Vitaminlarga boy sabzavotlar va pishloqdan tayyorlanadigan ushbu taom yoqimli ta’mga ega. Unga o‘zingiz yoqtirgan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- baqlajon — 3-4 dona
- tuz — ta’bga ko‘ra
- o‘simlik yog‘i — 4 qoshiq
- sabzi — 1-2 dona
- bulg‘or qalampiri — 1 dona
- piyoz — 2 dona
- murch — ta’bga ko‘ra
- pomidor qaylasi — 1-2 qoshiq
- suv — 100-150 ml
- tovuq qiymasi — 300 g
- qattiq pishloq — 80 g
- Baqlajonni uzunligi bo‘ylab ingichka qilib kesib oling. Tuz seping va 5-10 daqiqaga qoldiring, keyin yuving va qog‘oz sochiq bilan quriting.
- Qizdirilgan idishga 2 qoshiq o‘simlik yog‘ini soling va baqlajonning har tomonini aylantirib 2-3 daqiqa davomida qovuring.
- Sabzini kattaroq tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Bulg‘or qalampiri va 1 ta piyozni mayda qilib to‘g‘rang. Ularni 4-5 daqiqa davomida qovurib tuz va qalampir qo‘shing. Qovurilgandan keyin pomidor qaylasi qo‘shib suv bilan aralashtiring.
- Ikkinchi piyozni maydalab, qiyma bilan aralashtiring. Unga ham tuz va qalampir qo‘shing.
- Baqlajonning har bir bo‘lagiga qiyma soling va uni o‘rab oling.
- Baqlajonni pishiriladigan idishga soling va ustidan sous quying.
- Mikroto‘lqinli pechda 25-30 daqiqa davomida 180 daraja haroratda pishiring. Tayyor bo‘lishidan 5 daqiqa oldin ustiga maydalangan pishloq seping.
Mavzuga doir:
Izoh (0)