• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12831.81
    • RUB163.75
    • EUR14606.45
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +27°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Foydali va mazali suli yormasi: nonushta uchun mukammal ta’mga ega 4 xil bo‘tqa retsepti

    Suli yormasi — eng yaxshi nonushta taomi hisoblanadi. Shu bilan birga, o‘zining ozuqaviy xususiyatlari, foydali makro va mikroelementlar miqdori bo‘yicha suli yormasi superfudlardan kam emas. Bundan tashqari, ushbu mahsulot ertalab metabolizmni mukammal darajada tezlashtiradi, toksinlarni yo‘qotadi va kayfiyatni yaxshilaydi. “Elle.ru” nashri suli yormasidan tayyorlanadigan mazali bo‘tqalar retseptini taqdim etdi.

    Oddiy usulda pishiriladigan suli yormasi 

    Kerakli masalliqlar:
    • suli yormasi — 100 g
    • suv — 200 ml
    • sut — 100 ml
    • qaymoq — 50 g
    • sariyog‘ — 10 g
    • tuz — 2 g
    • shakar — 5 g
    • malina — 10 g
    • qulupnay — 10 g
    • qorag‘at — 5 g
    • yong‘oq — 5 g
    • asal yoki sirop — 5 g
    • yangi yalpiz - 2 ta barg
    Tayyorlanishi:
    1. Eng yaxshi suli yormasi ikki bosqichda tayyorlanadi. Birinchisi — “asos” qismini tayyorlash. Buning uchun suvni qaynatib oling va 10 daqiqa davomida sekinlik bilan ko‘pirtirilgan yormani qo‘shing. Tayyor “asos”ni tekis idish ustiga qo‘ying, uni vilkalar bilan aralashtiring va agar bo‘laklar mavjud bo‘lsa ularni maydalang. Yormani 15-20 daqiqa sovitish uchun qoldiring.
    2. Sut, qaymoq va sariyog‘ni idishga quying. Qaynating va unga birinchi bosqichda olingan “asos”ni qo‘shing. Tuz va shakarni ta’bga ko‘ra qo‘shib o‘rtacha olovda qaynating. Mahsulotlarni aralashtirib, bo‘tqani yetarlicha qattiqlik holatiga keltiring — u juda suyuq yoki quyuq bo‘lmasligi kerak.
    3. Bo‘tqani idishga soling va unga turli xil mevalarni: malina, qulupnay, qorag‘at, yong‘oq, asal yoki sirop qo‘shing. Tayyor taomni yalpiz barglari bilan bezating.

    Foto: “Elle.ru”

    Foto: “Elle.ru”

    Olma, asal va shokolad qirindisi qo‘shib tayyorlanadigan yormali bo‘tqa 

    Kerakli masalliqlar:
    • suli yormasi — 150 g
    • sut — 200 ml
    • quritilgan olma — 15 g
    • maydalangan shokolad — 5 g
    • sariyog‘ — 10 g
    • asal — 20 g
    Tayyorlanishi:
    1. Sutni suv bilan aralashtiring (70 foiz sut — 30 foiz suv nisbatida), unga suli yormasini qo‘shing va 7 daqiqa davomida pishiring. Keyin tuz, shakar va sariyog‘ qo‘shib aralashtiring.
    2. Bo‘tqani idishga soling. Ustiga quritilgan olma, shokolad qirindisi va bir qoshiq asal soling.

    Foto: “Elle.ru”

    Foto: “Elle.ru”

    Quruq mevalar va yong‘oqdan tayyorlanadigan mazali bo‘tqa retsepti

    Kerakli masalliqlar:
    • suli yormasi — 125 g
    • sut — 600 ml
    • qaymoq — 80 ml
    • tuz, shakar — ta’bga ko‘ra
    • mayiz — 50 g
    • quritilgan o‘rik — 50 g
    • xurmo — 50 g
    • klyukva — 50 g
    • asal — 50 g
    • dolchin — 2 g
    • yong‘oq — 60 g
    • sariyog‘ — 60 g
    Tayyorlanishi:
    1. Quritilgan mevalarni oldindan namlang: yuving, idishga suv soling va mevalarni qaynatib oling. Unga asal, dolchin qo‘shing va 10 daqiqa davomida pishiring.
    2. Sut, qaymoq qo‘shib suli yormasini qaynatib oling. Tayyor bo‘lishdan bir necha daqiqa oldin quritilgan mevalarning tayyorlangan aralashmasini bo‘tqaga qo‘shing.
    3. Bo‘tqani dasturxonga tortishdan oldin sariyog‘ qo‘shing. Uni idishga soling va ustiga maydalangan yong‘oqni seping.

    Foto: “Elle.ru”

    Foto: “Elle.ru”

    Mevali murabbo qo‘shib tayyorlanadigan bo‘tqa

    Kerakli masalliqlar:
    • suli yormasi — 55 g
    • dolchin — 3 g
    • tuz — 3 g
    • quyultirilgan sut — 44 g
    • sariyog‘ — 15 g
    • sut — 70 ml
    • mevali murabbo — 42 g
    Tayyorlanishi:
    1. Sut, quyultirilgan sut, dolchin va tuzni aralashtiring. Mahsulotlarni qaynating va unga suli yormasini qo‘shing. Bo‘tqani 7-10 daqiqa qaynatib oling.
    2. Tayyor bo‘tqaning ustiga mevali murabboni solib dasturxonga torting.

