• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12910.15
    • RUB159.78
    • EUR14660.77
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +29°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Dolchin va mayizdan mazali bulochka tayyorlaymiz

    Yumshoq shirinlik yoqimli hidga va mazali ta’mga ega. Xamirning ichiga o‘zingizga yoqqan murabboni qo‘shishingiz mumkin.

    Foto: Lifehacker

    Foto: Lifehacker

    Xamir uchun kerakli masalliqlar:

    • sariyog‘ — 65 g
    • sut — 300 ml
    • apelsin — 1 dona
    • un — 500 g
    • tuz— 1 qoshiq
    • xamirni tez achituvchi xamirturush — yarim qoshiq
    • shakar — 50 g
    • tuxum — 1 dona
    Xamirning ichiga solinadigan masalliqlar:
    • mayiz — 85 gr
    • sariyog‘ — bir yarim qoshiq va moylash uchun
    • jigarrang shakar — 100 g
    • maydalangan dolchin — 2 qoshiq 
    Tayyorlanishi:
    1. Kichkina idishda sariyog‘ni eritib oling. Sutni soling va aralashtiring, aralashmani taxminan 35-40 haroratda bo‘lgunga qadar qizdiring.
    2. Mayda tishli qirg‘ichdan foydalanib, apelsinning po‘stlog‘ini olib tashlang, uni elangan un, tuz, xamirturush va shakar bilan aralashtiring. Tuxumni vilka yordamida aralashtirib oling.
    3. Un aralashmasining markazida chuqurcha hosil qiling. Unga sariyog‘ va tuxum bilan iliq sutni qo‘shing. Yumshoq va biroz yopishqoq bo‘lgan xamir hosil qiling.
    4. Xamirni to‘p shakliga keltiring, katta idishga solib, ustini pishiriq paketi bilan yoping va bir yarim, ikki soat issiq joyga qo‘ying.
    5. Mayizlarni 10-15 daqiqa davomida iliq suvga solib qo‘ying va keyin suvdan olib yaxshilab quriting. Pishiriq idishini sariyog‘ bilan yog‘lang. Shakarni dolchin bilan aralashtiring.
    6. Xamir hajmidan ikki barobar kattalashganda, uni, taxminan, 30x40 sm o‘lchamdagi to‘rtburchaklar qatlamiga aylantiring.
    7. Xamirga erigan sariyog‘ni bir tekis surting, keyin ustidan shakar aralashmasi va mayiz seping.
    8. Qisqa tomondan to‘rtburchakni o‘ramga aylantiring, qirralariga shakl berib chiqing va uni 10 yoki 12 qismga bo‘ling.
    9. Xamirni pishiriq varag‘iga qo‘ying, ustini sochiq bilan yoping va 30-40 daqiqa davomida iliq joyda qoldiring.
    10. Pechni 190 daraja haroratda oldindan qizdiring. Dolchinli va mayizli bulochkalarni qizargunga qadar 20-25 daqiqa davomida pishiring.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Piyoz qo‘shib xushta’m kartoshkali kotlet tayyorlaymiz.
    • Kartoshka va tovuq qiymasidan mazali yegulik tayyorlaymiz.
    • Sutli krem qo‘shilgan mazali ponchiklar tayyorlaymiz.
    • Qiyma va karamdan mazali pirog tayyorlaymiz.

    12.10.2022, 13:33   Izoh (0)   7014
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Mol go‘shti va yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan gruzincha sho‘rva — xarcho retsepti

    11.10.2022, 14:40

    Sog‘lom nonushta uchun 5 xil tvorogli yegulik retsepti

    11.10.2022, 10:42

    Immunitet mustahkamligi uchun: pishirmasdan tayyorlanadigan murabbo retsepti

    09.10.2022, 17:32

    Piyoz qo‘shib xushta’m kartoshkali kotlet tayyorlaymiz

    08.10.2022, 09:51

    Qat-qat xamirdan mazali kruassan tayyorlaymiz

    06.10.2022, 11:48

    Tovuq va pomidor qaylasidan mazali makaronli taom tayyorlaymiz

    05.10.2022, 18:13
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Coca-Cola 139 yillik ilhom, ajoyib kashfiyotlar, mashhur kampaniyalar va butun dunyo sevib qolgan ta’mni taqdim etmoqda 


    Mobiuz “MazzaFest”da yangi “Mazza” va “Mazza 2.0” tarif rejalarini taqdim etadi


    OKMK 2,3 milliard dollar kredit mablag‘larini jalb qildi va 125 million dollar moliyaviy xarajatlarni iqtisod qildi


    Ziffler‘dan katta taqdimot: yangi qiyofa, zamonaviy dizayn va aqlli maishiy texnikalar


    Siberian Wellness — O‘zbekistonda 15 yil


    InfinBANK Global Money Week 2025 da ishtirok etdi


    UZCARD SHERDOR premium kartasi endi MKBANKda mavjud


    Moliyaviy firibgarlik: murakkab sxemalar bo‘yicha sodda tushunchalar 


    Moliyaviy savodxonlik maktab ostonasidan boshlanadi


    CHERY bilan o‘z orzungizni amalga oshiring: barcha modellar uchun boshlang‘ich to‘lov pasaytirildi! 


    Parvoz — katta shahar xarakteriga ega qulay biznes-klass turar joy


    Uklonda taksi haydovchilari uchun katta tadbir o‘tkazildi!


    Silk Avia Shahrisabzga ko‘proq parvoz qiladi


    Kapitalbank 2024-yilgi Brand Awards International mukofotiga sazovor bo‘ldi


    HONOR kompaniyasi HONOR 400 Lite smartfonini taqdim etdi. Qiziq, u nimasi bilan lol qoldira oladi?

     

    Tavsiya etamiz

    “Ular o‘z vatani mustaqil bo‘lishi uchun kurashgan edi” — Turkiston legionining ayanchli tarixi

    8 may, 15:09

    Rashidov, gazli ichimliklar zavodi, Qizil maydon. 9-may — Toshkent tarixidan fotolavhalar

    7 may, 14:40

    Fazoviy poyganing boshlanishi — Gagarinning parvozi yolg‘on bo‘lganmi?

    6 may, 18:00
    Audio Icon

    “Qurolli qushchalar”. O‘zbekistonda ishlab chiqarilayotgan dronlar haqida

    5 may, 21:10
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Bu yaqin vaqt ichida sodir bo‘ladi” — Lamin Yamal kelajagi borasida bir qarorga keldi

    Sport | 9 may, 18:05

    Ispaniyada erkak gazli suvdan bir qultum ichib, oshqozoni va qizilo‘ngachini kuydirdi

    Dunyo | 9 may, 17:40

    Shri Lankada o‘nlab harbiy xizmatchilar bo‘lgan vertolyot halokatga uchradi

    Dunyo | 9 may, 17:25

    Tramp Zelenskiy bilan telefonda suhbatlashdi

    Dunyo | 9 may, 17:10

    “Qizimni xavf ostiga qo‘yishni istamayman” — Toni Kroos nega Germaniyaga qaytishni istamaydi?

    Sport | 9 may, 17:00

    Olimlar insonning tashqi qiyofasi uning ismiga qarab o‘zgarishini isbotladi

    Dunyo | 9 may, 16:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.