• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12593.77
    • RUB158.49
    • EUR14698.19
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +26°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Qulupnayli desert: oilangiz va mehmonlaringizni hayratda qoldiradigan 4 ta ajoyib retsept

    Qulupnayli shirinliklarning 4 ta ajoyib retsepti sizni hayratda qoldiradi.

    Qulupnay-sulili pechenye

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • 2 stakan muzlatilgan qulupnay
    • 1,5 stakan suli uni
    • 1,25 stakan un
    • 0,75 stakan shakarqamish
    • 0,25 stakan shakar
    • 0,5 stakan shakarsiz olma pyuresi
    • 1 ta katta tuxum
    • 4 osh qoshiq sariyog‘
    • 1 osh qoshiq vanil ekstrakti
    • 1/2 choy qoshiq osh sodasi
    • 1/2 choy qoshiq tuz
    • 1/4 choy qoshiq razrixlitel
    Pechni 175 darajaga oldindan qizdiring. Gaz patnisiga pishiriq varag‘ini soling. Kichik idishda suli uni, un, soda, razrixlitel va tuzni aralashtiring.

    Mikser yordamida sariyog‘ va shakarni katta idishda yengil va yumshoq bo‘lguncha yuqori tezlikda 3 daqiqa aralashtiring. Tezlikni minimal darajaga tushiring va tuxumni sariyog‘ aralashmasiga to‘liq eriguncha ko‘pirtiring, so‘ngra olma, vanil qo‘shing va aralashtirishda davom eting. Mikser yordamida aralashmaga asta-sekin un soling. Xamirga qulupnayni ham qo‘shing.

    Xamirni, taxminan, 2 osh qoshiqdan pergament qog‘ozga solib chiqing. Pechenyelar tillarang bo‘lgunga qadar pishiring. Dasturxonga tortishdan avval 5 daqiqa soviting.

    Qulupnay panna-kotta

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • 450 g qulupnay
    • 1,5 stakan sut
    • 1 stakan mikserlangan qaymoq
    • 1/4 stakan suv
    • 1 paket hidsiz jelatin
    • 1 osh qoshiq shakar
    • 1/2 choy qoshiq vanil ekstrakti
    Sakkizta qolipni yoki stakanni (taxminan 150 g) yog‘lang. Qulupnay va shakarni blenderda silliq bo‘lguncha pyure qiling. Aralashmani doka orqali idishga soling va urug‘larni olib tashlang. Vanil ekstrakti bilan aralashtiring. Panna-kota sousi uchun bir piyola pyureni olib qo‘ying.

    Jelatinni 1/4 stakan suvga solib, eriguncha 5 daqiqaga qoldiring.

    Erigan jelatinga zaxiradagi qulupnay pyuresi va qaymoq qo‘shib, silliq bo‘lguncha aralashtiring. Aralashmani qoliplarga quying. Muzlatkichda taxminan 4 soat yoki 2 kungacha qotsin.

    Muzlatkichdan olib, ustiga qulupnay sousini quying.

    Qulupnayli skonlar

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • 3 stakan un
    • 1 stakan mikserlangan qaymoq
    • 3/4 chashka to‘g‘ralgan qulupnay
    • 1/2 chashka shakar
    • 1 ta katta tuxum
    • 200 g sariyog‘
    • 4 choy qoshiq razrixlitel
    • 2 osh qoshiq qulupnay murabbosi
    • 1 choy qoshiq vanil ekstrakti
    • 1/2 choy qoshiq tuz
    • 4 tomchi qizil oziq-ovqat bo‘yog‘i
    Glazur uchun
    • 2 stakan shakar kukuni
    • 2 osh qoshiq sariyog‘ (eritilgan)
    • 2 osh qoshiq sut
    Pechni 200 gradusga oldindan qizdiring. Un, shakar, razrixlitel va tuzni birgalikda katta idishga soling. Sariyog‘ qo‘shing va sariyog‘ni maydalash uchun blender yoki pichoqlardan foydalaning, katta bo‘laklari erigach, quruq ingrediyentlarni aralashtiring. Endi aralashmaga quritilgan qulupnay qo‘shishingiz mumkin.

