Sous qo‘shib tayyorlanadigan ushbu yegulik juda mazali va yumshoq bo‘ladi. Agar sous uchun pomidor topa olmasangiz, oddiy tomat pastasidan ham foydalanishingiz mumkin. Buning uchun tomat pastasini suv bilan aralashtiring.
Kerakli masalliqlar:
- guruch — yarim stakan
- piyoz — 1 dona
- qiyma — 500 g
- tuxum — 1 dona
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- pomidor qaylasi — 400 g
- quritilgan rayhon — yarim qoshiq
- pishloq — 100 g
- Guruchni pishgunga qadar qaynatib oling.
- Piyozni mayda qilib to‘g‘rang. Qiymaga guruch, piyoz va tuxum qo‘shing. Uni tuz va murch bilan aralashtirib oling.
- Qiymani to‘pchalarga aylantiring va ularni chuqurroq idishga soling.
- Pomidor qaylasini ko‘katlar bilan aralashtiring. Go‘shtli to‘pchalarga pomidor qaylasini qo‘shing. Unga pishloq qo‘shing.
- Yegulikni pechda taxminan 40 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)