Kolbasa va pomidor qo‘shib tayyorlanadigan yegulik to‘yimli va mazali. Unga xohishingizga qarab boshqa sabzavotlar va mahsulotlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- kolbasa yoki sosiska — 400-500 gr
- pishloq — 200-300 g
- pomidor — 2-3 dona
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
- katta hajmli, yupqa lavash xamiri — 1 dona
- mayonez yoki smetana — ta’bga ko‘ra
- tuxum — 1 dona
- Kolbasa va bodringni (agar ulardan foydalansangiz) bo‘laklarga bo‘ling. Pishloqni ham mayda qilib to‘g‘rang. Pomidorning urug‘lari va mag‘zini olib tashlang, qattiq qismlarni maydalang. Ko‘katlarni ham mayda qilib to‘grab oling.
- Lavash xamiriga mayonez yoki smetana surting. Unga barcha tayyorlangan mahsulotlarni soling va burchaklariga e’tibor bermang.
- Mahsulotlarni lavash xamirining yon tomoniga soling. Lavash xamirini uzun tomondan boshlab o‘rang.
- Lavashni pishiriq varag‘i qoplangan listga qo‘ying. Ustiga tuxum aralashmasini surting.
- Yegulikni pechda taxminan 15 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring. Xamirning yuqori qismi qizarishi kerak.
Mavzuga doir:
Izoh (0)