    Mikserlangan qaymoq, tuxum, qulupnay murabbosi, vanil va oziq-ovqat bo‘yoqlarini o‘rta idishda soling. Un aralashmasiga sariyog‘ aralashmasi qo‘shing; Silliq bo‘lguncha muloyimlik bilan aralashtiring.

    Xamirni unlangan yuzaga yoying. 20x30 sm o‘lchamdagi to‘rtburchaklarni pichoq bilan kesib oling. Xamirni yarmini ko‘ndalang bo‘ylab kesib oling, so‘ngra 8 ta romb hosil qilish uchun uzunasiga to‘rt qismga bo‘ling. 16 ta uchburchak hosil qilish uchun har bir rombni diagonal ravishda yarmiga bo‘ling. Romblarni pergament solingan pech patnisiga qo‘ying va tillarang bo‘lgunga qadar 20-25 daqiqa pishiring.

    Glazur uchun shakar kukuni, eritilgan sariyog‘ va sutni o‘rta idishda silliq bo‘lguncha aralashtiring. Glazurni romblar ustiga surtib, qotishi uchun 1 soatga muzlatkichga qo‘ying.

    Qulupnayli galeta

    Foto: Marie Claire

    Foto: Marie Claire

    Kerakli mahsulotlar:

    • 1 kg qulupnay
    • 1,25 stakan un
    • 0,75 stakan shakar
    • 3 osh qoshiq shakarqamish
    • 1/4 choy qoshiq tuz
    • 1 bo‘lak sariyog‘
    • 1/2 paket krem ​​pishloq
    • 1 ta tuxum
    • 1 osh qoshiq makkajo‘xori kraxmali
    • 1 choy qoshiq limon po‘sti
    • vanil
    • suv
    Oshxona kombaynida un, tuz va 1 osh qoshiq shakarni aralashtiring. Krem pishloq va sariyog‘ qo‘shing. 3-4 osh qoshiq suv qo‘shing va xamir bo‘lguncha aralashtiring.

    Xamirni muzlatkichda kamida 1 soat yoki bir kechaga qoldiring.

    Xamirni diametri 20 santimetr va qalinligi bir santimetrdan kichik bo‘lgan doira bo‘lguncha yoying. Xamirni yana 30 daqiqaga muzlatkichga qo‘ying, bu orada pechni 175 darajaga qizdiring.

    Katta idishda qulupnayni makkajo‘xori, vanil, limon po‘sti va qolgan shakar bilan aralashtiring. Qulupnaylarni xamirning ustiga qo‘ying, chetidan 2 sm qoldiring. Kengligi 2 santimetr bo‘lgan halqa hosil qilish uchun xamirning chetlarini qulupnay ustiga qatlang. Ustiga tuxum sarig‘ini surting va jigarrang shakar seping. Biskvitni oldindan qizdirilgan pechda 175 gradusda usti tillarang bo‘lguncha 40-45 daqiqa davomida pishiring.

    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • Parhezdagilarga ham mumkin: qomatni buzmaydigan qarsildoq tovuqli taomlar retsepti
    • Tvorog qo‘shib tayyorlanadigan parhezbop tovuqli kotlet retsepti
    • Qatlamali xamir va sosiskadan mazali yegulik tayyorlaymiz

    16.05.2022, 17:53   Izoh (0)   9978
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Folga ichiga solib pishiriladigan tovuqli rulet retsepti

    16.05.2022, 12:46

    Nonushta uchun foydali bo‘lgan tvorogdan 5 xil shirinlik retsepti

    16.05.2022, 09:38

    Tuxum pashot tayyorlash bo‘yicha layfxaklar (video)

    15.05.2022, 09:47

    Ikki mahsulot yordamida tayyorlanadigan makaronli taomlar retsepti

    14.05.2022, 20:57

    Fransuz ayollari xush ko‘radigan yogurtli tort retsepti

    14.05.2022, 10:26

    Bor-yo‘g‘i 20 daqiqada tayyor bo‘ladigan mazali rulet retsepti

    13.05.2022, 13:38
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    BYD rasmiy dileri Beni Motors Samarqandda BYD Sealion 7 flagman krossoverini taqdim qildi


    IMZOning Engelberg premium derazalari Niderlandiyaga eksport qilindi 


    Dividendlar nima: ular qanday ishlaydi va investorlar qanday foyda oladi?


