Rezavor mevalar sirasiga kiruvchi malinadan murabbo tayyorlashda uning rangini va shaklini saqlab qolishning bir nechta usullari bor.
Suv bilan yuvmang
Ko‘plab uy bekalari rezavor mevalarni yuvib qaynatadi. Bu yuvilish jarayonida mevalarning shaklini va rangini yo‘qotishiga olib keladi. Agar mevalarni o‘zingiz yetishtirgan bo‘lsangiz, ularni yuvmasdan qaynating. Bu jarayonda ularning shakli va rangi saqlanib qoladi.
Me’yorida qo‘shilgan shakar
Agar siz 1 kilogramm malinaga xuddi shuncha shakar qo‘shsangiz, murabbo mukammal darajada bo‘ladi. Pishirishdan oldin toza va quruq malinalarni shakar bilan aralashtirib bir kecha qoldirish kerak.
Maxsus pishirish texnologiyasiBirinchi usul:
Agar siz malina murabbosini an’anaviy tarzda pishirsangiz, rezavorlarning shakli, rangi va mazasini yo‘qotishingiz mumkin. Shuning uchun malinani 3 marta tanaffus bilan qaynatib oling va murabboni sterillangan idishlarga quying.
Ikkinchi usul:
- Malina va shakar bir kecha qoldirilgandan keyin undan hosil bo‘lgan sharbatni to‘kib tashlang va malina, shakar aralashmasini idishga quying.
- Sharbatni qaynatib oling va idishdagi rezavor mevalar ustiga issiq siropni soling.
- Murabboni qaynating va qaynagan paytdan 5 daqiqa davomida pishiring.
- Sterillangan idishlarga issiq murabboni quying.
Izoh (0)