• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12514.34
    • RUB156.41
    • EUR14600.48
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +35°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Faqat nonushta uchun emas: Tuxumdan qanday yeguliklar tayyorlash mumkin?

    Ko‘plab insonlar nonushta uchun tuxumni iste’mol qilishni o‘rgangan va aminokislotalar, vitaminlarga boy ushbu mahsulotdan tez-tez foydalanish kerakligini bilmaydi. Desertlar, kokteyllar, makaron va uyda tayyorlanadigan pirojkalar — tuxumsiz bularning hech qaysini tayyorlab bo‘lmaydi. “Elle” nashri tuxumdan tayyorlanadigan taomlar retseptini taqdim etdi.

    Tuxumli pirojka retsepti 

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Nachinkasiga kerakli masalliqlar: 

    • qaynatilgan tuxum — 400 g
    • ko‘k piyoz — 125 g
    • tuz — 5 g
    • mayonez — 100 g
    Xamir uchun kerakli masalliqlar:
    • smetana — 300 g
    • sariyog‘ — 180 g
    • tuz — 10 g
    • un — 700 g
    Tayyorlanishi:

    Yumshoq sariyog‘, smetana, tuz, unni qo‘shib xamir qiling.  Tayyor bo‘lgan xamirni 20 g bo‘laklarga kesib olib, yoyib chiqing.  Qaynatilgan tuxumni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing va unga mayda to‘g‘ralgan yashil piyoz, mayonez, tuz, qora murch qo‘shib aralashtiring. Tayyor xamirga 30 g nachinkani yoyib soling. Pirojkalarni o‘zingiznga yoqqan shaklga keltirib ustiga tuxum aralashmasini surting. Pirojkalarni 180 daraja haroratda 10-12 daqiqa davomida pishiring.

    Okroshka

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • kvas — 1 l
    • qaynatilgan tuxumning sarig‘i — 4 dona
    • issiq xantal — 50 g
    • tuz, qalampir —  ta’bga ko‘ra
    • ukrop barglari — 40 g
    Okroshka uchun: 
    • tozalangan bodring — 40 g
    • rediska — 30 g
    • tuxum oqi — 30 g
    • qaynatilgan til — 50 g
    • qaynatilgan kartoshka — 40 g
    • ko‘k piyoz — 10 g
    • ukrop — 5 g
    • tuz, qalampir — ta’bga ko‘ra
    • uyda tayyorlangan smetana — 30 g
    Tayyorlanishi:

    Birinchi navbatda kvasga qaynatilgan tuxum sarig‘ini, xantalni bilan maydalab qo‘shing, so‘ngra bir xil massaga kelguncha aralashtirib oling. Kvasga ta’bingizga qarab tuz va qalampir qo‘shing.

    Barcha mahsulotlarni uzunligi bo‘ylab kesing va aralashtirib, ustidan kvasni quying. Dasturxonga tortishdan oldin okoroshka ustiga yashil piyoz va ukrop seping.

    Karbanora spaggetisi

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • spagetti — 120 g
    • 33 foizli qaymoq — 50 ml
    • zaytun moyi — 10 ml
    • tovuq bulyoni — 100 ml
    • pishloq — 15 g
    • tuxumi — 2 dona.
    • dudlangan mol go‘shti — 30 g
    • tuz, qalampir — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:

    Spagettini yarmi pishganicha qaynatib oling. Dudlangan mol go‘shtini zaytun moyida qovuring, so‘ngra unga tovuq bulyoni, spagettini qo‘shing va sousni biroz kamaytiring. Ustiga tuxumning xom sarig‘i va maydalangan pishloq, tuz, qalampir va qaymoq qo‘shing. Tayyor makaronni idishga soling. Ustiga ozgina qovurilgan tuxum, maydalangan pishloq seping va zaytun moyi bilan soling.

