• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12910.15
    • RUB159.78
    • EUR14660.77
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +21°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Baqlajondan nima tayyorlash mumkin: Uy bekalari uchun 5 xil noodatiy retsept

    Baqlajon juda foydali mahsulot bo‘lib, undan mazali taomlar-u xilma-xil salatlar tayyorlash mumkin. Marie Claire nashri baqlajon qo‘shib tayyorlanadigan eng sara yeguliklar retsepti bilan bo‘lishdi.

    Baqlajonli lazanya

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • baqlajon — 800 gramm;
    • qiyma — 500 gramm;
    • tomat pastasi — 500 gramm;
    • motsarella — 100 gramm;
    • parmezan — 100 gramm;
    • quritilgan non — 100 gramm;
    • tuxum — 2 dona;
    • zaytun moyi — 3 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    1. Baqlajon tozalanib, qalinligi taxminan bir yarim santimetr bo‘laklarga bo‘linadi. Bir piyola ichida tuxum va ikki osh qoshiq suv aralashtiriladi.
    2. Alohida idishda maydalangan parmezan, non bo‘laklari, tuz va qalampir aralashtiriladi. Har bir baqlajon bo‘lagi avval tuxumga, keyin quritilgan non va pishloq aralashmasiga botirilib, so‘ngra zaytun moyi bilan yog‘langan pishirish varag‘iga terib chiqiladi.
    3. Pechni birinchi navbatda 180 darajaga oldindan qizdirish kerak, kerakli haroratga erishilganda, baqlajonlar 20-25 daqiqa davomida qizarguncha pishiriladi.
    4. Baqlajonlar pishayotganda qiyma zaytun moyida qovuriladi. Taxminan 10 daqiqadan so‘ng qiymaga tomat pastasi qo‘shiladi, keyin hosil bo‘lgan aralashma qaynatib olinadi.
    5. Baqlajonlarning bir qismi qolipga solinadi, so‘ng ustidan tomat-go‘shtli sous quyiladi, motsarellaning yarmini sepiladi va qolgan baqlajonlar yana terib chiqiladi. Qolgan motsarella yana sepiladi va 200 darajaga qadar qizdirilgan pechda 10-15 daqiqa davomida pishiriladi.
    Vegetarian kotletlari

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • baqlajon — 800 gramm;
    • qattiq pishloq — 100 gramm;
    • javdar noni — ikki dona;
    • quritilgan non — 50 gramm;
    • tuxum — 2 dona;
    • sarimsoq — 3 bo‘lak;
    • o‘simlik yog‘i — 2 osh qoshiq.
    Tayyorlanish jarayoni:

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    1. Baqlajon mayda to‘g‘rab olinadi va o‘simlik yog‘ida qovuriladi.
    2. Baqlajonlar soviguncha pishloq mayda qirg‘ichdan o‘tkaziladi, so‘ngra sarimsoq maydalanadi. Non sutga botirib olinadi.
    3. Sovitilgan baqlajonlar bir hil massa bo‘lguncha blenderda aralashtiriladi, so‘ngra non, maydalangan pishloq va sarimsoq, tuxum, qalampir va tuz qo‘shib, hamma narsa yaxshilab aralashtiriladi. Agar massa juda suyuq bo‘lsa, unga biroz non bo‘laklari qo‘shiladi.
    4. Kotletlar yasalib, quritilgan nonga botiriladi, oddiy kotletlar kabi tovada qovuriladi.
    Kartoshka bilan qovurilgan baqlajon

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • baqlajon — 300 gramm;
    • un — 10 gramm;
    • kartoshka — 240 gramm;
    • pomidor — 150 gramm;
    • smetana — 40 gramm;
    • tuz va ko‘katlar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    1. Kartoshka, pomidor va baqlajon to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi.
    2. Baqlajonlar tuzlanadi, unga botiriladi va kartoshka bilan qovuriladi.
    3. Keyin biroz suv quyilib, qaynatiladi.
    4. Keyin pomidor, smetana qo‘shiladi va yana 10-15 daqiqa qaynatib olinadi.
    5. Ko‘katlar bilan dasturxonga tortiladi.
    Ratatuy 

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    Kerakli mahsulotlar:
    • baqlajon — 200 gramm;
    • qovoqcha — 200 gr;
    • bulg‘ori qalampiri — 300 gramm;
    • piyoz — 50 gramm;
    • sarimsoq — 2-3 dona;
    • pomidor — 150 gramm;
    • ko‘katlar — 20 gramm;
    • zaytun moyi — 50 gramm;
    • tuz va ziravorlar.

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Tayyorlanish jarayoni:

    1. To‘g‘ralgan piyoz va sarimsoq zaytun moyida qovuriladi, so‘ngra bulg‘ori qalampiri, baqlajon, qovoqcha qo‘shiladi. Tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
    2. Tayyor aralashma vaqti-vaqti bilan aralashtirilib, taxminan 10-15 daqiqa qaynatib olinadi.
    3. Biroz vaqt o‘tgach, to‘g‘ralgan pomidor va rayhon qo‘shiladi va aralashtiriladi, taxminan o‘n daqiqa qaynatib olinadi.
    Baqlajon va fileli taom

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire
    Kerakli mahsulotlar:
    • tovuq filesi — 1 dona;
    • baqlajon — 2-3 dona;
    • pomidorlar — 2-3 dona;
    • pishloq — 150-200 gramm.
    • sarimsoq — 1 dona;
    • smetana yoki mayonez, petrushka, o‘simlik yog‘i, tuz.

