Lifehacker nashri juda oddiy, ammo mazali tort retsepti bilan bo‘lishdi.
Kerakli mahsulotlar:
Xamir uchun:
- sariyog‘ — 200 gramm;
- shakar — 90 gramm;
- smetana — 100 gramm;
- un — 300 gramm;
- qabartma — 1 choy qoshiq;
- quyultirilgan sut — 1 dona;
- sariyog‘ — 100 gramm.
- Bitta idishda sariyog‘, smetana va shakar yaxshilab aralashtiriladi.
- Oz-ozdan un va qabartma qo‘shiladi va yumshoq xamir qoriladi.
- Xamir plyonka bilan o‘ralib, 20-30 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- So‘ngra xamir go‘sht maydalagichdan o‘tkaziladi va pergament qog‘ozi ustiga qo‘yiladi.
- 180 daraja pechda 20-25 daqiqa davomida pishiriladi.
- Sariyog‘ va quyultirilgan sut mikser qilinadi.
- Pishirilgan xamir bo‘laklarga bo‘linib, krem bilan yaxshilab aralashtiriladi.
- So‘ngra hammasi idishga qatlam shaklida joylashtirilib, ustidan bezak uchun shokolad yoki mak sepiladi.
Izoh (0)