“Segodnya” nashri taqdim etgan yangi retseptga ko‘ra, ushbu ruletni murabbo yoki shokoladli nachinka bilan ham tayyorlash mumkin.
Kerakli mahsulotlar:
- quyultirilgan sut — 380 ml;
- tuxum — 2 dona;
- un — 150 gramm;
- iste’mol sodasi — 1/2 choy qoshiq;
- tuz, murabbo.
- Quyultirilgan sut, tuz va tuxum yaxshilab aralashtiriladi.
- Ustidan elangan un va iste’mol sodasi qo‘shiladi.
- Yaxshilab ko‘pirtirilib, suyuq xamir hosil qilinadi.
- Pishiriq qolipiga pergament qog‘oz solinadi.
- Sariyog‘ bilan yog‘lanib, suyuq xamir bir tekisda quyiladi va yuzasi silliqlanadi.
- 180 darajada qizdirilgan pechda 8 daqiqa davomida pishiriladi.
- Sochiq ustiga pishgan xamir ag‘dariladi va pergament qog‘oz olinib, sochiq xamir bilan birgalikda rulet shaklida o‘raladi.
- Birozdan so‘ng sochiq olinib, murabbo surtiladi va yana rulet holiga keltiriladi.
- Rulet yuzasini ta’bga ko‘ra, shakar upasi yoki mevalar bilan bezash mumkin.
Izoh (0)