Lifehacker nashri yana bir oddiy hamda mazali tort retsepti bilan bo‘lishdi. Asalli tortni tayyorlashning bir necha usuli bo‘lsa, ushbu retseptga ko‘ra, shirinlikni pechda pishirishga hojat yo‘q.
Kerakli mahsulotlar:
- asalli pechenye;
- qaymoq — 2 stakan;
- krem-pishloq — 250 g;
- sariyog‘ — 250 g;
- quyultirilgan sut;
- shokolad.
- Sariyog‘ pishloq bilan silliq bo‘lguncha mikser qilinadi.
- Alohida idishda quyultirilgan sut va qaymoq aralashtiriladi.
- Ikki aralashma bir-biriga qo‘shiladi.
- Tort solinadigan katta qolip idish olinadi va unga tayyor massadan surtiladi.
- So‘ngra bir qavat asalli maydalangan pechenye solinadi.
- Ustidan yana krem va pechenye joylashtiriladi.
- Barcha masalliqlar tugagunga qadar shu tarzda davom etiladi.
- Tortning yuzasi krem bilan tekislanib, ta’bga ko‘ra shokolad bilan bezak beriladi.
- Muzlatkichga bir kunga qo‘yiladi.
Izoh (0)