Xamir o‘rniga baqlajon, pomidorli qayla, qiyma, rikotta, motsarella pishlog‘idan tayyorlanadigan ushbu taom mazali va foydali taomlardan biri hisoblanadi. Unga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- baqlajon — 2 dona
- tuz — ta’bga ko‘ra
- mol go‘shti qiymasi — 900 gr
- o‘simlik yog‘i — 2-3 qoshiq
- pomidor ezib tayyorlangan qayla — 800 gr
- suv — 120 ml
- quritilgan sarimsoqpiyoz — ta’bga ko‘ra
- rikotta — 400-450 gr
- tuxum — 2 dona
- pishloq (motsarella) — 200-250 gr
- Baqlajonlarni 6 mm qalinlikda dumaloq shaklda kesib oling, unga tuz soling va shu holatda 30 daqiqa tursin.
- O‘simlik yog‘ini tovada qizdiring va qiymani solib qizarguncha qovurib oling.
- Qovurilayotgan qiymaga pomidor qaylasi, quritilgan sarimsoqpiyoz, tuz, suv qo‘shing, 8-10 daqiqa davomida pishiring.
- Baqlajonni yuving va qog‘oz sochiq bilan quriting. Uni zarli qandolat qog‘oziga qo‘ying.
- Baqlajonlarni ichi chuqurroq idishga soling, 200 daraja haroratda qizigan pechga 20 daqiqaga qo‘ying va har tomoni pishguncha o‘rnini almashtirib turing.
- Uning ustiga tuxum chaqing.
- Shundan keyin qiymali aralashmani soling va ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq solib chiqing.
- Idishning hajmi 33x22 sm bo‘lsa yanada yaxshi. Uning ustini zarli qandolat qog‘ozi bilan yoping va 180 daraja haroratda qizigan pechga 30-35 daqiqa pishiring.
- Taomning ustidagi zarli qandolat qog‘ozini 15 daqiqadan keyin olib tashlang.
- Taom tayyor bo‘lganidan 10 daqiqa o‘tib uni kesing.
Mavzuga doir:
Izoh (0)