Kuniga ikki marta tishlarni yuvish, har ovqatlanishdan so‘ng tish iplari bilan tozalashning ma’lum bo‘lishicha, unchalik foydasi yo‘q, ba’zan esa zarar ham yetkazishi mumkin, deb yozadi Wday.
Tishlarni tozalash haqida gap ketganda, unda, albatta, ertalab va kechqurun tish cho‘tkasi va pastasiga murojaat qilish kerak, ammo keyin og‘izni suv yoki maxsus suyuqlik bilan yuvish shart emas. Bu kombinatsiya tishlardan ftoridni olib tashlaydi, ya’ni har qanday foyda yo‘q qiladi.
Tish pastasida maxsus faol moddalar mavjud bo‘lib, ular tishlarga yopishishi va ish berishi uchun ma’lum vaqtni oladi. Bunday holda, hatto oddiy suv bilan yuvish ham mahsulotning barcha afzalliklarini kamaytiradi.
Ammo muammoni bartaaraf etish uchun tish pastasini yaxshilab tupurish yoki ftoridli chayish suyuqligidan foydalanmaslik kifoya. Qolaversa, tishlar va og‘iz bo‘shlig‘iga g‘amxo‘rlik qilish bo‘yicha uchta muhim qoidaga amal qilish ularni sog‘lom saqlashga yordam beradi:
Tish cho‘tkasini tez-tez almashtirish
Tish cho‘tkasi yaxshi tozalashi uchun uni muntazam ravishda almashtirib turish muhim, chunki eski tish cho‘tkasida yomon bakteriyalar ko‘payishi hech kimga sir emas. Mutaxassislar cho‘tkalarni har 3-4 oyda bir marta o‘zgartirishni maslahat beradi. Ayniqsa shamollashni boshdan kechirganlar tuzalgandan so‘ng darhol tish cho‘tkasini o‘zgartirishi kerak.
Tish cho‘tkasini to‘g‘ri saqlash
Tish cho‘tkasini umumiy hammomda saqlash, albatta, noto‘g‘ri fikr. Bunday tartib egalari o‘zining tish cho‘tkasini maxsus yopiq qutida saqlashi mumkin, chunki ochiq havoda cho‘tka yuzasiga turli xil chang va bakteriyalar ko‘proq o‘rnashadi.
Tish ipidan foydalanish
Tishlarni maxsus ip bilan tozalash cho‘tkaga qo‘shimcha ravishda amalga oshirilishi kerak. Ip va cho‘tkadan birgalikda foydalanish tishlarning sirtini deyarli to‘liq tozalanishini kafolatlaydi va shu bilan kislotalarning yuzalarga uzoq muddatli ta’sirini kamaytiradi. Bugungi kunda bozorda turli xil ta’mli iplar mavjud. Ular tish emalini kariyesdan himoya qilishga yordam beradi, milkni mustahkamlaydi va nafasni yanada yoqimli ifor bilan boyitadi.
Izoh (0)