Ushbu taom o‘rtacha achchiq ta’mga va juda xushbo‘y hidga ega. Taom pishloq bilan birga yanada mazali ta’mni hosil qiladi. Unga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- baqlajon — 1 dona
- tuz — yarim qoshiq
- maydalangan zira — 1 qoshiq
- quritib maydalangan sarimsoq — yarim qoshiq
- quritilgan yalpiz — 2 qoshiq
- o‘simlik yog‘i — 3 qoshiq
- piyoz — 1 dona
- tovuq go‘shti qiymasi — 250 g
- pomidor qaylasi — 3-4 qoshiq
- quritib maydalangan qizil qalampir — yarim qoshiq yoki bir qoshiqning uchdan bir qismi
- pomidor — bir necha bo‘lak
- pishloq — ta’bga ko‘ra
- Baqlajonni uzunligi bo‘yicha yarmiga bo‘ling va uning ichini to‘r shaklida, uncha chuqur bo‘lmagan holatda kesib oling.
- Tuzni zira, sarimsoq va yalpiz bilan aralashtiring.
- Baqlajonni idishga terib chiqing. Har bir bo‘lakka bir osh qoshiq o‘simlik yog‘i quying. Bir qoshiq tuz aralashmasini baqlajonning ustiga surting.
- Baqlajonlarni taxminan 30-40 daqiqa davomida 180 daraja haroratda yetarlicha yumshoq bo‘lgunga qadar pishiring.
- Piyozni mayda bo‘laklarga bo‘ling.
- Qolgan o‘simlik yog‘ini tovada qizdirib oling. Piyozni yumshoq bo‘lguncha va yengil qizarguncha bir necha daqiqa davomida qovuring.
- Qiymani tovaga soling va aralashtirib, 3-4 daqiqa davomida qovuring. Qiymaning katta bo‘laklarini qoshiq bilan mayda bo‘laklarga bo‘ling.
- Qiymaga pomidor qaylasini, qolgan tuz aralashmasini va quritib maydalangan qizil qalampirni qo‘shing. Hammasini aralashtiring va yana 7-10 daqiqa davomida pishiring.
- Baqlajonni pechdan oling. Qayiq shaklidagi baqlajonlarni shaklini yo‘qotmasdan ichini o‘yib oling.
- O‘yib olingan baqlajon bo‘laklarini maydalang va qiyma bilan aralashtiring.
- Baqlajonning ichini to‘ldirish uchun unga qiyma aralashmasini soling. Pomidorni baqlajonning ustiga qo‘ying va ustiga maydalangan pishloq seping.
- Baqlajon ustidagi pishloq qizarishi uchun 10-15 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
Izoh (0)