10.2022, 19:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    “S&P” O‘zbekiston Milliy Bankining rеyting prognozini “ijobiy”ga ko‘tardi 


    “Wyndham Garden Charvak” kurort majmuasi qurilishi qanday kechayotganini ko‘rsatdi


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    American University of Technology (AUT) 28-iyun - Ochiq eshiklar kuniga taklif etadi


    BYD Astana Motors rasmiy dilerlik tarmog‘i Toshkentdagi barcha beshta dilerlik markazida "Best Buy Day" tadbirini o‘tkazadi


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Sudanda oltin koni qulashi oqibatida 50 kishi halok bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 10:44

    O‘zbekistonda 1-iyul kuni harorat yana ko‘tariladi

    O‘zbekiston | 30 iyun, 10:32

    AQSHda timsohlar bilan o‘ralgan migrantlar lageri qurilmoqda (video)

    Dunyo | 30 iyun, 10:09

    UzChess Cup 2025. O‘zbekistonlik shaxmatchilar qancha pul ishlab oldi?

    Sport | 30 iyun, 09:55

    Sut, soda va kola: mashhurlar terini parvarishlashda foydalanadigan noodatiy vositalar

    Ayollar sahifasi | 30 iyun, 09:54

    Isroil G‘azo shimolidan aholini evakuatsiya qilishga buyruq berdi

    Dunyo | 30 iyun, 09:34

    O‘zbekiston aholisining qariyb 40 foizi pul jamg‘armagan — tadqiqot

    O‘zbekiston | 30 iyun, 09:20
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.