Lifehacker nashri havola etgan navbatdagi taom retsepti smetana qo‘shib tayyorlangani uchun ham takrorlanmas ta’mga ega.
Kerakli mahsulotlar:
- qovoqcha — 2 dona;
- kartoshka — 400 gramm;
- karam — 200-250 gramm;
- bulg‘or qalampiri — 2 dona;
- pomidor — 2-3 dona;
- smetana — 2 osh qoshiq;
- suv — 100-150 ml;
- tuz va ziravorlar.
- Barcha sabzavotlar tozalanib, o‘rtacha kattalikda to‘g‘raladi.
- Yog‘ o‘rtacha olovda qizdiriladi. Qovoqcha bulg‘ori qalampiri bilan 5-6 daqiqa davomida qovuriladi.
- Ustidan karam, pomidor va kartoshka qo‘shiladi.
- Smetana suv bilan aralashtirilib, sabzavotlar ustidan quyiladi.
- Qaynab chiqqach, taxminan 25 daqiqa davomida o‘rtacha olovda dimlab pishiriladi.
- Tayyor bo‘lishidan 5 daqiqa oldin tuz va ziravorlar qo‘shiladi.
Izoh (0)