Yumshoq shirinlik yoqimli hidga va mazali ta’mga ega. Xamirning ichiga o‘zingizga yoqqan murabboni qo‘shishingiz mumkin.
Xamir uchun kerakli masalliqlar:
- sariyog‘ — 65 g
- sut — 300 ml
- apelsin — 1 dona
- un — 500 g
- tuz— 1 qoshiq
- xamirni tez achituvchi xamirturush — yarim qoshiq
- shakar — 50 g
- tuxum — 1 dona
- mayiz — 85 gr
- sariyog‘ — bir yarim qoshiq va moylash uchun
- jigarrang shakar — 100 g
- maydalangan dolchin — 2 qoshiq
- Kichkina idishda sariyog‘ni eritib oling. Sutni soling va aralashtiring, aralashmani taxminan 35-40 haroratda bo‘lgunga qadar qizdiring.
- Mayda tishli qirg‘ichdan foydalanib, apelsinning po‘stlog‘ini olib tashlang, uni elangan un, tuz, xamirturush va shakar bilan aralashtiring. Tuxumni vilka yordamida aralashtirib oling.
- Un aralashmasining markazida chuqurcha hosil qiling. Unga sariyog‘ va tuxum bilan iliq sutni qo‘shing. Yumshoq va biroz yopishqoq bo‘lgan xamir hosil qiling.
- Xamirni to‘p shakliga keltiring, katta idishga solib, ustini pishiriq paketi bilan yoping va bir yarim, ikki soat issiq joyga qo‘ying.
- Mayizlarni 10-15 daqiqa davomida iliq suvga solib qo‘ying va keyin suvdan olib yaxshilab quriting. Pishiriq idishini sariyog‘ bilan yog‘lang. Shakarni dolchin bilan aralashtiring.
- Xamir hajmidan ikki barobar kattalashganda, uni, taxminan, 30x40 sm o‘lchamdagi to‘rtburchaklar qatlamiga aylantiring.
- Xamirga erigan sariyog‘ni bir tekis surting, keyin ustidan shakar aralashmasi va mayiz seping.
- Qisqa tomondan to‘rtburchakni o‘ramga aylantiring, qirralariga shakl berib chiqing va uni 10 yoki 12 qismga bo‘ling.
- Xamirni pishiriq varag‘iga qo‘ying, ustini sochiq bilan yoping va 30-40 daqiqa davomida iliq joyda qoldiring.
- Pechni 190 daraja haroratda oldindan qizdiring. Dolchinli va mayizli bulochkalarni qizargunga qadar 20-25 daqiqa davomida pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)