Ushbu xachapuri tez-tez tayyorlashga arziydigan, pechda pishirilmaydigan mazali taom hisoblanadi. Taom tez tayyorlanadi va mazali ta’mni hosil qiladi. Ushbu retseptning eng qiyin qismi — xachapuri pishirishni o‘rganish jarayonidir. Shuning uchun, ushbu taomni birinchi marta tayyorlashda kichik idishda qovurgan ma’qul.
Kerakli masalliqlar:
- pishloq — 100 g
- brinza — 70 g
- tvorog — 250 g
- tuxum — 3 dona
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
- guruch donlaridan tayyorlangan un — 3-4 qoshiq
- o‘simlik yog‘i — ta’bga ko‘ra
- tuz — ta’bga ko‘ra
- Pishloqni mayda qilib to‘g‘rang. Keyin esa pishloqqa vorog, tuxum, mayda to‘g‘ralgan ko‘katlar va un qo‘shing. Agar kerak bo‘lsa, ozgina tuz soling.
- Tovani ozgina o‘simlik yog‘i bilan yog‘lang. Xamirni quying va uni tekislang.
- Taxminan 15 daqiqa davomida o‘rta olovda idish qopqog‘ini yopib pishiring. Xachapurini idish bo‘ylab aylantiring va boshqa tomonlarini ham qovuring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)