• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12581.97
    • RUB157.75
    • EUR14698.26
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +27°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz

    Yumshoq shirinlik yoqimli hidga va mazali ta’mga ega. Xamirning ichiga o‘zingizga yoqqan murabboni qo‘shishingiz mumkin.

    Foto: Lifehacker

    Foto: Lifehacker

    Xamir uchun kerakli masalliqlar:

    • sariyog‘ — 65 g
    • sut — 300 ml
    • apelsin — 1 dona
    • un — 500 g
    • tuz— 1 qoshiq
    • xamirni tez achituvchi xamirturush — yarim qoshiq
    • shakar — 50 g
    • tuxum — 1 dona
    Xamirning ichiga solinadigan masalliqlar:
    • mayiz — 85 gr
    • sariyog‘ — bir yarim qoshiq va moylash uchun
    • jigarrang shakar — 100 g
    • maydalangan dolchin — 2 qoshiq 
    Tayyorlanishi:
    1. Kichkina idishda sariyog‘ni eritib oling. Sutni soling va aralashtiring, aralashmani taxminan 35-40 haroratda bo‘lgunga qadar qizdiring.
    2. Mayda tishli qirg‘ichdan foydalanib, apelsinning po‘stlog‘ini olib tashlang, uni elangan un, tuz, xamirturush va shakar bilan aralashtiring. Tuxumni vilka yordamida aralashtirib oling.
    3. Un aralashmasining markazida chuqurcha hosil qiling. Unga sariyog‘ va tuxum bilan iliq sutni qo‘shing. Yumshoq va biroz yopishqoq bo‘lgan xamir hosil qiling.
    4. Xamirni to‘p shakliga keltiring, katta idishga solib, ustini pishiriq paketi bilan yoping va bir yarim, ikki soat issiq joyga qo‘ying.
    5. Mayizlarni 10-15 daqiqa davomida iliq suvga solib qo‘ying va keyin suvdan olib yaxshilab quriting. Pishiriq idishini sariyog‘ bilan yog‘lang. Shakarni dolchin bilan aralashtiring.
    6. Xamir hajmidan ikki barobar kattalashganda, uni, taxminan, 30x40 sm o‘lchamdagi to‘rtburchaklar qatlamiga aylantiring.
    7. Xamirga erigan sariyog‘ni bir tekis surting, keyin ustidan shakar aralashmasi va mayiz seping.
    8. Qisqa tomondan to‘rtburchakni o‘ramga aylantiring, qirralariga shakl berib chiqing va uni 10 yoki 12 qismga bo‘ling.
    9. Xamirni pishiriq varag‘iga qo‘ying, ustini sochiq bilan yoping va 30-40 daqiqa davomida iliq joyda qoldiring.
    10. Pechni 190 daraja haroratda oldindan qizdiring. Dolchinli va mayizli bulochkalarni qizargunga qadar 20-25 daqiqa davomida pishiring.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Piyoz qo‘shib xushta’m kartoshkali kotlet tayyorlaymiz.
    • Kartoshka va tovuq qiymasidan mazali yegulik tayyorlaymiz.
    • Sutli krem qo‘shilgan mazali ponchiklar tayyorlaymiz.
    • Qiyma va karamdan mazali pirog tayyorlaymiz.

    12.10.2022, 13:33   Izoh (0)   7234
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti

    11.10.2022, 14:40

    Sog‘lom nonushta uchun 5 xil tvorogli yegulik retsepti

    11.10.2022, 10:42

    Immunitet mustahkamligi uchun: pishirmasdan tayyorlanadigan murabbo retsepti

    09.10.2022, 17:32

    Piyoz qo‘shib xushta’m kartoshkali kotlet tayyorlaymiz

    08.10.2022, 09:51

    Qat-qat xamirdan mazali kruassan tayyorlaymiz

    06.10.2022, 11:48

    Tovuq va pomidor qaylasidan mazali makaronli taom tayyorlaymiz

    05.10.2022, 18:13
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    Namangan, Farg‘ona va Andijon Pepsi Music Fest quvvati bilan birlashdi!


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    “Bog‘ibaland”da anjir sayli: Samarqandda milliy meva bayrami bo‘lib o‘tdi 


    Way II kompaniyasidan ikkinchi dividend to‘lov


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    “Omad mavsumi” UZCARD bilan: uch bosqich, uchta sayohat va bosh sovrin — elektromobil 


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    APEX BANKdan biznes uchun individual xizmat ko‘rsatish — bu qulaylik bilan biznes yuritish demakdir


    “Yangi O‘zbekiston” bog‘i yo‘llari yopilgani haqidagi xabarlar asossiz 


    Central Asian University xalqaro Vasiylik kengashi tashkil etilganini e’lon qiladi 


    #BirBirimizga: O‘zbekistondagi e’lonlar xizmati qanday qilib har bir narsaga ikkinchi umr beruvchi kampaniyani ishga tushirdi


    Suvchilar maktabi — Prezident tashabbusining amaliy natijasi

     

    Tavsiya etamiz

    O‘zbekistonda non narxi nega qimmatlashayotgani o‘rganildi

    16 avgust, 23:46
    Audio Icon

    Qutblar tutashuvi – AQSH prezidentlari sovet va Rossiya rahbarlari bilan necha marta uchrashgan?

    16 avgust, 21:27
    Audio Icon

    “U imperiyani qutqarishi kerak edi” Tarixdagi eng yirik va qudratli jangovar kema – Yamato haqida

    15 avgust, 09:15

    Arash mojarosi: bir o‘zbek undan pulini ololmay sarson, boshqasi esa ko‘p pul bermoqda

    14 avgust, 21:02
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Afg‘oniston va O‘zbekiston 243 mln dollarlik energetika shartnomasini imzoladi

    O‘zbekiston | 17 avgust, 20:15

    Xitoyda qizning qornidan 2 kg soch to‘plami olib tashlandi

    Dunyo | 17 avgust, 19:30

    Tramp Putinning butun Donbassni egallash talabini qo‘llab-quvvatladi — OAV

    Dunyo | 17 avgust, 18:40

    Putin Shavkat Mirziyoyevga Alyaskadagi sammit haqida ma‘lumot berdi

    O‘zbekiston | 17 avgust, 18:08

    Isroil falastinliklarni G‘azo janubiga majburan ko‘chirishga tayyorgarlik boshladi

    Dunyo | 17 avgust, 17:40

    Shavkat Mirziyoyev Pokiston prezidentiga ta’ziya yo‘lladi

    O‘zbekiston | 17 avgust, 17:10
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.