Bir piyola choy yoki qahva bilan birga iste’mol qilinadigan kruassanlarni — qat-qat xamir va shokoladdan mazali fransuz shirinliklarini tayyorlash mumkin. Xamirning ichiga solinadigan shokolad o‘rniga o‘zingizga yoqqan murabbolarni ham qo‘shsangiz bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- tuxum — 1 dona
- suv — 1 qoshiq
- qora shokolad — 120 g
- qat-qat xamir — 500 g
- Pechni 180 daraja haroratda qizdirib oling. Pishirish varag‘ini pergament qog‘oz bilan yoping. Tuxumga suvni qo‘shib uni vilkalar bilan ko‘pirtiring. Shokoladni mayda qilib to‘g‘rang.
- Xamirni yon tomoni taxminan 40 sm bo‘lgan kvadrat shaklida yoyib, uni 8 ta teng to‘rtburchaklarga bo‘ling va ularni diagonal ravishda ikkita bir xil uchburchakka kesib oling.
- Har bir uchburchakning keng uchiga 2-3 choy qoshiq shokolad qo‘ying. Shokoladni xamirni yon tomoniga qo‘yib, o‘ramalar hosil qiling.
- Kruassanlarni pishirish varag‘ining terib, ustiga tuxum aralashmasini surting va 15-20 daqiqa davomida iliq joyda qoldiring. Shirinliklarni qizargunga qadar 20-25 daqiqa davomida pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)