• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12547.38
    • RUB157.02
    • EUR14665.38
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +33°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Faqat nonushta uchun emas: Tuxumdan qanday yeguliklar tayyorlash mumkin?

    Ko‘plab insonlar nonushta uchun tuxumni iste’mol qilishni o‘rgangan va aminokislotalar, vitaminlarga boy ushbu mahsulotdan tez-tez foydalanish kerakligini bilmaydi. Desertlar, kokteyllar, makaron va uyda tayyorlanadigan pirojkalar — tuxumsiz bularning hech qaysini tayyorlab bo‘lmaydi. “Elle” nashri tuxumdan tayyorlanadigan taomlar retseptini taqdim etdi.

    Tuxumli pirojka retsepti 

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Nachinkasiga kerakli masalliqlar: 

    • qaynatilgan tuxum — 400 g
    • ko‘k piyoz — 125 g
    • tuz — 5 g
    • mayonez — 100 g
    Xamir uchun kerakli masalliqlar:
    • smetana — 300 g
    • sariyog‘ — 180 g
    • tuz — 10 g
    • un — 700 g
    Tayyorlanishi:

    Yumshoq sariyog‘, smetana, tuz, unni qo‘shib xamir qiling.  Tayyor bo‘lgan xamirni 20 g bo‘laklarga kesib olib, yoyib chiqing.  Qaynatilgan tuxumni katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing va unga mayda to‘g‘ralgan yashil piyoz, mayonez, tuz, qora murch qo‘shib aralashtiring. Tayyor xamirga 30 g nachinkani yoyib soling. Pirojkalarni o‘zingiznga yoqqan shaklga keltirib ustiga tuxum aralashmasini surting. Pirojkalarni 180 daraja haroratda 10-12 daqiqa davomida pishiring.

    Okroshka

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • kvas — 1 l
    • qaynatilgan tuxumning sarig‘i — 4 dona
    • issiq xantal — 50 g
    • tuz, qalampir —  ta’bga ko‘ra
    • ukrop barglari — 40 g
    Okroshka uchun: 
    • tozalangan bodring — 40 g
    • rediska — 30 g
    • tuxum oqi — 30 g
    • qaynatilgan til — 50 g
    • qaynatilgan kartoshka — 40 g
    • ko‘k piyoz — 10 g
    • ukrop — 5 g
    • tuz, qalampir — ta’bga ko‘ra
    • uyda tayyorlangan smetana — 30 g
    Tayyorlanishi:

    Birinchi navbatda kvasga qaynatilgan tuxum sarig‘ini, xantalni bilan maydalab qo‘shing, so‘ngra bir xil massaga kelguncha aralashtirib oling. Kvasga ta’bingizga qarab tuz va qalampir qo‘shing.

    Barcha mahsulotlarni uzunligi bo‘ylab kesing va aralashtirib, ustidan kvasni quying. Dasturxonga tortishdan oldin okoroshka ustiga yashil piyoz va ukrop seping.

    Karbanora spaggetisi

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • spagetti — 120 g
    • 33 foizli qaymoq — 50 ml
    • zaytun moyi — 10 ml
    • tovuq bulyoni — 100 ml
    • pishloq — 15 g
    • tuxumi — 2 dona.
    • dudlangan mol go‘shti — 30 g
    • tuz, qalampir — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:

    Spagettini yarmi pishganicha qaynatib oling. Dudlangan mol go‘shtini zaytun moyida qovuring, so‘ngra unga tovuq bulyoni, spagettini qo‘shing va sousni biroz kamaytiring. Ustiga tuxumning xom sarig‘i va maydalangan pishloq, tuz, qalampir va qaymoq qo‘shing. Tayyor makaronni idishga soling. Ustiga ozgina qovurilgan tuxum, maydalangan pishloq seping va zaytun moyi bilan soling.

    Krem-bryule

    Foto: “Elle”

    Foto: “Elle”

    Kerakli masalliqlar:

    • sut (3,2-3,5 foizlik) — 70 ml
    • qaymoq (33-35 foizlik) — 70 ml
    • shakar — 25-30 g
    • tuxum sarig‘i — 2 dona.
    • vanillin — 1-2 g
    • jigarrang shakar — 20 g
    • qulupnay — 1-2 dona.
    • qorag‘at — 3-5 ta dona
    • qizil smorodina — 1 dona
    • yalpiz - 1-2 ta barg
    Tayyorlanishi:

    Sut va qaymoqni 80 daraja haroratda qizdiring. Birinchi tuxum sarig‘i va shakarni, keyin esa qaymoqni sut bilan aralashtiring. Unga vanillin qo‘shing va yaxshilab aralashtiring. Olingan massani qolipga quying va 120-130 daraja haroratda 15-25 daqiqa davomida pishiring. So‘ngra pishiriqni sovutib oling.

    Tayyorlangan krem-bryulening ustiga jigarrang shakar seping, keyin esa karamel qobig‘i va jigarrang hosil bo‘lguncha pishiring. Pishiriqning ustini yangi rezavorlar (oldindan shakar bilan smorodina seping) va yalpiz bilan bezang.

    Mavzuga doir:

    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    26.10.2022, 17:04   Izoh (0)   8446
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Mol go‘shti va bulgurdan mazali sho‘rva tayyorlaymiz

    25.10.2022, 15:54

    Quyultirilgan sut qo‘shib mazali “shaftoli” pechenyesini tayyorlaymiz

    24.10.2022, 12:52

    Go‘sht va pishloq qo‘shib mazali bulochka tayyorlaymiz

    22.10.2022, 09:51

    Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz

    21.10.2022, 10:56

    Foydali va mazali suli yormasi: nonushta uchun mukammal ta’mga ega 4 xil bo‘tqa retsepti

    19.10.2022, 09:51

    Bulochka ichiga solib tayyorlanadigan julyen retsepti

    17.10.2022, 19:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 

     

    Tavsiya etamiz

    O‘zbekistonda non narxi nega qimmatlashayotgani o‘rganildi

    16 avgust, 23:46
    Audio Icon

    Qutblar tutashuvi – AQSH prezidentlari sovet va Rossiya rahbarlari bilan necha marta uchrashgan?

    16 avgust, 21:27
    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Olimlar inson miya hujayralarini sichqonlarga ko‘chirib o‘tkazdi

    Dunyo | 18 avgust, 15:40

    Sochi o‘ziniki emasligini yashirmaydi: Gollivud yulduzlari haqidagi ko‘pchilik bilmaydigan faktlar

    Shou-biznes | 18 avgust, 15:30

    “Har tong qo‘rquv bilan uyg‘onardik” — O‘zbekiston boshpana bergan falastinliklar hikoyasi

    O‘zbekiston | 18 avgust, 15:12

    Rodrigo “Liverpul”ga o‘tishni xohlamoqda

    Sport | 18 avgust, 15:05

    Isroil G‘azoda falastinliklarni atayin och qoldirmoqda — Amnesty International

    Dunyo | 18 avgust, 14:50

    Meteorit zarbasidan tirik qolgan dunyodagi yagona ayol — Enn Hodjes hikoyasi (foto)

    Ilm-fan | 18 avgust, 14:35
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.