Mol go‘shti, guruch, pomidor va boshqa mahsulotlardan tayyorlanadigan xarchoga yong‘oq qo‘shilsa, yanada mazali ta’mga ega bo‘ladi. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- mol go‘shti qovurg‘alari — 300-400 g
- lahm mol go‘shti — 600-700 g
- piyoz — 5 dona
- ko‘katlar — 1 bog‘
- suv — 4 l
- murch donachalari — 6-8 dona
- lavr yaprog‘i — 1-2 dona
- tuz — 1 dona
- guruch — 5 qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 2 qoshiq
- pomidor sharbati — 300 g
- paprika — 1 qoshiq
- murch — ta’bga ko‘ra
- sarimsoq — 4-5 donacha
- yong‘oq — 150 g
- achchiq qalampir — ta’bga ko‘ra
- Qovurg‘a go‘shtni, tozalangan piyozni suv bilan to‘ldirilgan idishga soling.
- Sho‘rvani qaynating va unda hosil bo‘lgan ko‘piklarni olib tashlang, suvga qalampir, lavr yaprog‘i va tuz qo‘shing. Xarchoni 2,5-3 soat davomida past olovda pishiring.
- Go‘shtni idishga solib, uning ustiga sho‘rvani quying. Mol go‘shtini ozgina sovutib oling va bo‘laklarga bo‘ling.
- Guruchni bir necha marotaba yuving.
- Qolgan piyozni mayda bo‘laklarga bo‘lib oling. Tovaga yog‘ solib, uni yumshoq bo‘lgunga qadar qovuring.
- Pomidorlarni maydalang va unga piyoz, paprika, maydalangan qalampir qo‘shing. Hammasini aralashtirib, bir-ikki daqiqa pishiring.
- Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing va tovaga soling. Uni bir necha daqiqa qovurib oling.
- Yong‘oqlarni quruq qizdirilgan idishda o‘rtacha olovda bir necha daqiqa qovuring. Uni maxsus idishda yoki blenderda maydalab oling.
- Yong‘oqlarni tovaga soling va barcha mahsulotlarni 8-10 daqiqa davomida o‘rtacha olovda qaynatib oling.
- Sho‘rvani qaynating va unga guruch, go‘sht qo‘shing. Qaynab chiqqandan so‘ng, 20 daqiqa davomida pishiring.
- Achchiq qalampirni maydalab, sho‘rvaga soling va yana 3-4 daqiqa pishiring.
- Xarchoni tayyor bo‘lgandan keyin idishning qopqog‘ini olib 15-20 daqiqaga qoldiring. Dasturxonga tortishdan oldin unga maydalangan ko‘katlardan qo‘shing.
Mavzuga doir:
Izoh (0)