• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12547.38
    • RUB157.02
    • EUR14665.38
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +23°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Sutli krem qo‘shilgan mazali kruassan tayyorlaymiz

    Sutli krem qo‘shilgan mazali fransuz pishirig‘ini tayyorlash uchun sabr-toqatli bo‘lishingiz kerak. Biroq natija bunga arziydi. Yupqa xamir va shirin krem shirinlikda o‘zgacha ta’mni hosil qiladi.

    Foto: Lifehacker

    Foto: Lifehacker

    Krem uchun kerakli masalliqlar:

    • un — 500 g
    • shakar — 55 g
    • tez achituvchi xamirturush — 11 g
    • tuz — 1 qoshiq
    • sariyog‘ — 320 g 
    • suv — 140 ml va 1 qoshiq
    • sut — 140 ml
    • tuxum — 1 dona
    Xamir uchun kerakli masalliqlar:
    • tuxum sarig‘i — 6 dona
    • makkajo‘xori kraxmali — 30 g
    • shakar — 140 g
    • sut — 500 ml
    • sariyog‘ — 1 qoshiq
    • vanilin — 2 qoshiq
    Tayyorlanishi:
    1. Unni elakdan o‘tkazing va uni shakar, xamirturush va tuz bilan aralashtiring. Keyin 40 g yumshoq sariyog‘, iliq suv va sut qo‘shing.
    2. Yumshoq va ozgina yopishqoq xamir hosil qiling. Uni idishga soling, yopishqoq plyonka bilan yoping va 8-10 soat davomida muzlatgichga qo‘ying.
    3. Pergament qog‘oz yoki oziq-ovqat plyonka varaqlari orasiga 280 g sariyog‘ qo‘ying va yon tomoni 17 sm bo‘lgan kvadrat shaklida o‘rang. Uni sovutgichda qotib qolguncha qo‘yib oling.
    4. Xamirni kesib 26 santimetrli kvadrat shaklida o‘rang. Ustiga muzlatilgan sariyog‘ bo‘laklarini qo‘ying.
    5. Yog‘ solib bo‘lgandan keyin xamir chetlarini bukib chiqing. Xamirni pastki tomoni bilan qo‘ying va 20 smga 60 sm o‘lchamdagi to‘rtburchak shaklidagi xamirlarni kesib oling.
    6. Qatlamni tor tomonini o‘zingizga qaratib qo‘ying. Xayolan uni uch qismga bo‘ling. Pastki uchdan bir qismini markazga egib, yuqori uchdan bir qismini yoping. 30-40 daqiqa davomida muzlatgichga qo‘ying.
    7. Xamirni 60 smga 20 sm o‘lchamdagi to‘rtburchaklar shaklida yoyib, oldingi bosqichdagi kabi qatlang va yana 30-40 daqiqa davomida muzlatgichga qo‘ying.
    8. Xuddi shu tarzda xamirni yoyib, yana buklab, muzlatgichda 8-10 soatga qoldiring.
    9. Krem uchun tuxum sarig‘i, kraxmal va shakarni ko‘pirtirgich bilan aralashtiring. Sutni qaynating. Sutni qaynatib bo‘lganingizdan keyin aralashtirib, tuxum sarig‘ini qo‘shing.
    10. Massani kichik elakdan o‘tkazing va pishirishga qo‘yib qalinlashguncha 2-3 daqiqa aralashtiring.
    11. Kremga sariyog‘, vanilin qo‘shing va yaxshilab aralashtiring. Kremni yopishqoq plyonka bilan yoping va 3-4 soat davomida muzlatgichga qo‘ying.
    12. Xamirni 110 smga 20 sm o‘lchamdagi qatlamda yoyib, 20-30 daqiqa davomida muzlatgichga qo‘ying. Uni 8 ta teng to‘rtburchaklarga bo‘lib oling, so‘ngra ularni diagonal ravishda yarmiga bo‘ling. 16 ta xamir bo‘laklarini hosil qiling.
    13. Har bir uchburchak shaklidagi xamirning markazida kichik bir kesma hosil qiling va xamirning uchlarini bir oz cho‘zing.
    14. Xuddi shu tomondan boshlab, uchburchaklarni rulonlarga aylantiring. Pergament qog‘oz bilan qoplangan listga ularni pastki tomoni bilan qo‘ying.
    15. Bir choy qoshiq suv bilan tuxumni vilka bilan aralashtiring. Xamirni yog‘lang. Uning bo‘laklarini 2 soat davomida ko‘tarilishi uchun iliq joyda qoldiring.
    16. Pechni 210 daraja haroratda oldindan qizdiring. Kruassanlarga yana tuxum surting. Agar xohlasangiz, maydalangan bodom bilan seping.
    17. Kruassanlarni 7 daqiqa davomida pishiring, so‘ngra haroratni 190 darajaga tushirib yana 13 daqiqa pishirib oling. Uni pechdan olib sovuting.
    18. Kremni uchli qandolat paketiga soling. Kruassanlarning pastki qismida kichik bir teshik oching va u orqali kremni quying.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Tvorog va malina qo‘shib tayyorlanadigan mazali zapekanka retsepti.
    • Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti.
    • Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz.
    • Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti.

    17.10.2022, 10:10   Izoh (0)   8250
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Qovoq ichiga guruch va tovuq qiymasini solib, mazali ta’mga ega taom tayyorlaymiz

    15.10.2022, 15:34

    Dorayaki — mazali yaponcha pankeyklarni tayyorlaymiz

    14.10.2022, 19:45

    Turshak va tvorogdan mazali zapekanka tayyorlaymiz

    14.10.2022, 09:51

    Kolbasa, pishloq va pomidor qo‘shib pechda pishiriladigan mazali lavash retsepti

    12.10.2022, 18:01

    Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz

    12.10.2022, 13:33

    Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti

    11.10.2022, 14:40
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    “Omad mavsumi” UZCARD bilan: uch bosqich, uchta sayohat va bosh sovrin — elektromobil 


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir

     

    Tavsiya etamiz

    O‘zbekistonda non narxi nega qimmatlashayotgani o‘rganildi

    16 avgust, 23:46
    Audio Icon

    Qutblar tutashuvi – AQSH prezidentlari sovet va Rossiya rahbarlari bilan necha marta uchrashgan?

    16 avgust, 21:27
    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Eron yadrochi olimlarini xavfsiz joyga ko‘chirdi — The Telegraph

    Dunyo | 18 avgust, 00:05

    Gretsiyada 273 nafar yo‘lovchi bo‘lgan samolyot dvigateli yonib ketdi (video)

    Dunyo | 17 avgust, 23:32

    Zelenskiy: Ukraina Konstitutsiyasi “yer bilan savdolashishga” yo‘l qo‘ymaydi

    Dunyo | 17 avgust, 22:50

    Kuvaytda alkogoldan 23 kishi vafot etdi

    Dunyo | 17 avgust, 22:15

    “Rossiya Ukrainaning 5 ta viloyati bo‘yicha yon berdi” — Uitkoff

    Dunyo | 17 avgust, 21:10

    Afg‘oniston va O‘zbekiston 243 mln dollarlik energetika shartnomasini imzoladi

    O‘zbekiston | 17 avgust, 20:15

    Xitoyda qizning qornidan 2 kg soch to‘plami olib tashlandi

    Dunyo | 17 avgust, 19:30
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.