“Noviy ochag” nashri oshpaz va professional pishloq ishlab chiqaruvchi Yuliya Makiyenkoning tvorogli shirinlik retseptini taqdim etdi.
Kerakli mahsulotlar:
Shirinlik uchun:- tvorogli pishloq yoki tvorog — 400 gramm;
- sariyog‘ — 50 gramm;
- shakar upasi — 20 gramm;
- vanil — 1 osh qoshiq;
- qora shokolad — 50 gramm.
- sutli shokolad — 200 gramm;
- o‘simlik yog‘i — 40 gramm;
- qovurilgan yong‘oqlar — 50 gramm.
Idish ichiga tvorogli sariyog‘, shakar upasi va vanil solinib, blender yordamida yaxshilab aralashtiriladi.
Aralashma ikkiga bo‘linib, bir qismiga kakao qo‘shiladi va aralashtirishda davom etiladi.
Qo‘l yordamida aralashma kerakli shaklga keltiriladi va qoliplarga solinadi, muzlatkichga bir soatga qo‘yiladi.
Sutli shokolad bug‘ yordamida eritib olinadi.
Ustidan o‘simlik yog‘i quyiladi va maydalangan yong‘oq solinadi. So‘ngra yaxshilab aralashtiriladi.
Muzlagan tvorogli shirinliklar muzlatkichdan olinadi. Eritilgan shokolad stakanga quyiladi.
Shirinliklar maxsus tutqich yordamida shokoladli aralashmaga botirib olinadi.
So‘ngra yana besh daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)