Xushbo‘y sabzavot, shirali mol go‘shti va pishloqli bulon — mazkur mazali va to‘yimli sho‘rvani tayyorlab ko‘ring.
Mahsulotlar:
- piyoz — 1 dona
- sabzi — 1 dona
- seldr — 2 ta bog‘
- kartoshka — 3-4 dona
- qiyma — 250 g
- saryog‘ — 4 osh qoshiq
- quritilgan petrushka — 1 choy qoshiq
- quritilgan rayhon — 1 choy qoshiq
- tovuqli bulyon — 720 ml
- un — 2 osh qoshiq
- suyuq pishloq — 240 gr
- sut — 360 ml
- qatiq — 60 g
- murch
- tuz
- Piyozni tozalab, mayda kubiklarga bo‘ling. Sabzini qirg‘ichdan chiqaring yoki mayda kubiklarga bo‘ling.
- Seldereyni va kartoshkani ham mayda kubiklarga bo‘ling.
- Qiymani 5-6 daqiqa davomida yog‘ solmasdan qovuring, keyin idishga oling.
- Tovani olovga qo‘yib, bir osh qoshiq sariyog‘, piyoz, sabzi va selderey soling.
- Sabzavotlarga petrushka va rayhan qo‘shing, hammasini 5-6 daqiqa qovuring.
- Bulyonni qozonga quyib, kartoshka va qiyma go‘sht soling. Sho‘rvani 10-15 daqiqa davomida yopiq holda past olovda pishiring.
- Qolgan sariyog‘ni eritib, un qo‘shing va qizarguncha 3-5 daqiqa davomida aralashtirib qovuring.
- Kartoshka yumshaganda, sho‘rvaga qovirilgan unni soling, hammasini yaxshilab aralashtirib, 2-3 daqiqa davomida pishiring.
- Sho‘rvaga pishloq, sut, tuz va murch qo‘shing, pishloq eriguncha yana 2-3 daqiqa pishiring.
- Sho‘rvani olovdan olib, smetana qo‘shing va yaxshilab aralashtiring. Ta’bga ko‘ra maydalangan pishloq va qotgan non soling.
Izoh (0)