So‘nggi yangiliklar Asosiy yangiliklar Eng ko‘p o‘qilgan
O'zb
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng

Daryo.uz Daryo.uz

  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
So‘nggi yangiliklar
    • USD 12183.01
    • RUB 126.26
    • EUR 12865.26
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +16°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter

    Daryo logo white Daryo logo dark

    • Mahalliy
      • Mehridaryo
      • Boshqalar
    • Markaziy Osiyo
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
      • Afg'oniston
    • Dunyo
    • Pul
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
      • Biznes
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
    • Kolumnistlar
    • Multimedia

    Daryo.uz Daryo.uz

    Retseptlar

    Go‘sht va pishloq qo‘shib mazali bulochka tayyorlaymiz

    22.10.2022, 09:51 7253

    Go‘sht va pishloqdan tayyorlanadigan bulochkaning xamiriga xamirturush qo‘shilganligi sababli yumshoq bo‘ladi. Bulochkalarning o‘zini yoki suyuq taomlar bilan birga iste’mol qilishingiz mumkin.

    Foto: Lifehacker

    Foto: Lifehacker

    Kerakli masalliqlar:

    • sut — 150 ml va yana 1 qoshiq
    • suv — 150 ml
    • xamirni tez achituvchi xamirturush — 7 gr
    • shakar — 1 qoshiq
    • tuz — ta’bga ko‘ra
    • sariyog‘ — 30 g
    • un — 450 g
    • o‘simlik yog‘i — 2 qoshiq
    • piyoz — 1-2 dona
    • qiyma — 450 g
    • murch — ta’bga ko‘ra
    • tuxum — 1 dona
    • pishloq — 150 g
    • ukrop — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:
    1. Katta idishda 150 ml iliq sut, iliq suv, xamirturush va shakarni aralashtiring. Idish sirtida kichik ko‘pikchalar paydo bo‘lishi kerak.
    2. Sutga bir choy qoshiq tuz va eritilgan sariyog‘ni qo‘shing.
    3. Elakdan o‘tkazilgan unni idishga soling va yaxshilab aralashtiring. Xamir yopishqoq bo‘lib qolmasligi kerak.
    4. Idish va xamirni o‘simlik yog‘ining yarmi bilan yog‘lang. Uni idishga soling, yopishqoq plyonka bilan yoping va 1 soat davomida issiq joyga qo‘ying.
    5. Piyozni mayda qilib to‘g‘rang. Uni qiyma, tuz va murch bilan aralashtiring.
    6. Stolga un seping va ustiga xamirni qo‘ying. Uni o‘rama shakliga keltiring va 12 ta teng bo‘laklarga bo‘ling.
    7. Xamirni to‘pchalarga aylantiring. Ikkita listga pergament qog‘ozini o‘rab, xamir bo‘laklarini oraliq masofada terib chiqing.
    8. Xamirning o‘rta qismini yengil bosing. Uni sochiq bilan yoping va 30 daqiqaga qoldiring.
    9. Stakanning pastki qismini xamirga botiring. Har bir to‘pcha shaklidagi xamirda chuqurchalar hosil qiling.
    10. Bir choy qoshiq sut bilan tuxumni ko‘pirtiring. Xamirlarning chetlarini yog‘lang. Qiymani xamirning ichkarisiga soling va yana biroz yog‘lang.
    11. Xamirni 30 daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechga qo‘ying. Qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq va to‘g‘ralgan ukrop aralashmasini to‘pchalar ustiga seping. Bulochkalarni yana 5-10 daqiqa pishirib oling.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Toshkentda qurilish sabab 500 dan ortiq daraxt ko‘chirilishi mumkin

    Bugun, 00:10

    Apple sensorli matoni patentlash uchun ariza topshirdi. Bu nimani anglatadi?

    Kecha, 23:58

    Toshkentda yo‘lovchi avtobus beton ustunga borib urildi (video)

    Kecha, 23:55

    “Mazlum har doim mazlum bo‘lib qolaveradi va bu mazlumlik avlodlar kayfiyatida qayta-qayta takrorlanaveradi...” — “Oresteya” tragediyasi haqida

    Kecha, 23:40

    Shavkat Mirziyoyev Germaniyaga yetib bordi (foto)

    Kecha, 23:30

    Kitob o‘qiyotgan “Tolibon” jangchisi, yoppasiga o‘lgan baliqlar, Angliyadagi eng mashhur daraxt — 28-sentabr suratlari

    Kecha, 23:16

    Ukraina lageridagi rus harbiy asirlariga qanday taomlar beriladi?

    Kecha, 22:40

    “Jahon savdo tashkilotiga aʼzolikning iqtisodiy jihatlarini muhokama qilish doim qiyin kechgan” — professor Piter Van Den Bosh O‘zbekistonning JSTga aʼzo bo‘lish y...

    Kecha, 22:25

    Instagram: Farzand kutayotgan Yulduz Turdiyeva, Shahzod Sultonovning Feruza Normatovaga syurprizi, ona bo‘lgan Nigina Anorboyeva

    Kecha, 22:15

    Shveysariya prokuraturasi Gulnora Karimovaga oid tergovni yakunladi

    Kecha, 21:55

    Tavsiya etamiz

    “Mazlum har doim mazlum bo‘lib qolaveradi va bu mazlumlik avlodlar kayfiyatida qayta-qayta takrorlanaveradi...” — “Oresteya” tragediyasi haqida

    23:00 / 28.09.2023

    Kitob o‘qiyotgan “Tolibon” jangchisi, yoppasiga o‘lgan baliqlar, Angliyadagi eng mashhur daraxt — 28-sentabr suratlari

    23:00 / 28.09.2023

    Sergelidagi portlash: 15 yoshli bola vafot etdi, minglab xonadonlar zararlandi (foto, video)

    18:00 / 28.09.2023

    Pedagogika kollejining 9 yil avval yo‘qolgan talabalari, to‘ydagi yong‘inda halok bo‘lganlar, daryo qirg‘og‘iga kelib qolgan sport binosi — 27-sentabr suratlari

    23:00 / 27.09.2023

    MOLIYA

    Iqtisodiyot

    O‘zbekistonda elektron tijorat qanday rivojlanmoqda?

    17:00 / 26.09.2023

    “Bugungi geosiyosiy vaziyatda bitta davlatga tayanib bo‘lmaydi” — bosh vazir o‘rinbosari Jamshid Xo‘jayev

    15:00 / 26.09.2023

    O‘zbekiston oktyabr oyidan Rossiyadan gaz import qilishga tayyor — Energetika vazirligi

    16:00 / 25.09.2023

    “Oltin vasvasasi”: Nima uchun Markaziy Osiyo davlatlari oltinga pul tikmoqda?

    17:00 / 22.09.2023

    Ko‘p o‘qilganlar

    Sergelidagi omborxonada kuchli portlash ro‘y berdi: jarohatlanganlar bor (video)

    06:00 / 28.09.2023

    “Vaziyat to‘liq nazoratga olingan” — Toshkent hokimligi Sergelidagi portlash haqida

    09:00 / 28.09.2023

    Sergelidagi portlash hududini tozalash ishlari boshlandi — fotoreportaj

    10:00 / 28.09.2023

    Shveysariya prokuraturasi Gulnora Karimovaga oid tergovni yakunladi

    21:00 / 28.09.2023

    Sergelidagi portlash yuzasidan jinoyat ishi qo‘zg‘atildi

    12:00 / 28.09.2023
    About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2023

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.