Ko‘pirtirilgan tuxum oqi ostida qaymoqli krem hamda mevalarning ajoyib uyg‘unlikdagi ta’mini ta’tib ko‘rish mumkin. Lifehacker nashri taqdim etgan mazkur shirinlikni, albatta, tayyorlab ko‘ring.
Kerakli mahsulotlar:
- tuxum oqi — 4 dona;
- shakar — 200 gramm;
- makkajo‘xori kraxmali — 1 choy qoshiq;
- limon sharbati — 1 choy qoshiq;
- shakar upasi — 4 osh qoshiq;
- qaymoq —350 ml;
- malina — 200 gramm;
- yalpiz — 2-3 dona;
- pista — bir hovuch.
- 33x23 o‘lchamdagi pishiriq varag‘iga pergament qog‘ozi solinadi va pech avvaldan 160 darajada qizdiriladi.
- Tuxum oqi yaxshilab mikserda ko‘pirtiriladi va jarayonning o‘rtasida bir osh qoshiq shakar qo‘shiladi.
- Ustidan kraxmal va limon sharbati qo‘shilib, yana aralashtiriladi.
- Tuxum oqi pishiriq varag‘iga asta-sekin solinadi. Massa tilla rangga kirgunga qadar 25 daqiqa davomida pishiriladi.
- Tayyor bo‘lgach, pechdan olingan beze 5 daqiqaga qoldiriladi.
- Pergament qog‘oz bezedan ko‘ra kattaroq shaklda kesib olinadi va ustiga shakar upasi sepiladi.
- So‘ngra beze ehtiyotkorlik bilan pergament ustiga aylantirib qo‘yiladi.
- Beze pishiriq varag‘idan pergament qog‘oziga olingach, sovitish uchun bir necha daqiqaga qoldiriladi.
- Bu vaqtda qaymoq mikser bilan yaxshilab aralashtiriladi. Oxirida shakar upasining qolgan qismi qo‘shiladi.
- Ruletning yuzasiga qaymoqli krem surtiladi va ustidan malina terib chiqiladi.
- Pergamentning ikki burchagidan ushlab, uning yordamida beze rulet shaklida aylantiriladi.
- So‘ngra rulet usti krem, malina, yalpiz barglari hamda yong‘oqlar bilan bezatiladi.
Izoh (0)