Lifehacker nashrida taqdim etilgan navbatdagi retseptga ko‘ra, kesadilyaning tayyorlash juda oson, mazasi esa og‘zida qoladi. Nachinkasiga boshqa mahsulotlardan ham qo‘shish mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- piyoz — 1/2 dona;
- dudlangan kolbasa — 250 gramm;
- o‘simlik moyi — 1 osh qoshiq;
- makkajo‘xori — 120 gramm;
- qattiq pishloq — 180 gramm;
- tortilla — 8 dona;
- kinza, achchiq sous.
- Piyoz va kolbasa mayda to‘rtburchak shaklda to‘g‘raladi. Yog‘ tovada qizdiriladi.
- Piyoz yumshagunga qadar 2-3 daqiqa davomida qovuriladi. Ustidan kolbasa va makkajo‘xori qo‘shiladi va yana 3-4 daqiqa pishiriladi.
- Pishloq qirg‘ichdan o‘tkaziladi.
- Bitta tortilla quruq tovaga solinadi va ustidan pishloq sepiladi. So‘ngra ustidan nachinka solinadi.
- Ta’bga ko‘ra, kinza va sous ham qo‘shish mumkin.
- Nachinka ustidan yana pishloq sepiladi va yana bir tortilla bilan yopiladi. Har ikki tomoni qizarguncha pishiriladi.
- Qolgan kesadilyalar ham xuddi shu tarzda tayyorlanadi. Dasturxonga tortishdan avval issiq yeguliklar to‘rtga bo‘linadi.
Izoh (0)