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Tayyorlanish jarayoni:

    1. Baqlajonni uzunligi bo‘yicha ingichka kesib olinadi, ular tuzli suvga solinadi va 20-30 daqiqaga qoldiriladi.
    2. Filening har bir yarmi 2-3 qismga kesib olinadi. Filega tuz va ziravorlar sepilib, biroz uriladi.
    3. Pomidorlar halqa shaklida kesib olinadi.
    4. Sarimsoq va pishloq aydalanadi.
    5. Tovada o‘simlik yog‘i qizdirilib, baqlajonning har tomoni 2-3 daqiqa qovuriladi, keyin ortiqcha yog‘dan qutulish uchun qog‘oz salfetkaga qo‘yiladi.
    6. Qolip yog‘lanadi va baqlajon qo‘yiladi. Ustidan file va yana baqlajon qo‘yiladi.
    7. So‘ngra pomidorlarga tuz, murch sepib, to‘g‘ralgan sarimsoq va ko‘katlar sepiladi. Ustidan smetana yoki mayonez, pishloq sepiladi.
    8. Oldindan qizdirilgan 180 daraja pechga qo‘yiladi va 20-25 daqiqa davomida pishiriladi.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Qiyma, qaynatilgan guruch va pishloq qo‘shilgan qovoqchali taom retsepti
    • Tovuq filesi, qovoqcha va pomidordan mazali taom tayyorlab ko‘ring
    • Mol go‘shti va baqlajondan tayyorlanadigan issiq salat retsepti

    05.09.2022, 13:55   Izoh (0)   13550
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Pitssa ta’mli noodatiy oladye retsepti

    04.09.2022, 09:55

    Tort, trayfl va chizkeyk: suvi qochgan pechenyelardan nima tayyorlash mumkin?

    31.08.2022, 17:43

    Bir zumda tayyorlanadigan pomidor va yong‘oqli salat retsepti

    31.08.2022, 13:50

    Qiyma, qaynatilgan guruch va pishloq qo‘shilgan qovoqchali taom retsepti

    30.08.2022, 12:15

    Qiyma va tomat pastasi qo‘shib tayyorlanadigan mazali vermishelli sho‘rva retsepti

    29.08.2022, 11:42

    Ismaloq va banandan foydali smuzi tayyorlaymiz

    28.08.2022, 13:48
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Parvoz — katta shahar xarakteriga ega qulay biznes-klass turar joy


    Kapitalbank 2024-yilgi Brand Awards International mukofotiga sazovor bo‘ldi


    HONOR kompaniyasi HONOR 400 Lite smartfonini taqdim etdi. Qiziq, u nimasi bilan lol qoldira oladi?


    Coca-Cola 139 yillik ilhom, ajoyib kashfiyotlar, mashhur kampaniyalar va butun dunyo sevib qolgan ta’mni taqdim etmoqda 


    InfinBANK Global Money Week 2025 da ishtirok etdi


    CHERY bilan o‘z orzungizni amalga oshiring: barcha modellar uchun boshlang‘ich to‘lov pasaytirildi! 


    Siberian Wellness — O‘zbekistonda 15 yil


    Silk Avia Shahrisabzga ko‘proq parvoz qiladi


    OKMK 2,3 milliard dollar kredit mablag‘larini jalb qildi va 125 million dollar moliyaviy xarajatlarni iqtisod qildi


    Moliyaviy savodxonlik maktab ostonasidan boshlanadi


    Moliyaviy firibgarlik: murakkab sxemalar bo‘yicha sodda tushunchalar 


    UZCARD SHERDOR premium kartasi endi MKBANKda mavjud


    Mobiuz “MazzaFest”da yangi “Mazza” va “Mazza 2.0” tarif rejalarini taqdim etadi


    Uklonda taksi haydovchilari uchun katta tadbir o‘tkazildi!


    Ziffler‘dan katta taqdimot: yangi qiyofa, zamonaviy dizayn va aqlli maishiy texnikalar

     

    Tavsiya etamiz

    “AQSH yordam bermaganida, g‘alabaga erisha olmasdik” — Ikkinchi jahon urushida SSSR yutug‘ini ta’minlagan yashirin haqiqatlar

    10 may, 15:00

    “Ular o‘z vatani mustaqil bo‘lishi uchun kurashgan edi” — Turkiston legionining ayanchli tarixi

    8 may, 15:09

    Rashidov, gazli ichimliklar zavodi, Qizil maydon. 9-may — Toshkent tarixidan fotolavhalar

    7 may, 14:40

    Fazoviy poyganing boshlanishi — Gagarinning parvozi yolg‘on bo‘lganmi?

    6 may, 18:00
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Hindistonlik instabloger sahifasidagi folloverlari soni kamaygani tufayli o‘z joniga qasd qildi

    Layfstayl | 10 may, 23:30

    O‘zbekistonda bir yilda tadqiqotlar uchun qancha pul ajratilgani ma’lum qilindi

    O‘zbekiston | 10 may, 23:10

    O‘zbekiston va Rossiya harbiy hamkorlik rejasini imzoladi

    O‘zbekiston | 10 may, 22:45

    Superliga. “Paxtakor” Toshkentda “Buxoro”ni tor-mor etdi

    Sport | 10 may, 22:27

    Dunyoga mashhur videobloger Mr Beast o‘zbek tilini biladigan koordinator izlamoqda

    O‘zbekiston | 10 may, 22:25

    Yulduzlardan ko‘proq topadi: Zendaya, Beyonse va Rianna stilistlarining gonorari qancha?

    Layfstayl | 10 may, 22:15
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.