“Hi-chef.ru” nashri taqdim etgan navbatdagi retsept — Shi sho‘rvasida organizm uchun zarur bo‘lgan barcha vitaminlarga boy mahsulotlar mavjud.
Kerakli mahsulotlar:
- mol go‘shti — 1 kilogramm;
- sabzi — 350 gramm;
- piyoz — 350 gramm;
- karam — 150 gramm;
- pomidor — 250 gramm;
- dafna yaprog‘i — 5-6 dona;
- suv — 3 litr;
- kartoshka — 200 gramm;
- bulg‘or qalampiri — 100 gramm;
- qo‘ziqorin — 100 gramm;
- o‘simlik yog‘i — 50 gramm;
- sariyog‘ — 50 gramm;
- dengiz tuzi — 30 gramm;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Mol go‘shti bo‘laklarga bo‘linib, qaynatishga qo‘yiladi.
- Sabzavotlar o‘rtacha kattalikda to‘g‘ralib, yog‘da qovurib olinadi va qaynayotgan go‘shtli bulyonga qo‘shiladi.
- 2-3 soat davomida past olovda qaynatiladi. Tayyor bo‘lishidan 15 daqiqa oldin ziravorlar qo‘shiladi.
- Bulyonning go‘shti alohida olinadi va suyaklardan ajratiladi.
- Sabzi, piyoz, bulg‘ori qalampiri somoncha shaklida to‘g‘raladi.
- Pomidor, karam va kartoshka ham to‘g‘raladi.
- Avval tovada qizigan yog‘ga sabzi solinadi. So‘ngra piyoz va sariyog‘ qo‘shiladi.
- Bulg‘ori qalampiri olinib, aralashtiriladi.
- Pomidor boshqa idishga solinadi. Yumshaguncha qovuriladi.
- Maydalangan qo‘ziqorinlar ham alohida qovurib olinadi.
- Qaynab chiqqan bulyonga kartoshka, karam, qovurilgan sabzi, bulg‘ori qalampiri, dafna bargi, qo‘ziqorin, tuz, pomidor va go‘sht qo‘shiladi.
- Bulyon yana biroz qaynatiladi.
- So‘ngra issiqligida dasturxonga tortiladi.
Izoh (0)