    Krem-bryule

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • sut (3,2-3,5 foizlik) — 70 ml
    • qaymoq (33-35 foizlik) — 70 ml
    • shakar — 25-30 g
    • tuxum sarig‘i — 2 dona.
    • vanillin — 1-2 g
    • jigarrang shakar — 20 g
    • qulupnay — 1-2 dona.
    • qorag‘at — 3-5 ta dona
    • qizil smorodina — 1 dona
    • yalpiz - 1-2 ta barg
    Tayyorlanishi:

    Sut va qaymoqni 80 daraja haroratda qizdiring. Birinchi tuxum sarig‘i va shakarni, keyin esa qaymoqni sut bilan aralashtiring. Unga vanillin qo‘shing va yaxshilab aralashtiring. Olingan massani qolipga quying va 120-130 daraja haroratda 15-25 daqiqa davomida pishiring. So‘ngra pishiriqni sovutib oling.

    Tayyorlangan krem-bryulening ustiga jigarrang shakar seping, keyin esa karamel qobig‘i va jigarrang hosil bo‘lguncha pishiring. Pishiriqning ustini yangi rezavorlar (oldindan shakar bilan smorodina seping) va yalpiz bilan bezang.

    Mavzuga doir:

    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    26.10.2022, 17:04   Izoh (0)   8416
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Mol go‘shti va bulgurdan mazali sho‘rva tayyorlaymiz

    25.10.2022, 15:54

    Quyultirilgan sut qo‘shib mazali “shaftoli” pechenyesini tayyorlaymiz

    24.10.2022, 12:52

    Go‘sht va pishloq qo‘shib mazali bulochka tayyorlaymiz

    22.10.2022, 09:51

    Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz

    21.10.2022, 10:56

    Foydali va mazali suli yormasi: nonushta uchun mukammal ta’mga ega 4 xil bo‘tqa retsepti

    19.10.2022, 09:51

    Bulochka ichiga solib tayyorlanadigan julyen retsepti

    17.10.2022, 19:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 2025 yilda 138 mingdan ortiq fuqaro bandligini ta’minladi


    InfinBANK va Kwikpay: uyingizga komissiyasiz va mehr bilan xalqaro pul o‘tkazmalari


    “Euromoney” talqinida “O‘zsanoatqurilishbank” O‘zbekistonning eng yaxshi banki deb e’tirof etildi


    O‘zbekistonda tibbiy sug‘urta nima uchun zarur: shifokor qarashi va Neo Insurance tajribasi


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    Visa Kapitalbank bilan Xitoyga: WeChat Pay va Alipay orqali naqd pulsiz to‘lovlar – erkin, oson va xavfsiz


    OKMKda yangi sulfat kislota sexi qurilmoqda


    Endi Ucell ilovasida Yandex Music’ni tinglash mumkin 


    American University of Technologyʼda bakalavrlar uchun ochiq eshiklar kuni


    OKMKda mahalliy dumpkarlardan foydalaniladi 


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi


    “O‘zbekinvest” sug‘urta kompaniyasi 2025-yilning I yarim yilligi yakunlarini eʼlon qildi


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 


    AKFA energiya tejovchi romlari: iqlimga moslashtirilgan, qulaylikni ko‘zlagan 


    Toshkentda CRYPTO O₂ forumi bo‘lib o‘tdi: Texnologiya, fintech va tartib‑qoidalar muhokama qilindi 

     

    Tavsiya etamiz

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15

    Nildan Frot daryosigacha: maxfiylikdan tobora reallikka aylanib borayotgan “Katta Isroil” konsepsiyasi

    22 iyul, 12:22
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    AQSHda 32 yil qamoqda nohaq o‘tirgan erkak oqlandi

    Dunyo | 29 iyul, 12:28

    “Arsenal” Uilyam Saliba bilan shartnomani uzaytiradi

    Sport | 29 iyul, 12:20

    Andijondagi kanalga korxonadagi avariya sabab neft oqib ketdi

    O‘zbekiston | 29 iyul, 12:08

    Kolumbiya sobiq prezidentiga jinoiy ish ochildi

    Dunyo | 29 iyul, 12:05

    Barbod bo‘lgan karyera va qimmatga tushgan ajrim: xiyonati kutilmaganda fosh bo‘lgan milliarderlar

    Shou-biznes | 29 iyul, 11:51

    Germaniya harbiy byudjetini rekord darajada oshiradi

    Dunyo | 29 iyul, 11:45

    Instagram: Afruza ona bo‘ldi, Guli Asalxo‘jayeva o‘g‘lini uylantirdi, Rayhon bir o‘limdan qoldi

    Madaniyat | 29 iyul, 11:38
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.