• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12654.13
    • RUB161.18
    • EUR14817.99
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +34°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Go‘sht va pishloq qo‘shib mazali bulochka tayyorlaymiz

    Go‘sht va pishloqdan tayyorlanadigan bulochkaning xamiriga xamirturush qo‘shilganligi sababli yumshoq bo‘ladi. Bulochkalarning o‘zini yoki suyuq taomlar bilan birga iste’mol qilishingiz mumkin.

    Foto: Lifehacker

    Foto: Lifehacker

    Kerakli masalliqlar:

    • sut — 150 ml va yana 1 qoshiq
    • suv — 150 ml
    • xamirni tez achituvchi xamirturush — 7 gr
    • shakar — 1 qoshiq
    • tuz — ta’bga ko‘ra
    • sariyog‘ — 30 g
    • un — 450 g
    • o‘simlik yog‘i — 2 qoshiq
    • piyoz — 1-2 dona
    • qiyma — 450 g
    • murch — ta’bga ko‘ra
    • tuxum — 1 dona
    • pishloq — 150 g
    • ukrop — ta’bga ko‘ra
    Tayyorlanishi:
    1. Katta idishda 150 ml iliq sut, iliq suv, xamirturush va shakarni aralashtiring. Idish sirtida kichik ko‘pikchalar paydo bo‘lishi kerak.
    2. Sutga bir choy qoshiq tuz va eritilgan sariyog‘ni qo‘shing.
    3. Elakdan o‘tkazilgan unni idishga soling va yaxshilab aralashtiring. Xamir yopishqoq bo‘lib qolmasligi kerak.
    4. Idish va xamirni o‘simlik yog‘ining yarmi bilan yog‘lang. Uni idishga soling, yopishqoq plyonka bilan yoping va 1 soat davomida issiq joyga qo‘ying.
    5. Piyozni mayda qilib to‘g‘rang. Uni qiyma, tuz va murch bilan aralashtiring.
    6. Stolga un seping va ustiga xamirni qo‘ying. Uni o‘rama shakliga keltiring va 12 ta teng bo‘laklarga bo‘ling.
    7. Xamirni to‘pchalarga aylantiring. Ikkita listga pergament qog‘ozini o‘rab, xamir bo‘laklarini oraliq masofada terib chiqing.
    8. Xamirning o‘rta qismini yengil bosing. Uni sochiq bilan yoping va 30 daqiqaga qoldiring.
    9. Stakanning pastki qismini xamirga botiring. Har bir to‘pcha shaklidagi xamirda chuqurchalar hosil qiling.
    10. Bir choy qoshiq sut bilan tuxumni ko‘pirtiring. Xamirlarning chetlarini yog‘lang. Qiymani xamirning ichkarisiga soling va yana biroz yog‘lang.
    11. Xamirni 30 daqiqa davomida 180 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechga qo‘ying. Qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloq va to‘g‘ralgan ukrop aralashmasini to‘pchalar ustiga seping. Bulochkalarni yana 5-10 daqiqa pishirib oling.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    22.10.2022, 09:51   Izoh (0)   8296
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Mol go‘shti va kartoshkadan mazali taom tayyorlaymiz

    21.10.2022, 10:56

    Foydali va mazali suli yormasi: nonushta uchun mukammal ta’mga ega 4 xil bo‘tqa retsepti

    19.10.2022, 09:51

    Bulochka ichiga solib tayyorlanadigan julyen retsepti

    17.10.2022, 19:45

    Sutli krem qo‘shilgan mazali kruassan tayyorlaymiz

    17.10.2022, 10:10

    Qovoq ichiga guruch va tovuq qiymasini solib, mazali ta’mga ega taom tayyorlaymiz

    15.10.2022, 15:34

    Dorayaki — mazali yaponcha pankeyklarni tayyorlaymiz

    14.10.2022, 19:45
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    “Wyndham Garden Charvak” kurort majmuasi qurilishi qanday kechayotganini ko‘rsatdi


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    American University of Technology (AUT) 28-iyun - Ochiq eshiklar kuniga taklif etadi


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 


    “S&P” O‘zbekiston Milliy Bankining rеyting prognozini “ijobiy”ga ko‘tardi 


    BYD Astana Motors rasmiy dilerlik tarmog‘i Toshkentdagi barcha beshta dilerlik markazida "Best Buy Day" tadbirini o‘tkazadi

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Sudanda oltin koni qulashi oqibatida 50 kishi halok bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 10:44

    O‘zbekistonda 1-iyul kuni harorat yana ko‘tariladi

    O‘zbekiston | 30 iyun, 10:32

    AQSHda timsohlar bilan o‘ralgan migrantlar lageri qurilmoqda (video)

    Dunyo | 30 iyun, 10:09

    UzChess Cup 2025. O‘zbekistonlik shaxmatchilar qancha pul ishlab oldi?

    Sport | 30 iyun, 09:55

    Sut, soda va kola: mashhurlar terini parvarishlashda foydalanadigan noodatiy vositalar

    Ayollar sahifasi | 30 iyun, 09:54

    Isroil G‘azo shimolidan aholini evakuatsiya qilishga buyruq berdi

    Dunyo | 30 iyun, 09:34

    O‘zbekiston aholisining qariyb 40 foizi pul jamg‘armagan — tadqiqot

    O‘zbekiston | 30 iyun, 09:20
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.