Nonushta uchun ajoyib tanlov, ayniqsa bolajonlar sevib iste’mol qilishi shubhasiz. “Noviy ochag” nashri taqdim etgan retsept bo‘yicha pitssa ta’mli oladyelardan bahramand bo‘ling.
Kerakli mahsulotlar:
- kefir — 400 ml;
- un — 200 ml;
- tuxum — 2 dona;
- pishloq — 70 gramm;
- ko‘k piyoz — 1-2 dona;
- bulg‘or qalampiri — 1 dona;
- go‘sht — 100 gramm;
- qabartma — 1 osh qoshiq;
- tuz.
Tayyorlanish jarayoni:
- Ikkita tuxum, tuz va kefir silliq bo‘lguncha ko‘pirtiriladi.
- Bir piyola un, choy qoshiq uchida tuz mayda to‘g‘ralgan ko‘k piyoz bilan aralashtiriladi.
- Bulg‘ori qalampiri, pishloq va go‘sht mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘ralib, un bilan aralashtiriladi.
- Ustidan qabartma solinadi.
- Kefirli hamda unli massa bir-biri bilan yaxshilab aralashtiriladi.
- Tayyor bo‘lgan massa oldindan tovada qizigan o‘simlik yog‘ida ikki tomoni qizargunga qadar qovuriladi.
- Dasturxonga yeguliklar sous bilan tortiladi.
Izoh (0)