    Foto: “Elle.ru”

    Foto: “Elle.ru”

    Mavzuga doir:

    • Qaysi yormadan tayyorlangan bo‘tqa nonushta uchun eng foydali?
    • Antiqa taom: Qovoq ichida guruchli bo‘tqa retsepti.
    • Nonushta uchun eng foydali bo‘tqa qaysi?
    • Guruchli bo‘tqa, pishloqli oladye, tuxumli salat − glyutensiz mazali nonushta tayyorlaymiz.

    19.10.2022, 09:51   Izoh (0)   18588
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Bulochka ichiga solib tayyorlanadigan julyen retsepti

    17.10.2022, 19:45

    Sutli krem qo‘shilgan mazali kruassan tayyorlaymiz

    17.10.2022, 10:10

    Qovoq ichiga guruch va tovuq qiymasini solib, mazali ta’mga ega taom tayyorlaymiz

    15.10.2022, 15:34

    Dorayaki — mazali yaponcha pankeyklarni tayyorlaymiz

    14.10.2022, 19:45

    Turshak va tvorogdan mazali zapekanka tayyorlaymiz

    14.10.2022, 09:51

    Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti

    12.10.2022, 18:01
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    AVO’dan yangi omonat: yillik 25% gacha — 6 oyda orzuingizni amalga oshiring


    Toshkentda xalqaro fintex-hodisa — Visa Cashless Forum 2025 bo‘lib o‘tdi 


     Coca-Cola jamg‘armasi va Global atrof-muhit va texnologiyalar jamg‘armasi (GETF) “Aylanma iqtisodiyot kelajagi uchun hamkorlik bitimi (PACT)” ni e’lon qilganligi haqida ma’lum qildi


    UZTELECOM "Muruvvat" tarifini taqdim etadi: Atigi 25 000 so‘m evaziga g‘amxo‘rlik va e’tibor bilan boyitilgan aloqa


    Navoiy innovatsiyalar universiteti — kelajagingizni kafolatlaydigan zamonaviy ta’lim maskani! 


    UCMG Amsterdamda bo‘lib o‘tayotgan Money 20/20 Europe xalqaro fintech ko‘rgazmasida O‘zbekiston nomidan ishtirok etadi


    Suv — bebaho neʼmat: Agrobankdan fermerlar uchun yangi metodik to‘plam


    Tenge Bank Tenge24 ilovasida yangi raqamli avtokreditini e’lon qildi


    O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi mahsulotlari Yevropaga yo‘l olmoqda


    Yangi ufqlar: Centrum Air haftasiga ikki marta Toshkentdan Bishkekka parvozlarni amalga oshiradi


    Sello Ecosystem Farg‘ona, Andijon va Namanganda Sello Summer Fest yorqin festivalini o‘tkazdi


    Mobiuz "Mehribon" imtiyozli tarif rejasini taqdim etdi


    Kapitalbank va Visa O‘zbekiston terma jamoasining JCH-2026 saralash o‘yinini BAAda tantanali ravishda ochishdi


     ADM Jizzakh Jizzaxda joylashgan 5-ixtisoslashtirilgan muassasa tarbiyalanuvchilari ehtiyoji uchun avtobus taqdim qildi


    Zamonaviy Haval Jolion endi 0% muddatli to‘lov shartida 

     

    Tavsiya etamiz

    Chumchuqlarga yem bo‘lgan burgutlar. “O‘rgimchak to‘ri” operatsiyasi Rossiya uchun qanchaga tushadi?

    4 iyun, 18:49
    Audio Icon

    Qurib qolgan ko‘chatlar, millionlar shamolga uchdimi?

    4 iyun, 15:03

    Feldmarshalga almashtirilmagan Stalinning zurriyoti — “dohiy” nega o‘g‘lini urushga yuborgan edi?

    3 iyun, 21:10

    Ko‘zi o‘tkir, qulog‘i sezgir temir qushchalar. Razvedkachi dronlarning “katta akalari”

    3 iyun, 20:40
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Tramp AQSHning Rossiya va Ukrainaga bosimi haqida fikr bildirdi

    Dunyo | 5 iyun, 23:55

    “Daryo” dayjesti: 5-iyunning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 5 iyun, 23:46

    Shavkat Mirziyoyev futbol bo‘yicha O‘zbekiston milliy terma jamoasi aʼzolariga tabrik yo‘lladi

    O‘zbekiston | 5 iyun, 23:30

    “Yomon uyqu rashk tuyg‘usini kuchaytirishi mumkin” — tadqiqot

    Dunyo | 5 iyun, 23:16

    JCH–2026 saralashi. O‘zbekiston o‘z tarixida ilk bor Jahon Chempionati yo‘llanmasini qo‘lga kiritdi

    Sport | 5 iyun, 23:01

    Yervopaning oltita mamlakati birgalikda piyodalar jangovar mashinasini sotib olishni rejalashtirmoqda

    Dunyo | 5 iyun, 22:57
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.