Erta tongdan oladyi tayyorlash uchun o‘zingizda kuch topa olmayapsizmi? Marie Claire nashrining ushbu uslubidan foydalanib, mazali nonushtani bir zumda tayyorlaysiz.Ba’zan oladyi xamirini tayyorlashning o‘zi ham qiyin ishdek tuyuladi, ayniqsa ertalab. Agar siz dam olish kuni erta tongda xamir qorishga erinayotgan bo‘lsangiz, ushbu nozik tryuk sizga kichkina quymoqchalarni tayyorlashga qo‘l keladi. Shunchaki bo‘sh vaqtingizda oladyi xamirini tayyorlab, uni muz bo‘laklari uchun mo‘ljallangan qolipga solib qo‘ying, shunda uni ertalab shoshib turganingizda ishlatishingiz mumkin bo‘ladi.
Quyida oladyi xamirini muzlatish bo‘yicha ko‘rsatma keltiriladi.
Ishni xamir tayyorlashdan boshlang.
- un — 1 stakan
- yog‘siz qaymoq — 1 stakan
- tuxum — 1 dona
- sariyog‘ — 2 osh qoshiq va yana qovurish uchun o‘simlik yog‘i
- pishiriq kukuni — 1 qoshiqning 4 dan 3 qismi
- iste’mol sodasi — yarim qoshiq
- tuz — yarim qoshiq
Muzlatkichning muz bo‘laklari solinadigan idishidan foydalaning. Kubning to‘rtdan uch qismi to‘lgunga qadar aralashma soling. Har bir kub to‘lgandan keyin uning ustiga shokolad bo‘laklari, banan, yong‘oq yoki o‘zingizga yoqqan boshqa mahsulotlarni qo‘shishingiz mumkin. Agar istasangiz xamirning ustiga hech qanday mahsulot solmasangiz ham bo‘ladi.
Xamirni kub ichiga solganingizdan keyin bir kecha muzlatkichga qo‘ying. Uni istagan vaqtingizda pishirib olishingiz mumkin.
Oladyi tayyorlash jarayonida xamirni kublardan ajratib oling va toza plastinka ustida biroz eriting. Uy bekalarnining tajribasiga ko‘ra ular plastinkadan ko‘ra tovada tezroq eriydi.
O‘rtacha olovda tovani qizdiring. Tovaning sirtini sariyog‘ bilan moylang. Keyin esa unga eritilgan, kub shaklidagi xamirni soling. Muzlatilgan oladyelarni pishirishga biroz ko‘p vaqt ketadi.
Tayyor bo‘lgan oladyelarning ustiga o‘zingiz yoqtirgan mevalarni qo‘ying. Uni murabbo yoki qaymoq bilan iste’mol qilishingiz ham mumkin.
Mavzuga doir:
Izoh (0)