    Avgust sovg‘alari: Centrum Air 155 ta aviachiptani tortiq qiladi!


    Ellipse International School – farzandingiz kelajagi boshlanadigan joy!


    Ohangaronda “Turon Enduro Uzbekistan Cup” enduro mototsikl musobaqasi bo‘lib o‘tadi 


    Toshkent Farmatsevtika Instituti — Farmatsiya sohasida xalqaro darajadagi sifatli ta’lim


    Chery O‘zbekistonda sotuvlar bo‘yicha mutlaq rekord o‘rnatmoqda


    BI Group biznes-toifa xonadon yutuqli o‘yini:Toshkentdagi mavsumning asosiy tadbiri qanday o‘tdi


    7 yilga penyalarsiz bo‘lib to‘lash imkoniyati — 2025-yil oxirigacha premium-klass kottejlarni qulay muddatli to‘lov asosida xarid qiling! 


    Oliy ta’lim yetakchilari Toshkentda birinchi QS Eurasia Forum’da birlashadi


    Hayot Bank “Yashil yurak” nomli keng ko‘lamli ekologik tashabbusni e’lon qildi. Avgust oyidan boshlab O‘zbekiston bo‘ylab Hayot Bankning har bir yangi omonatchisi uchun bitta daraxt ekiladi


    30-iyul kuni Toshkentda BYD innovatsion mobil moduli o‘z faoliyatini boshladi


    “Yandex Uzbekistan” informatika o‘qituvchilari uchun ta’limda sun’iy intellekt etikasiga oid intensiv kurslar tashkil etdi


    Biznesga birinchi qadam — “Lux”: Universal bankdan 100 million so‘mgacha imtiyozli kredit

     

    Tavsiya etamiz

    Olimlar nufuzli iqlim tadqiqotida xatolik topdi. Aybdor O‘zbekiston bo‘lib chiqdi — WP

    8 avgust, 12:54

    Nega atom bombasi portlaganidan keyin yerda insonlar izi qolib ketgan? Olimlar izohi

    7 avgust, 15:57

    O‘zbekistonda “tonirovka” uchun yozda arzonlashtirilgan narx joriy etilishi mumkin

    7 avgust, 15:45

    Pora, neft va terrorchilik: nega Qatar amiri shov-shuvlar markazidan tushmayapti?

    5 avgust, 11:20
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Germaniya Isroilga qurol yetkazib berishni to‘xtatadi

    Dunyo | 8 avgust, 23:45

    Toshkent viloyatida mashina ustiga chiqib salyut uchirgan bloger 7 sutkaga qamaldi

    O‘zbekiston | 8 avgust, 23:30

    Braziliyada sigir uch kunda rekord miqdorda 343 litr sut berdi

    Dunyo | 8 avgust, 23:14

    Ukraina bilan urush boshlanganidan beri Qodirovlar oilasi 150 taga yaqin mukofot oldi

    Dunyo | 8 avgust, 22:50

    “Hech kim yo‘qligi uchun bergandim”: 5-sinf o‘g‘liga mashina rulini topshirib qo‘ygan otaga chora ko‘rildi

    O‘zbekiston | 8 avgust, 22:35

    Tramp ma’muriyati muhojirlarni Luiziana qamoqxonasiga joylashtiradi — WSJ

    Dunyo | 8 avgust, 22:25

    Toshkentda elektr taʼminotini yaxshilash uchun ikki yilda 2,8 trln so‘m sarflandi

    O‘zbekiston | 8 avgust, 22:23

    O‘zbekistonda ishsizlik nafaqasi miqdori oshiriladi

    O‘zbekiston | 8 avgust, 22:09

    Kutilmagan zarar: idish-tovoq yuvish geli bilan tozalash mumkin bo‘lmagan 5 ta buyum

    Ayollar sahifasi | 8 avgust, 21:55
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.