Ushbu taom ishtahani ochuvchi ko‘rinishga ega. Uni yanada mazali qilish uchun bulg‘or qalampiri va qo‘ziqorin qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- piyoz — 1 dona
- sabzi — 1 dona
- o‘simlik yog‘i — 2 qoshiq va moylash uchun
- qiyma — 200-250 gr
- qaynatilgan guruch — 3-4 qoshiq
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- qovoqcha — 2 dona
- pishloq — 70-100 gr
- ko‘katlar — ta’bga ko‘ra
- bulg‘or qalampiri — ta’bga ko‘ra
- qo‘ziqorin — ta’bga ko‘ra
- Piyozni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Sabzini qirg‘ichdan o‘tkazing. Bulg‘or qalampiri va qo‘ziqorinlarni ham maydalab oling.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda tovada qizdirib oling. Maydalangan mahsulotlarni yumshoq bo‘lgunga qadar bir necha daqiqa qovuring.
- Qovurilgan qiymani qaynatilgan guruch bilan aralashtiring. Unga tuz va murch qo‘shing.
- Qovoqchani o‘rtasidan bo‘lib, halqasimon shaklda kesib oling.
- Mahsulotlar pishiriladigan idishni yog‘lang. Unga qovoqchaning bo‘laklarini tering va har bir bo‘lak ustiga guruch, sabzavotlarning qiyma bilan aralashmasini soling.
- Qovoqchalarni taxminan 25 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring. Sabzavotlar va qiyma pishishidan 5-10 daqiqa oldin maydalangan pishloq seping.
- Taomni dasturxonga tortishdan oldin ko‘katlar bilan bezang.
Mavzuga doir:
Izoh (0)